לאציו
רומא
מסגרת:
מסגרת הליגה האיטלקית מחזור מס' 7.
תאריך:
ה16.10.11 - יום ראשון
שעה:
20:45
שידור:
ספורט 1 HD
אצטדיון:
סטאדיו אולימפיקו, רומא.
קצת על הדרבי:
נערכו כ- 153 משחקים (134 בליגה,17 בגביע האיטלקי,2 בסופר קופה)
שהמאזן הוא כזה:
ניצחונות של רומא:57 (47 בseria A ו8 בCoppa Italia)
ניצחונות של לאציו:39 (34 בseria A ו5 בCoppa Italia)
תיקו בין השתים: 57 (54 בSeria A ו3 בCoppa Italia)
קצת חימום לפני המשחק:
במסיבת העיתונאים שנערכה ע"י טוטי נשאל על הדרבי ובוא נאמר ככה, היא לא נגמרה כ"כ טוב.
במסיבת העיתנואים טוטי "ליגלג" על רייה (מאמן של לאציו).
ומי עם לא השחקן תומס רוקי חלוצה הוותיק שמנסה גם לעקוץ לאחר מסיבת העיתונאים.
גם לאציו לא פחות שיחקה באש והתגרתה בה ולאחר שלוטיטו ליגלג על הפרוייקט החדש של האצטדיון העתידי של רומא וגם כן האהודים ש"ירדו" על טוטי.
בכל אופן אני חושב שזה הולך להיות דרבי חם מהרגיל וככל הנראה שגם נראה/נשמע על אדומים (במשחק) ופצועים (אוהדים)
רומא לקראת המשחק:
רומא מגיעה למשחק לאחר שניצחה את אטאלנטה בתוצאה 3-1 והיה אפשר לראות שרומא מתחילה להתחבר והשחקנים מצליחים להבין אחד את השני.
עם זאת רומא נמצאת בסוג של מכת פציעות אחרי שהשוער הראשון שלה שטקלנבורג נפצע במשחק נגד אינטר דיווחים אומרים שגם השוער השני לובונט נפצע ובספק לדרבי ובקומו יעמוד בשער השוער קורצ'י (שלדעתי יותר טוב מלובונט) אבל הוא הולך לשחק במשחק חשוב ואני מאוד מקווה שההגנה תעמוד נכון ולא תעשה טעויות וכמובן שגם אסור להסתמך על ההגנה וגם לקוות שהשוער יעשה עבודה טובה
יחד עם זאת גם הקפטן פרנצ'סקו טוטי שנפצע במשחק נגד אטאלנטה לא ישחק בדרבי ובעמדה שלו כנראה שיהיה פיאניץ' או לאמלה.
כמו כן רומא תנסה להשיג ניצחון 6 ברציפות על היריבה שלה והיא תעשה הכל בשביל לנצח את המשחק

בויאן ואוסבאלדו חוגגים, יחגגו גם בראשון?
לאציו מגיעה למשחק:
לאציו מגיע למשחק לאחר שחילצה 2-1 קלוש נגד פיורנטינה.
גם לאציו לא במצב כ"כ טוב החלוץ שלה מירוסלב קלוזה הפצוע גם הוא בספק לדרבי, שזו יחסית אבדה קשה ללאציו (ואבדה מצויינת לרומא
)
בדומה לרומא גם לאציו נקראת כ"קבוצה מתחדשת" והרבה שחקנים הולכים לעשות את הדרבי הראשון שלהם.
ובעוד דומה לאציו כמובן תנסה לשבור את רצף ההפסדים שנפל עלייה בדרבי (5 הפסדים רצוף) וגם היא תילחם עד הסוף ואני חושב שגם בשבילה וגם בשביל רומא נק' 1 לא תספיק.

מירוסלב קלוזה, יחמיץ את הדרבי הראשון?
5 המשחקים האחרונים בינהם:
06.12.2009 |AS Roma - SS Lazio |
1:0| Cassetti 79' |
Serie A
18.04.2010 |SS Lazio - AS Roma |
1:2 | Vucinić 53'- karny i 63' |
Serie A
06.11.2010 |SS Lazio - AS Roma |
0:2 | Borriello 52'- karny, Vucinić 87 - karny |
Serie A
19.01.2011|AS Roma - SS Lazio |
2:1 | Borriello 53' - karny, Simplicio 77' |
Cup
13.03.2011 |AS Roma - SS Lazio |
2:0 | Totti 70' i 90'- karny |
Serie A
מאזן של 5-0 לרומא
דעה אישית:
שימו לב לא פחות מ19 שחקנים שיהיו על המגרש יחוו את הדרבי הראשון בחיים שלהם (כן זה הרבה) סביר להניח שהם לא היו כ"כ מודעים למה שקורה בדרבי, אך כנראה שאולי הם הופתעו (רוב השחקנים החדשים) כשגילו מה קורה כשיש דרבי רומאי (מי שלא יודע זה נחשב לאחד הדרבים החמים באירופה).
ועל-פי המון המון דעות של מאמנים,פרשנים וכו'.. כולם אמרו את אותו הדבר, שתי הקבוצות באות במטרה אחת והיא לנצח ויעשו הכל בשביל להשיג ניצחון אך עם זאת שתי הקבוצות הם קבוצות מתחדשות עם שחקנים חדשים לכן אלה השחקנים הוותיקים שכן יודעים מה זה דרבי (ברומא: דה רוסי,בורדיסו ומעט רוזי.) וכיצד לשחק ינסו להדריך את השחקנים החדשים.
זה הולך להיות דרבי חם מהרגיל אני אישית לא זוכר לפני דרבי שהיה את כל החימומים האלה והירידות במסיבות העיתונאים.
הדעה שלי שהמשחק הזה יגמר בתיקו (אולי רב שערים) אבל כמובן שהרצון שלי שרומא תנצח יותר מכל דבר אחר.