Justin timberlake
ג'סטין רנדל טימברלייק (באנגלית: Justin Randall Timberlake) נולד ב-31 בינואר 1981. הוא זמר פופ והיפ הופ, שחקן ורקדן אמריקאי.
בתחילת הקריירה המוזיקלית שלו הצטרף טימברלייק ללהקת הבנים "אן סינק", מיד לאחר פרוק הלהקה החל להקליט את אלבום הסולו הראשון שלו "Justified" שיצא בנובמבר 2002. "Justified" זכה בפרס גראמי בקטגוריית "אלבום הפופ/רוק הטוב ביותר" והיה מועמד בקטגוריית "אלבום השנה". ברחבי העולם נמכר האלבום בלמעלה מעשרה מיליון עותקים. בספטמבר 2006 יצא אלבומו השני "FutureSex/LoveSounds". האלבום נמכר בלמעלה מ-18 מיליון עותקים. במהלך הקריירה המוזיקלית שלו שיתף טימברלייק פעולה עם זמרים מצליחים רבים, בתוכם מדונה, בריטני ספירס, כריסטינה אגילרה, הבלאק אייד פיז, ריהאנה, טימבלנד ו-.T.I.
בשנת 2000 החל טימברלייק לשחק גם בסדרתו טלוויזיה ובסרטים במהלך הקריירה שלו כשחקן השתתף טימברלייק בתפקידים בולטים בסדרה הקומית סאטרדיי נייט לייב ובסרטים שרק השלישי, יוגי דב והרשת החברתית. הופעתו בסאטרדיי נייט לייב זיכתה אותו בשני פרסי אמי ותפקידו בסרט הרשת החברתית זיכה אותו בפרס ה-PFCS ובמועמדות לפרס גילדת שחקני המסך.
קרירה מוזיקלית/ביוגרפיה
ילדותו (1981 - 1995)
ג'סטין טימברלייק נולד בינואר 1981 בממפיס, טנסי שבארצות הבריתלמשפחה ממוצא בריטי. טימברלייק גודל כבפטיסט אך מאוחר יותר, כשבגר, הגדיר את עצמו כ"יותר רוחני מדתי". ב1985, כשהיה בן 4, הוריו התגרשו ומאז שניהם התחתנו מחדש.
ב-1993, כשהיה טימברלייק בן 12, הוא הופיע בתכנית טלוויזיה לגילוי כשרונות צעירים בשם "Star Search " ואחריה הצטרף לתכנית "המועדון החדש של מיקי מאוס", שם פגש גם את בריטני ספירס, כריסטינה אגילרה וג'יי.סי. שאזיי. ב1994, כשהיה טימברלייק בן 13, הסתיימה התכנית.
אן סינק (1995 - 2002)
ב1995 פנה טימברלייק אל שאזיי וכריס קירקפטריק והציע לו להקים להקת בנים שמאוחר יותר באותה השנה הפכה ללהקת אן סינק. טימברלייק ושאזיי היו שני הזמרים המובילים בלהקה.
Justified (2002 - 2004)
בשנת 2002 לאחר פירוק אן סינק החל טימברלייק להקליט את אלבום הסולו הראשון שלו, "Justified". וב-5 בנובמבר 2002 יצא האלבום. טימברלייק כתב את כל השירים באלבום, ובכתיבת רובם השתתפו גם צמד המפיקים הנפטונס שגם הפיקו את השירים אותם כתבו. בכתיבה ובהפקה השתתפו גם טימבלנד, בריאן מקנייט, קלאוס נורין, האנדרדוגס, סקוט סטורץ', דיימון תומס והארווי מייסון ג'וניור.
האלבום זכה בפרס גראמי בקטגוריה "אלבום הפופ הטוב ביותר", בפרסי המוזיקה הבריטית בקטגוריה "האלבום הבינלאומי הטוב ביותר" ובפרס המוזיקה האמריקאית בקטגוריה "אלבום הפופ/רוק הטוב ביותר". האלבום נמכר ברחבי העולם בלמעלה מעשרה מיליון עותקים, והגיע למעמד פלטינה ×3 בארצות הברית (למעלה מ-4 מיליון עותקים), ולפלטינה ×5 בממלכה המאוחדת (למעלה מ-1.5 מיליון עותקים) בה שהה בראש מצעד האלבומים במשך שישה שבועות לא רצופים.
מהאלבום יצאו ארבעה סינגלים: Like I Love You, Cry Me a River, Rock Your Body ו-Señorita. השיר Cry Me a River זכה בפרס גראמי בקטגוריה "ביצוע הפופ הטוב ביותר לזמרים".
בתחילת 2003 השתתף טימברלייק בביצוע השיר המצליח של הבלאק אייד פיז "?Where Is the Love".
לאחר יציאת האלבום יצא טימברלייק לסיבוב הופעות בשם "Justified/Stripped Tour" בסיבוב ההופעות השתתפה הזמרת כריסטינה אגילירה שהוציאה את אלבומה Stripped באוקטובר 2002, "Justified/Stripped Tour" החל ביוני 2003 והסתיים לאחר שלושה חודשים בספטמבר 2003 ובמהלכו הופיעו השניים למעלה מ-40 פעמים בארצות הברית ובקנדה. בנובמבר 2003, לאחר שהסתיים "Justified/Stripped Tour" יצא טימברלייק לסיבוב הופעות משלו בשם "Justified and Lovin' It Live" שנמשך עד ליוני 2004.
