המדריך להוציא תיאוריה
קודם כל, הגיל המינימלי שאפשר להוציא את התיאוריה הוא 16 וחצי. אפשר להתחיל ללמוד לפני מתי שבא לכם, אך לגשת למבחן עצמו אחרי גיל 16.5.
השלבים שאותם אתם צריכים לעבור לפני הוצאת התיאוריה:
1. הוצאת טופס ירוק :
את הטופס הירוק אפשר להוציא בתחנות הצילום הקרובות לביתיכם. בתחנת הצילום תצטרכו להצטייד עם תעודת הזהות שלכם ושם יוציאו לכם טופס ירוק ( טופס בצבע ירוק ) עם תמונת פספורט שלכם שמצלמים במקום וכל הפרטים שלכם ממולאים שם. ( שם פרטי, מספר תעודת זהות וכולי' ).
2. בדיקת ראייה :
לאחר שהוצאתם את הטופס הירוק אתם צריכים לעשות בדיקת ראייה. הראייה הדרושה לנהיגה היא 6/12 ולא ראייה טובה רגילה שהיא 6/6.
בדיקת ראייה עולה 40 שקלים והיא נעשית בתחנת הצילום איפה שהוצאתם את הטופס הירוק אלא אם כן אתם בוחרים להוציא אותה במקום אחר.
3. מילוי עצמי ושל רופא :
מאחורי הטופס הירוק יש מקום למלא את ההיסטוריה של המחלות שלכם. יש שם חלק שתצטרכו למלא אותם בעצמכם ויש חלק שתצטרכו להגיע לרופא משפחה שלכם שמטפל בכם לפחות 3 שנים והוא יחתום על הטופס.
לאחר שסיימתם עם החתימה על הטופס הירוק, אתם צריכים לשלם איגרת על התיאוריה. האיגרת לתיאוריה עולה 46 שקלים ואותה אתם יכולים להוציא בסניף הדואר הקרוב לביתכם או דרך אתר האנרטנט באמצעות ויזה, פה.
לאחר מכן, תקבעו תור ביום ובזמן שמתאים לכם ותגיעו.
* בחלק מהסניפים אין עומס בכלל ולכן לא חייב להגיע עם תור ואפשר להכנס ישר.
לאחר שסיימתם עם זה, אתם יכולים לגשת לתיאוריה.
אך קודם לכן, איך תלמדו?
הרבה מאוד נבחנים וכמו כן הרבה מורי נהיגה ממליצים על לימוד דרך האנטרנט.
אתרים מומלצים ללמוד מהם:
* למד - האתר עולה 20 שקלים למשך 30 יום, ובתוכו תוכלו למצוא את החומר ללמידה וגם מבחני תיאוריה מלאים בדיוק כמו שמופיעים בתיאוריה.
* דרך - החומר הלימודי אינו עולה כסף, אך מבחני התיאוריה המלאים עולים 20 שקל.
* אתר התחבורה
* נהג חדש - מבחני תיאוריה בחינם
לתיאוריה יש לגשת עם התעודת זהות שלכם, חשבונית של תשלום האגרה, טופס ירוק והדף שאיתו קבעתם את התור ( לא חובה ).
במבחן התיאוריה יש לכם 45 דק' לענות על 30 שאלות, ומתוכם אפשר לטעות 5 ( כולל 5 ). אם יצא לכם 6 טעויות, טעיתם ותצטרכו לגשת מחדש.
את התוצאות אתם מקבלים במקום ובדף אתם רואים את השאלה שטעיתם בה, את התשובה שסימנתם ואת התשובה הנכונה שהייתם צריכים לסמן.
ניתן לגשת לתיאוריה בשפות שונות כמו אנגלית, רוסית וערבית. ( אני לא ממליץ על כך מפני שיש הרבה מאוד מילים בעברית שמתרגמים לשפות אחרות די אחרת ודי קשה להבין ולענות על השאלות בתיאוריה )
*המדריך נכתב על ידי גבי וייסמן ואין להעתיקו ללא קרדיט.
* עדכון: החל מהתאריך 02.10.2011 מותר יהיה לטעות אך ורק 4 פעמים בתיאוריה ( ע"פ אתר של משרד הרישוי )



ציטוט ההודעה

