המרקים שיוגשו: מרק המינסטרונה של בטי רוקוואי שמלווה אותה כבר שני עשורים, מאז שטעמה אותו במסעדה קטנה בפירנצה וביקשה את המתכון (29 ש"ח), מרק קרם בטטה קטיפתי במיוחד - המזור של יואב מאיר לימי החורף הקרים, וזה שמככב בכל ארוחה מעשה ידיו של הסטייליסט ומעצב האופנה (29 ש"ח), מרק בצל חורפי עם קרוטונים וגבינת פרמז'ן של רפי אמזלג, מלך הסדרות וסרטי הפשע שמגיש מתכון שמרני מבית אמא (29 ש"ח) ומרק בויאבז של ארז דה דרזנר, כוכב "האחג הגדול 2", שמגלה שורשים צרפתיים (39 ש"ח).
ועד שתגיעו למסעדה כדי לטעום מכל העונג הזה, ביקשנו מרפי אמזלג שיפרגן לכם את המתכון שלו למרק בצל, לכם נשאר רק להכנס למטבח ולהכין.
מצרכים:
2 קילו בצל טרי
100 גרם חמאה
60 מ"ל שמן
120 מ"ל יין לבן משובח
4 כפות קמח גדושות
מעט מלח
כפית פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
אופן הכנה:
- קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות מאוד.
- ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומאדים תוך כדי ערבוב (לא להפסיק לערבב). מוסיפים את השמן וממשיכים לאדות עד שהבצל הופך שקוף בהיר.
- מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שמתאדה.
- מוסיפים קמח ומערבבים עד שאין גושים.
- מכסים במים ומוסיפים מלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- כשרותח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה.
- יוצקים לקעריות, מפזרים פרמזן ומגישים.