אני פותח ואומר שאני לא פונה פה לאף אחד באופן אישי, אני פונה לצד התאיסטי, האתאיסטי וגם אני לא מושלם בנושא. רעיון שחשבתי עליו וכולנו צריכים להיזהר בו.
למה דומה החארטה? חארטה היא כמו וירוס של שפעת, זה מתפתח אצל מישהו מסויים, עובר מאחד לשני במהירות ומדבק מאוד. אתה צריך לבחור אם כשאתה מביא את האפצ'י אתה שם יד או נותן לו לברוח, ואז הוירוס ממשיך להתפשט עוד ועוד.
לפעמים אנחנו שומעים דברים, חארטות, או מעוותים עובדות שהפכות לחארטות, וברגע שאנחנו בוחרים לא לשים יד ולהעביר אותן הלאה, עוד בני אדם נדבקים בחארטה.
אני אומר את הדברים כי יצא לי לראות לאחרונה לא מעט חארטות, ואתם צריכים להבין, כשמישהו עושה לידך אפצ'י ולא שם יד, לא מספיק שהוא אומר סליחה. אני סלחתי, אבל הנגיפים פה באוויר. יעבור פה מישהו עוד חצי דקה וידבק. את הנגיפים אתה לא יכול להחזיר חזרה ידידי, יכול להיות שמישהו עבר פה, נדבק, ויעביר את החארטה הזאת הלאה בלי לחשוב בכלל לשים יד על הפה.
אתם צריכים להבין, אתאיסט וחרדים (או דתיים בכלל) פה נמצאים באותה בעייה
אתאיסט, נכון, שירתת בצבא 3 שנים, נלחמת באויבים מכל ארצות ערב, אבל בסופו של דבר יצרת קרע בעם. איך אתה יכול להפיץ שקרים על אחיך היהודים בטענות שונות ומשונות? כל הצבא הזה לא שווה כלום. אתם יודעים מה אומרים. אלהי, שמור אותי מאוהבי, ומשנאי אני אשמר. לא שווה בכלל להלחם נגד השונאים שלנו אם אנחנו בעצמנו, יהודים נגד יהודים מפיצים שקרים על מנת להפיץ שנאה אחד נגד השני.
חרדי (או דתי), נכון, למדת תורה במקום או בנוסף לשירות הצבאי, אבל אם אין דרך ארץ אין תורה. איך אפשרי מצב שחרדי שורף דגל ישראל או מקלל אדם ציוני? מפיצים שקרים בתוך הקהילות בכדי לזעזע אנשים מהעולם החילוני או עושים שימוש בסטטיסטיקות מטעות?
וזה לא רק בתחום של דת, זה שמאלנים שקוראים למתנחלים נאצים ויורקים על חיילים, זה ימנים שמבצעים פעולות קיצוניות נגד אנשי שמאל. והשוני בינינו לא כל כך גדול אחרי הכל. כולנו יהודים, כולנו רוצים בטובת העם שלנו, כל השאלה זה רק הדרך. אז אני חושב שזו הדרך, אתה חושב שהדרך היא אחרת, אז נריב על זה קצת, נמצא איך להסתדר, אבל איך אפשר שיהודי יפיץ על יהודי אחר שקרים רק בשביל לעורר שנאה כלפיו? רק כדי לקדם את הדעות שלו הוא יוצר אנטי קשה כלפי השני?
נזקים בלתי הפיכים כאלה יכולים לקרות תוך שניה של אפצי, חבר, פעם הבאה שיש לך אפצ'י, נסה לשים יד![]()

ציטוט ההודעה