עוף בעלי תה שחור
לכבוד שירשור 'הכל על....תה' שלנו, חיפשתי ומצאתי מתכון העושה שימוש בתה לצורך הבישול, ולא רק ככוס משקה נלווית לארוחה..
המתכון הבא נשמע מבטיח.....
אני מראש מודיעה שטרם ניסיתי אותו, אבל מתכוונת... אם מישהו יספיק להקדים אותי - אשמח לקבל תגובות..
התבשיל הזה מתבשל לו לאיטו בשיטה שנקראת 'ברייזינג' (braising), ומשמעותה היא שהנתח המבושל יושב/שקוע בתוך מפלס של נוזלים, שנמצאים כל הזמן על סף רתיחה, בלי ממש לרתוח.
זו דרך מצויינת להחדיר בנתח את כל טעמיו וריחו של הנוזל בו הוא מתבשל, במקרה זה התה.
אז הנה, כך תכינו:
עוף בעלי תה שחור
המצרכים
1 ק"ג נתחי עוף לפי בחירתכם
4 כפות עלי תה שחור בתפזורת
2 ליטר מים קרים
מעט שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
בצל אחד גדול חתוך לטבעות דקיקות
חצי כוס סוכר חום כהה (למי שזה נשמע הרבה, כמו לי למשל, אפשר לנסות להפחית)
חצי כוס עגבניות מרוסקות, טריות או מקופסה (לא רסק עגבניות)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי, חופןן פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים בה קלות את השום והבצל, עד לדרגת שקיפות ריחנית
מוסיפים למחבת את הסוכר החום ואת העגבניות המרוסקות, וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכל הסוכר נמס
מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס טרי
מניחים את חלקי העוף בסיר בעל תחתית רחבה, ומכסים אותם היטב בתערובת הבצל והסוכר.
משהים כך לפחות שעה
מחממים תנור ל - 170 מעלות
מכינים את תמיסת התה: שמים את עלי התה בסיר עם שני ליטר מים קרים ומחממים על הגז, לא להביא לידי רתיחה. המתכון אומר להגיע עד 80 מעלות (רתיחה זה 100 מעלות), אבל אם אין מדחום - פשוט לעצור לפי הרגש קצת לפני הרתיחה
להניח בצד להתקרר מעט ולשחרר טעמים לתוך הנוזל, לא יותר מרבע שעה.
מסננים את העלים וזורקים אותם, אנו נשתמש רק בנוזל
כשהתה התקרר קצת, שופכים אותו בעדינות לתוך הסיר, מסביב לחלקי העוף
מכסים את הסיר במכסה שלו או בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור המחומם
נותנים להתבשל בחום הבינוני-נמוך הזה למשך כשעה וחצי - לא להתפתות לקצר הליכים ולצלות על חום גבוה יותר. כל עניין ספיגת הטעמים, ע"פ שיטה זו, הוא בבישול האיטי על סף רתיחה
הנוזלים לא מתאדים בבישול הזה, והם לא יהפכו להיות רוטב מצומק וטעים.. אבל הם נתנו את כל הטעם שלהם לעוף.. מוציאים את העוף בכף מחוררת, ומגישים על מצע של פירה או אורז, כשלמעלה זורים קצת פטרוזיליה לקישוט
העוף נאכל יבש, ללא רוטב, אבל אם מישהו ממש מתעקש על רוטב תה - הנה הדרך להכנתו:
טועמים את הנוזל שנשאר בסיר, הוא אמור להיות טעים אבל מימי מדי
אז אם רוצים להכין ממנו רוטב טעים , מפרישים ממנו כמות לרוטב ושופכים את השאר, מביאים אותו לרתיחה חזקה ומצמצמים לחצי
מסמיכים עם קצת קמח או קורנפלור, מוסיפים תבלינים במידת הצורך, ויוצקים מעל העוף..
בתאבון לכולם

המצרכים
ציטוט ההודעה