ישבתם עם בן או בת זוגכם בשיחה הגורלית ביותר בחייכם. זהו, מרגע זה והלאה אתם לבד. אתם לא היחידים שכל היום מסתובבים עם השאלה היחידה "למה?" (ניקרא לזה בינתיים "סימן השאלה"), זה הדבר היחיד שעובר בראש של בן אדם אנושי כאשר הוא נזרק. בכתבה הזו אני אנסה להאיר לכם מספר אפשרויות שיתכנו בסיטואציה כזו. זאת על מנת שתוכלו לתקן את עצמיכם בקשרים העתידיים שלכם.
להפתעתכם, אני לא הולך לתת לכם פה את התשובה שתפתור אחת ולתמיד את סימן השאלה הזה. למעשה לסימן השאלה הזה אין ולא תהיה תשובה, בטח שלא חד משמעית. אני אפתיע אתכם ואומר שאף אחד לא יוכל לענות לכם על השאלה "מדוע הוא/היא עשו את זה?", וגם אם מישהו יענה לכם על זה (אפילו מושא התאהבות בכבודו ובצעמו) רבים הסיכויים שלא תאמינו לו כלל. אז תשובה אין. לכן, דווקא מטרתי היא לתת לכם כלים להתמודד איתו טוב יותר ואולי אולי אפילו איכשהו להימנע מליפול בפח של סימן השאלה. סימן השאלה הזה הוא מלכודת לכל דבר. אני נוהג לקרוא לזה "מלכודת סימן השאלה". הסיבה שאני קורא לזה מלכודת היא פשוטה למדי, מדובר במלכודת אשר מכניסה אותך לאיזשהו מעגל אימה של התאהבות הולכת ומתחזקת אל מושא ההתאהבות שנפרד ממך.
מעגל האימה של מלכודת סימן השאלה מתחיל בשנייה שבה אתה מבין שמושא ההתאהבות שלך אינו מעוניין בך יותר. מיד באותה השנייה מתחילות לפעול בראשך תחושות ורגשות האשם, הפגיעות, הכאב, הצער ואולי אפילו חרטה. לפעמים תחילה אתה בטוח שאתה יודע מהי סיבת הפרידה ולאחר זמן מה אתה מתחיל לחשוב על אפשרויות נוספות. אתה מדמיין את הטלפון המשמח מכל "עשיתי את טעות חיי, אני אשמח אם נוכל לחזור להיות ביחד", אני מתנצל אך ברוב הפעמים הטלפון הזה לא יגיע.
מלכודת סימן השאלה בנויה כך – אתם שואלים את עצמיכם "למה?", לאחר מכן אתם מעלים אפשרויות, ככל שיש יותר אפשרויות אתם חושבים על זה יותר, ככל שאתם חושבים על זה יותר אתם למעשה חושבים על מושא ההתאהבות יותר והוא נהיה לכם מסתורי וקשה להבנה, אתם חושבים עליו עוד ועוד, משקיעים בו יותר ויותר זמן, לפעמים אפילו מפסיקים לתפקד ואז אתם מתאהבים יותר. לאחר שהתאהבתם יותר אתם כמובן תנסו לחשוב עוד יותר על סיבת הפרידה והמעגל חוזר חלילה.
חשוב לי להבהיר וחשוב שתבינו וחשוב שתדעו – המסתוריות והמחשבה שיש דברים שהבן אדם אליו אנחנו נמשכים מסתיר מאיתנו תוך התאמצות גדולה וחשוב לו שלא נדע זאת גורמים לנו לחפש ולחפש ולחקור מה זה גם אם באופן לא מודע. ההתעסקות והחקירות הללו גורמים לנו למשיכה גדולה יותר. המסתוריות היא גורם המשיכה החזק ביותר.

ציטוט ההודעה