העתיקו לקובץ חדש את הקוד הבא (תכף נסביר מה זה מה):
שמרו את הקובץ בשם first.html, במקום שבו יהיה לכם נח למצוא אותו אח"כ (שימו לב שלא לשמור את הקובץ בתור first.html.txt – אם זה מה שעשיתם פשוט שנו לו את השם ל-first.html).קוד HTML:<html> <head> </head> <body> ברוכים הבאים לדף הראשון שלי! </body> </html>
זהו. יצרתם את דף האינטרנט הראשון שלכם. רוצים לראות איך הוא נראה? גשו לתיקייה בה הוא שמור, ולחצו עליו פעמיים. אמור להיפתח דף אינטרנט שבו כתוב:
ברוכים הבאים לדף הראשון שלי!
אז מה בעצם כתבנו כאן?
דף HTML מתחיל בתג <html> ונגמר בתג </html>.
תג הוא מילה שהדפדפן מזהה כבעלת משמעות בשבילו, והוא תמיד יהיה מוקף בסימנים האלה: <> . לרוב התגים יש תג פותח, לדוגמא <html>, ותג סוגר, לדוגמא </html>. ההבדל בין התג הפותח והסוגר הוא שבתג הסוגר יש לוכסן / לפני המילה.
התג <html> פותח מסמך, והתג </html> סוגר אותו.
בתוך הדף, יש שני חלקים: יש את הראש של הדף, ויש את הגוף. הראש הוא החלק שנטען לפני הדף עצמו, והוא מכיל מידע שלא רואים בדף עצמו. הגוף מכיל את כל הטקסטים, תמונות, טבלאות וכו' – כל מה שאתם רואים בדף.
התגים <head> ו-</head> מגדירים את התחום של ראש הדף. הם יופיעו תמיד לפני התגים של <body> ו-</body>, התגים שמגדירים את גוף הדף.
בין התגים של גוף הדף, כתבנו את מה שאנחנו רוצים שיופיע בדף: "ברוכים הבאים לדף הראשון שלי!" אם היינו רוצים לכתוב "בוקר טוב" במקום, היינו כותבים את זה שם.
זהו – עכשיו אתם יודעים איך בונים דף אינטרנט בסיסי.

ציטוט ההודעה