מתוך ויקיפדיה:
גלעד שליט (נולד ב-
28 באוגוסט 1986) הוא
חייל צה"ל, שב-
25 ביוני 2006 נחטף ל
רצועת עזה בידי
מחבלים פלסטינים השייכים לארגון
חמאס. הארגון תובע שחרור של מעל 1,000
מחבלים אסורים תמורתו
נכתבו שירים , הוציאו כרזות ופרסומים
אבל האם באמת נעשה מאמץ מספיק דיו בשביל להחזיר אותו? האם הפקרנו אותו? האם הדרישות שלהם מוגזמות ואינן שוות את המחיר?
דעתי בעניין
סוגיית גלעד שליט התחילה מרצף טעויות של הממשלה , המדינה ובעיקר התקשורת.
זה התחיל מרוגע ושקט תקשורת עם החטיפה , שקט שהפך לרעש גדול , המולה ובלאגן ככל שהזמן עבר.
הפרשה הוצאה מפרופורציות. דגלים , שלטים , פרסומות , הפגנות , יציאות מחאה.
עצם הרעש הגדול שיצרו סביב העניין רק תרם למתיחות והגדיל את הדרישות עוד ועוד.
האויב ראה עד כמה חשוב לנו חייל אחד בודד ומה אנו מוכנים לעשות בעבורו , ומרח את זה עוד ועוד כדי להגדיל דרישות.
שולחים מכתב אחר מכתב. מענים את החייל המסכן. כל זה רק כדי להעצים את הפרשה. להגדיל את הלחץ על הממשלה ולגרום בשורה תחתונה להגדלת הדרישות. הגדלת הצד שלהם בעסקה.
לעומת זאת , אם התקשורת הייתה יוצאת ברעש תקשורתי גדול עם יום החטיפה (ולא - לא צריך לחכות שהחייל יירקב בכלא בשביל להיזכר לצאת ולמחות בעבורו) - אם עם יום התקיפה היינו מאיימים להכנס ולתקוף ולא רק מאיימים - גם מבצעים זאת.
אם היינו יוצאים במחאות , הפגנות , שלטים ופרסומות עם יום החטיפה - המצב היה שונה לחלוטין.
הערבים היו רואים איזה בלאגן אנחנו עושים וכמה סכנה אנחנו מהווים להם ברגע שהם חוטפים. (והדגש כאן הוא על יום החטיפה והזמן הסמוך לו) , הם היו חושבים פעמיים לפני שעושים את זה.
התקשורת אצלנו עקומה מהיסוד ,אם תשאלו אותי. תקשורת שמאלנית. תקשורת שפועלת כנגד המדינה וכנגד היהודים שחיים בה.
דרך נוספת (אך קיצונית הרבה יותר) היא כמו שסטאלין עשה באחת המלחמות שלו (תודה למורה להיסטוריה שסיפר אתזה לפני כמה שנים

)
חטפו את הבן שלו. והוא הכחיש כל קשר אליו. "מי זה? אני לא מכיר אותו."
הוא הקריב הבן שלו שנרקב ומת בכלא. אבל מאז לא חטפו אדם אחד כל הקרב. הם הבינו שזה לא משתלם להם.
מה שייצא כאן בשורה תחתונה הוא מצב שבו כרגע הדרישה היא 1000 מחבלים.
בחטיפה הבאה - 10,000 מחבלים.
בחטיפה שאחריה? יבקשו את ירושליים.
אם תשאלו אותי , במצב הנתון היום ותחת הלחץ הכבד שאנו נתונים בו , אנחנו חייבים לקבל את העסקה. אחרת תהיה מלחמת אחים ובלאגן גדול כאן במדינה הקטנה שלנו.
צריך לקבל את העסקה ולהשיב אותו הביתה , ועם זאת לפעול אחרת עם החטיפה הבאה (ותהיו מוכנים לעוד כאלה. והרבה.)
מה דעתכם?
מה יש לעשות בסוגיית גלעד שליט?