חנן פורת, אחד מחברי הכנסת הבולטים בצד הימני של המפה הפוליטית בעשורים האחרונים הובא היום למנוחות בבית העלמין האזורי של גוש עציון, לאחר שהלך אתמול לעולמו בגיל 67. פורת סבל ממחלת הסרטן ואושפז בבית חולים בערב ראש השנה. הוא נפטר בביתו בכפר עציון, שלוש שנים בדיוק לאחר מות אביו. בכירים רבים הגיעו לחלוק לו כבוד אחרון, בהם יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין.
אלה מכם שלא שמעתם עדיין על חנן פורת, הייתי רוצה לפרסם פה מהביוגרפיה של הבנאדם הבאמת מיוחד הזה, הוא בערך האבא של כל ההתישבות ביהודה ושומרון... קיצר בשביל שיהיה ככה ביוגרפיה טובה עליו, אני (ברשותכם) יעתיק מוויקיפדיה כמה שורות (כמה עשרות שורות)
חנן פורת נולד כחנן שפיצר בכפר פינס. אביו, יוסף פורת, שירת בהגנה תחת שם הקוד "פורת" ומשפחתו אימצה שם זה. כשהיה בן כחצי שנה הצטרפו הוריו לקיבוץ כפר עציון, ממנו פונה עם שאר ילדי המקום בתחילת מלחמת השחרור. אביו היה ממארגני השיירות ובזכות זה ניצל מגורלם של רבים מהגברים בקיבוץ שנהרגו או נשבו. פורת למד בישיבה התיכונית כפר הרא"ה ולאחר מכן בישיבת כרם ביבנה ובישיבת מרכז הרב, והוסמך לרבנות. בשנות ה-80 לימד בישיבת הקיבוץ הדתי בעין צורים.
שירת בצנחנים ולחם במלחמת ששת הימים בקרבות בירושלים. לימים פעל ביחד עם הרב בני אלון להקמת ישיבת בית אורות בסמוך למקום הקרב ברכס הר הזיתים כהנצחה למפקדו גיורא אשכנזי שנהרג במהלך הקרב.[1] לאחר המלחמה שב לכפר עציון ופעל לחידוש ההתיישבות היהודית באזור. פורת, שהיה אז תלמיד בישיבת מרכז הרב, נמנה עם מייסדי ישיבת הר עציון באלון שבות והיה אחראי לפנייה לרב יהודה עמיטל לעמוד בראשה.[2] במלחמת יום כיפור שירת בחזית הדרום ונפצע באורח קשה מאוד בתעלת סואץ מפגז מרגמה שהתפוצץ בסמוך אליו. לאחר המלחמה היה ממקימי גוש אמונים וההתיישבות ביש"ע ופעיל במפד"ל.
בצעירותו השתתף בפעילויות של סמינר "גשר", שעסקו בהידברות בין דתיים לחילוניים ובהעמקת הזהות היהודית. היה לדמות נערצת על בני נוער רבים ואף למורה דרך למחפשים את דרכם לאמונה. דוגמה לכך היא ספרו "את ענת אנכי מבקש", קובץ מכתבים שכתב לאחר מלחמת ששת הימים לנערה חילונית שעברה תהליך של חזרה בתשובה. המכתבים עוסקים במגוון נושאים בתחומי אמונה, ארץ ישראל, גאולה ועוד.
קיצר הבנאדם היה מיוחד מאוד, אני באמת יעריך את כל מי שיטרח למען הנשמה הטהורה שלו, ויקדיש כמה מילים עליו כאן (אתם לא חייבים להכיר אותו כדי לכתוב כאן "יהיה זכרו ברוך" או משו בסיגנון)
בזכותו יש לי בית, יש לי שכונה, ישוב, בזכותו יש חיים ביהודה ושומרון,
יהיה זיכרו ברוך

ציטוט ההודעה