ב-8 בפברואר 2004 התקיים טקס פרסי הגראמי ה-46 בו טימברלייק היה מועמד לחמישה פרסים: על אלבומו "Justified" היה מועמד לפרס "אלבום השנה" וזכה בפרס "אלבום הפופ הטוב ביותר", על השיר "?Where Is the Love" היה מועמד לשני פרסים "תקליט השנה" ו-"שיתוף הפעולה ראפ/שירה הטוב ביותר" ועל השיר "Cry Me a River" זכה בפרס על "ביצוע הפופ הטוב ביותר לזמרים".
בין האלבומים (2004 - 2006)
לאחר שהסתיים סיבוב ההופעות הפסיק טימברלייק את קריירת השירה שלו והחל לשחק בסרטי קולנוע והופיע בסרטים אלפא דוג, אנחת הנחש השחור ועלילות סאות'לנד, טימברלייק גם דיבב את דמותו של הנסיך ארתי בסרט האנימציה המצליח שרק השלישי וגילם את דמותו של אלטון ג'ון הצעיר בקליפ לשירו של ג'ון "This Train Don't Stop There Anymore". טימברלייק היה מועמד לשחק בסרט המבוסס על המחזמר "רנט" אך במאי הסרט, כריס קולומבוס, התעקש שרק כאלו שהופיעו במקור בברודוויי יוכלו להעביר את המשמעות האמיתית של "רנט". באותה התקופה השתתף טימברלייק בביצוע השיר "Signs" של סנופ דוג. במאי 2005 עבר טימברלייק ניתוח להסרת קשרירים מגרונו והומלץ לו להימנע מלשיר למשך כמה חודשים. במאי 2006 ביצע טימברלייק הופעת קמאו בווידאו קליפ של השיר "Promiscuous" שמבצעים נלי פורטדו וטימבלנד.
FutureSex/LoveSounds (2006 - 2007)
בנובמבר 2005 החל טימברלייק להקליט את אלבומו השני "FutureSex/LoveSounds", וב-12 בספטמבר 2006 יצא האלבום לחנויות. טימברלייק היה מעורב בכתיבת כל 13 שירי האלבום ובהפקת 10 מתוכם, יחד עם טימבלנד ודנג'ה ואמנים נוספים. מתוך "FutureSex/LoveSounds" יצאו כסינגלים השירים המצליחים "SexyBack", "My Love", ו-"What Goes Around... Comes Around". האלבום נמכר ברחבי העולם בלמעלה מ-14 מיליון עותקים ברחבי העולם, תוך שהוא מגיע למעמד של פלטינה ×5 באוסטרליה ובקנדה ולפלטינה ×4 בארצות הברית.
האלבום היה מועמד למספר פרסים נחשבים: שני פרסי גראמי בקטגוריות "אלבום השנה" ו-"אלבום הפופ הטוב ביותר", שני פרסי המוזיקה האמריקאית בקטגוריות "אלבום הנשמה המועדף" ו-"אלבום הרוק/פופ המועדף" ולפרס המוזיקה הבריטית בקטגוריה "האלבום הבינלאומי הטוב ביותר". מכל חמש המועמדויות זכה האלבום רק בפרס המוזיקה האמריקאית בקטגוריה "אלבום הנשמה המועדף", אך האלבום זיכה את טימברלייק עצמו במספר פרסים ובשנה שלאחר יציאת האלבום זכה טימברלייק בפרס "הזמר הבינלאומי הטוב ביותר" מטעם ה-BRITS, "זמר הפופ/רוק המועדף" מטעם ה-AMA ו-"זמר השנה" מטעם ה-VMA.
בינואר 2007, לאחר יציאת האלבום, יצא טימברלייק לסיבוב הופעות בשם "FutureSex/LoveShow", במהלכו הופיע 119 פעמים באמריקה הצפונית ובאירופה.
אחרי FutureSex/LoveSounds (2007 - הווה)
ב-2010 השתתף בסרט הרשת החברתית שזכה באוסקר על פרס התסריט הטוב ביותר. ב-31 בדצמבר 2009 הוא נבחר ל"זמר העשור" על ידי המצביעים של גלגלצ.
מערכות יחסים
לטימברלייק היו מערכות יחסים מתוקשרות עם מספר ידועניות.בהיותו בן 15 יצא אם פרגי סולנית להקת בלאק אייד פיז כמו כן, יצא עם זמרת הפופ בריטני ספירס ועם השחקנית סקרלט יוהנסון. הוא ניהל מערכת יחסים ממושכת עם קמרון דיאז והם נפרדו בינואר 2007. בטקס גלובוס הזהב באותה שנה פגש את השחקנית ג'סיקה בייל שאיתה יצא במשך תקופה ממושכת עד שנפרדו במרץ 2011, מיד לאחר פרידתם אתרי רכילות פירסמו כי התחיל לצאת עם השחקנית מילה קוניס (שמשחקים יחד בסרט חדש) אך השניים הכחישו מערכת יחסים משותפת.



ציטוט ההודעה