ל כיפור במשך חיי הייתי מחכה לצאת הצום בישביל ללכת לחבר שלי המרוקאי כי אמא שלו הכינה מרק " חרירה " שזה מרק מאוד טעים ומשביע , והכי מגניב זה שפשוט אין מתכון אחד יש אין ספור גרסאות ושיטות , אני ילמד אתכם את המתכון המרוקאי הקלאסי של אמא של חבר שלי , תאמינו לי לא תצטערו . ( חשוב לצין שהמרק מוכן תוך גג חצי שעה שזה מאוד מהיר בישביל מרק כזה טעים וגם סוף צום וזה ..

מצרכים ( עדיף לקנות לפני כיפור )..
כמה גבעולי סלרי כולל הפרי כולל הכל.
3 בצלים
3 תפוחי אדמה בינונים
2 גזרים יפים
חצי כוס אורז ( או גריסים או שניהם )
200 גרם כמון
חצי כוס גרגרי חומוס ( אפשר משימורים אפילו עדיף אין זמן בכיפור להשריה .)
טוב למי שיש גם גרגירי כמון \ כוסברה גם מוסיף המון , אבל לא חייב .
200 גרם פפריקה
200 גרם פלפל צלח
100 גרם מולסודיום ( קיים לרוב באבקות מרק עוף אם אתם רוצים טעם יותר טוב עדיף לבדוק שרשום על הקופסה מרק "עוף אמיתי " ולא " טעם עוף "

עכשיו המון ממכם יגידו .. " מה ההתלהבות מרק ירקות רגיל , אבל צינתי שלא הירקות הם החשובים אלה הדרך בה נבשל
טוב דבר ראשון כל הירקות הקשים , בצל סלרי תפוח אדמה חומוס ( ללא הגזר) , לחמם בסיר עם האורז או הגריסים ביחד , בלי לחכות לרתיחה ישר לזרוק לסיר , עכשיו שהמרק מגיע לרתיחה מוסיפים את התיבלון ועכשיו מערבבים בעזרת מיקסר טוב טוב וממשיכים על האש במשך 15 דקות נוספות שממש ירתח , עכשיו רק בסוף מגרדים לבפנים את הגזר מערבבים טוב טוב , ומגישים. ( ד''א אני אישית חולה על אורז , אבל אפשר ואפילו עדיף במקום אורז לעשות עם מקרונים או ספגטי
עצה שלי ככה עם טיפה לבנה או שמנת או יוגורט על המנה ויוצא לכם מרק מדהים בתאבון D: