ככה, קיבלתי הצעה מהבנק: לשים בחסכון לשנתיים סכום כסף בריבית קבועה של 12.8%. הגיוני?
ככה, קיבלתי הצעה מהבנק: לשים בחסכון לשנתיים סכום כסף בריבית קבועה של 12.8%. הגיוני?
|
|
יובל,
1. מאוד תלוי מה הסכום,הריביות כרגע במצב טוב, אז אם הסכום גדול אפשרי שזו הריבית.
2. שים לב שיכול להיות שבפיקדון הזה אין נקודת יציאה (תאריך שאפשר למשוך בו את הכסף מבלי לפגוע ברווחים)
2. כך בחשבון שמדובר בריבית שנתית, זאת אומרת שבפועל זה קצת יותר מ 1% פר חודש
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself
חולצות ובלייזרים אלגנט :
http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=878363
חגי,
לא אמרתי שזה לא הרבה, והאמת שזה יחסי, לאחד זה הרבה או מספיק לשני זה קצת....
מצטער אם החסרתי פרטים, אני לא הכי בקיא בנושא:
מדובר בחסכון של מינימום 50,000 ש"ח (אני אפקיד קצת יותר), ל-42 חודשים (לא ממהר עם הכסף) וריבית שנתית של 3.5% לשנה וריבית כוללת של 12.8%. מה זה אומר בעצם ריבית כוללת (לעומת ה-3.5%)?
זה פיקדון של טפחות, ראיתי את זה באתר שלהם, אבל לפני שאני ניגש לפקיד בבנק, הייתי רוצה להיות 'חכם' יותר.
אוקיי עכשיו הדברים ברורים הרבה יותר.
הפקדון הוא לא לשנתיים כמו שצויין בהודעות הקודמות.
פקדון ל 3.5 שנים
ריבית שנתית של 3.5%
וריבית כוללת 12.8 - סך כל הריבית שתקבל על כל התקופה
-------------------------------------
1. אתה צריך לבדוק אם יש נקודות יציאה בפיקדון (לא חושב שיש), נקודת יציאה הכוונה לתאריך או תאריכים בהם במהלך ה 3.5 שנים, תוכל למשוך חלק מהסכום או את כל הסכום מבלי לפגוע ברווחים שצברת.
במידה ואין נקודות יציאה, ותרצה למשוך את הכסף במהלך ה 3.5 שנים, סביר להניח שיהיה קנס על על רווחים ואולי גם על הקרן (הסכום שהפקדת), שים לב לזה.
2.אני מאמין שאתה יכול להתמקח קצת יותר על הריבית שמצעים לך.
לא נראה לי שיש נקודות יציאה, אבל אבל אני לא צריך את הכסף למשהו ספציפי בשנים הקרובות. אני בהחלט אנסה להתמקח עם הבנק קצת, תודה על העצה! קבעתי פגישה עם הבחור בבנק. נראה לי שאני הולך על זה. סך הכל, וגם מבדיקה שעשיתי בשאר מקומות, זה פיקדון די טוב.
מצויין שיהיה בהצלחה!
אגב, חשבת על אפשרות ליצירת תיק השקעות - סה"כ אם זה כסף שאין לך צורך בו בזמן הקרוב, למה לא להשקיע חלק מהכסף בפק"מ בבנק וחלק במכשירים בעלי תשואה גבוהה יותר? (מניות/אג"ח/מט"ח/תעודות סל)