מצרכים
ל-8 מנות:
8 בייבי קישואים
1/2 כוס אורז או 3/4 כוס בורגול
1/2 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר)
1 כף צנוברים קלויים
1 שן שום קצוצה
1 כף מיץ לימון
3-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
לנוזל הבישול:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
1. מבשלים את האורז ב-1/2 כוס מים עם מלח כ-5 דקות, שיתרכך אבל לא יהיה מוכן לאכילה. אם משתמשים בבורגול מערבבים אותו עם כוס וחצי מים רותחים, משרים כמה דקות ומסננים.
2. מערבבים את האורז/בורגול עם צנוברים, עשבי תיבול ושום, ומתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
3. בעזרת תפוחן מרוקנים את הקישואים מתוכנם ומשאירים דפנות יציבים. ממלאים בתערובת האורז/בורגול, ודוחסים עד הסוף בעזרת האצבעות. ממלאים את הקישואים רק עד ל-7/8 מנפחם (הדגנים יוסיפו להתנפח).
4. לסיר קטן שיכיל את הקישואים בצפיפות יוצקים שמן זית, מיץ לימון ומים עד לגובה שתי אצבעות. מעמידים את הקישואים בתוך הנוזל ומבשלים כ-20 דקות מעל להבה נמוכה. מגישים עם רוטב יוגורט או עגבניות.
גיוונים:
- קוסה מחשי - אפשר להוסיף למלית בשר טחון מתובל בבאהרט ולהגיש עם רוטב עגבניות מבושל.
- אפשר להכין סירות קישואים עם אותו מילוי, ולאפות כ-15-10 דקות בתנור חם.



ציטוט ההודעה