שלום ידידיי,
עלתה לי בראש השאלה הבאה - האם אנו דורשים מעצמינו מעל ומעבר?
דרישה רבה מעצמנו היא מצויינת, כל עוד היא בתחום התחרות בעצמנו וכל עוד אנו שמים לב שהדרישה לא פוגעת בתחומים אחרים.
הדרישה מעצמנו והפעולה בסופו של דבר לא אמורה להביא תוצאות מידיות אלא להכניס שורשים בקרקע כדי שאחרי זה יוכלו להניב פירות.
ישנו עץ שאני לא זוכר את שמו שב-5 השנים הראשונים הוא לא צומח כמעט אך מיד אחרי 5 משנים תוך 6 חודשים הוא צומח המון.
ב-5 שנים האלא שנראה שכלום לא קורה הוא מצמיח רשת מסועפת של שורשים ובעצם מניח את הבסיס.
גם אנחנו ככה, קודם אנחנו מניחים את השורשים ואז מגיעה "ההצלחה".
בשבילי כל שורש כזה הוא הצלחה ולאיו דווקא הפרי ובעצם כל כשלון הוא הצלחה.
הטעות שהיום מחפשים תוצאות מידיות.
מאוד חשוב לי שנפתח בדיון מכיוון שהוא יכול להפיל לנו המון אסימונים במכונת הקזינו שעל כתפינו ועם מספיק אסימונים, אולי נצא מורווחים.
- פעם, אם לחברה שלך הייתה מידת החזייה גדולה יותר משלך במידה אחת, כנראה שפרגנת לה והחמאת לה.
בימינו, הבעיה שזאת לא רק החברה שלך, זאת גם פריס הילטון, זאת גם אנג'לינה ג'ולי שלה יש חזייה בחמש מידות מעליך!
ואלה כל נשות הטלוויזיה שעושות לעצמן הגדלות חזה. נכון שבמקרה הזה את תרגישי לא בסדר? הרי כולן מסביבך עם חזיות ענק ולך יש חזייה ממוצעת.
- פעם, אם לאבא שלך היה חבר שנישק התנשק עם בחורה, כנראה שאבא שלך פירגן לו ועל הדרך ניסה ללמוד ממנו.
יודע מה הבעיה? שכיום זה ממש לא החבר שלך שרק התנשק עם בחורה, זה בראד פיט שממיס כל בחורה שהוא רואה או מיסטרי שאצלו להתנשק עם בחורה זה לילדים קטנים, הוא מסובב את כל הנשים, את כל הדברים ועל הדרך עושה מכל זה כסף. נכון שבמצב כזה אתה תרגיש מאחור?
אתה מציג פה תחרות באחר! ! שים לב לזה.
אתה מציג פה גישה של הוא יותר טוב ממני אז זה לא בסדר- כי אני מתחרה באחר.
ההפך הוא הנכון אם הוא מצליח זה רק מראה לי שגם אני יכול וכולנו יכולים וכל הכבוד לו.
בעולם שאני שואף אליו יש תחרות רק בעצמך לטובת החברה ועצמך.
הדשא של השכן תמיד יהיה ירוק יותר ולכן אין טעם להסתכל על עצמנו כיחידים מול אחרים.
אלא על עצמנו כקבוצה, על עצמנו כחברה.
אין טעם לקנא באנשים אחרים.
זה מבזבז לנו את הזמן שהינו המצרך הכי יקר שיש(לא הכסף לא ותהילה אלא הזמן).
אם כבר מסתכלים על האחר יש להבין שפעולה והשקעה יכולות להביא תוצאות.
גם אני יכול X וגם הוא יכול X אין מישהו יותר מוצלח , כולנו בני אדם.
רק אתמול קראתי כתבה על פיטריות שבגלל הניסיון שלהם לשרוד במקומות רעים , הם מפתחים מן הברירה הטבעית כל מיני מנגנונים שאפילו היום לא מגיעים אליהם עם המדע המפותח שלנו.
החל מפירוק רדיואקטיביות ופלסטיק לחומרים אורגנים ועד שליטה במוח של נמלים ועכבישים בשביל להגיע למקומות שונים שם הפטריות יתרבו ואפילו הצמחת כורים מתחת לאדמה לכיוון קוביות סוכר בדרך הקצרה ביותר מה שמהנדסים עמלו עליו רבות.
אז צריך לקנא בהם?! ולנסות לעקוף אותם בידע?
או שצריך ללמוד מהם ולטפח אותם אותם לטועלתנו.
המצרים בעבר השתמשו בפטריות וגם שבטים שונים ולכן שרדו כי הם ניצלו את הנסיון של הפטריות לטובת כולם וכמובן שהם לא השמידו להם את היערות ופגעו בהם כדי ליהיות יותר טובים מהם.
האנטיביוטיקה עצמה הגיעה מן הפטריות ואפילו נמצאו שם חיסונים למחלות שונות החל מהשפעת והבעבועות שחורות.
המסקנות שלי:
1. כל עוד ננסה להיות המושלמים מהעיתונים, מהקולנוע או מהטלוויזיה אנו רק נהרוס את עצמינו ואין סיכוי שנגיע להצלחה כלשהי, כי תמיד בטלוויזיה או באינטרנט הם יהיו יותר טובים.
התחרות יותר מזה יוצרת מצב שמי שהכי למעלה בתחרות כל הזמן עובד הרבה יותר קשה כדי לשמור על המקום שלו.
מה שגורם לו לסבל בלתי נגמר , מה שמוביל אותו לעשות הכל כדי להשאר שם.
2. אנו מוכרחים להוריד הילוך, לחזור למעגל המצומצם שלנו, למשפחה ולחברים (פחות פייסבוק, פחות סרטים, פחות טלוויזיה, יותר אתה עצמך והסביבה הקרובה שלך).
במילה אחרת לא להתחרות באחר.
3. אנו צריכים להשקיע במעגל הקרוב אלינו ולמנף אותו.
ליצור השקעה הדדית.
4. אנו צריכים להיות מציאותיים וכנים עם עצמינו, לשים סוף לאשליות ולא לנסות להיות הדמות המושלמת מהטלוויזיה, עקב העובדה שהיא בעצמה לא כזאת מושלמת במציאות ובכלל - אין שלמות בחיים.
אין דרך אחת שהיא באמת הטובה ביותר.
5. להעריך את מה שיש, דעו לכם שזה ממש אבל ממש לא מובן מאליו, אם תחשבו על זה מספיק לעומק, אתם תבינו שאתם ברי מזל עלי אדמות!
מסכים.
6. להיות מאושרים באופן כללי, במשך כל חיינו, בלי תלות בתוצאות או מאורעות שמתרחשים בחיינו (בלי תלות בגשמיות).
מסכים.
7. אנו צריכים לנשום עמוק ולהירגע קצת, לצאת ממירוץ העכברים המיותר, זה שלא נפסק לעולם וזה שאין לו יעד סיום.
הנשימה הזאת שאתה קורא לה היא הפתח ליצירתיות , היא מה שנותן למוח לעכל את הדברים.
תשים לב שאחרי שינה טובה אתה שוכח חלק מהחומר שלמדת אבל מה שאתה למדת כבר ולא שכחת עובר איזשהו חיבור.
ונבנת הבנה כלשהי של הדברים.
מאוד חשוב לי לשמוע עוד דעות של אחרים לגבי העניין הזה.
שבוע טוב ידידיי