שלום רב!
עקב הבעיות הקשות שיש לי במשפחה, רציתי לשאול אתכם, אם תוכלו לתת לי מידע על תפקיד טוב שמתאים לת"ש וקל"ב...
שיהיו יציאות טובות תנאים טובים ושקרוב לבית(גר ליד טבריה)...
שלום רב!
עקב הבעיות הקשות שיש לי במשפחה, רציתי לשאול אתכם, אם תוכלו לתת לי מידע על תפקיד טוב שמתאים לת"ש וקל"ב...
שיהיו יציאות טובות תנאים טובים ושקרוב לבית(גר ליד טבריה)...
|
|
לא אמרתי שאני לא רוצה לעשות צבא....
ומי שמשיג פטור שכזה מקבל תעודת שחרור?
לך תוציא אישור עבודה אם באמת המצב לא משהו בבית תוציא ת''ש 7 תנסה להוציא מקב''ן קיצור שעות אתה מסודר
אם אני מוציא פטור מצבא כמו זה שלמעלה הציע אני מקבל תעודת שחרור?
איך מוציאם אישור עבודה?זה במשקית של הלשכת גיוס?או של הבסיס?איך מקבלים ת"ש 7?
ואם אני הולך לקב"ן זה לא הולך לפגוע בי בעתיד אני מקווה נכון בקשר לקיצור שעות כמובן?
נערך לאחרונה על ידי btrea1212; 04-12-2011 בשעה 16:45.
זה שאתה הולך לקב''ן זה לא פוגע בך בכלל אישור עבודה דרך משקית ת''ש שתיהיה בסדיר ת''ש 7 אתה יכול לקבל מקב''ן או ממשקית ת''ש תלוי במצב בבית אחי
יציאה מהצבא על פי חוק על תנאי שירות עלולים לפגוע בי בעתיד?
אשמח לכמה חוות דעת על השאלה ששאלתי ...
· אבא עבר אירוע מוחי בדרגה קשה לפני מספר חודשים, ובעקבות כך התאשפז בבית לוינשטיין לתקופה המקסימאלית שאפשר לשהות שם לצורך שיקום, ובנוסף לאחר מכן אושפז לצורך שיקום בבית החולים פוריה, ללא שיפור.
· האבא נמצא במצב סיעודי קשה מאוד, מרותק ומשותק לכיסא גלגלים ללא תזוזה, אינו שולט בצרכיו, הוכר כ100% נכות...אינו עצמאי באף מישור וזקוק לעזרה בהכל+השגחה.
· נוסף על כך האבא סובל ממחלות נפש כאלו ואחרות ומטופל תרופתית בבריאות הנפש אצל הפסיכיאטר.
· מטופל בפיזיותרפיה/ריפוי בעיסוק.
· סובל מיתר לחץ דם(לחץ דם גבוהה) סכרת וכולסטרול.
· מטופל בעשרות תרופות ביום(נפש, סכרת, לחץ דם, כולסטרול).
· נמצא בביקורת אצל פסיכיאטר+ רופא המשפחה ואורטופד.
אמא:
· סובלת ממחלות נפש, ומטופלת תרופתית במחלקה לבריאות הנפש אצל פסיכיאטר.
· סובלת מבקע בסרעפת-סרעפתי.
· סובלת מבעיות שונות בכלי הדם, ורידים ובמחסור ויטמינים.
· סובלת מבעיות אורטופדיות כאלו ואחרות(צוואר, גב, רגליים, ידיים).
· הוכרה כ100% נכות
· בעיות כבד ובתפקודו.
· נמצאת בביקורת אצל פסיכיאטר, רופא המשפחה, אורטופד ורופא כלי הדם.
האחות:
סובלת מפיגור שכלי והתפחותי בדרגה קשה.
הוכרה כ100% נכות.
במעקב נירולוג ורופא משפחה.
אינה עצמאית באף מישור ולא שולטת בצרכיה.
סובלת מבעיות הליכה ואינה יציבה(נופלת) וכמו כן מבעיות אורטופדיות שונות.
זקוקה לשמירה והשגחה 24 שעות ועזרה בהכל.
מטופלת תרופתית.
במה הצבא יכול לעזור לי?איזה הקלות אני יוכל לקבל?איזה פטורים?ומה לגבי שיפור והשלמת בגרויות/פסיכומטרי?מלגות?כסף? ומה לגבי היותי צמחוני?
וואו.
נשמע שאתה מתמודד עם המון דברים, וזה מאוד לא פשוט, אני חושב שבמצבך אין לך כרגע מה לחפש בצה"ל (האמן לי שאני נזהר מאוד מלהמליץ על דבר כזה - אבל המשפחה שלך קודמת לצבא), אתה נדרש מאוד בבית, ואני ממליץ שתפקסס ללשכת גיוס את כל האישורים הרפואיים על בני המשפחה שלך.
בעיקרון אתה זכאי לת"ש 7, מה שאומר שאתה תחזור כל יום הביתה, אני מניח שתהיה זכאי גם לפטורים ייחודיים כמו חזרה יותר מוקדמת הביתה, שירות בבסיס קרוב מאוד לבית ותמיכה מהצבא.
אין קשר בין שיפור בגרויות ופסיכומטרי ומצבך בבית, בנוגע לכסף, יש מה שנקרא תשמ"ש (תשלומי משפחה), במידה ואתם בחובות, או שההכנסה שלכם נמוכה מההוצאות הנדרשות החודשיות הצבא יכול לעזור למשפחתך ולתת מעין השלמת הכנסה.
שוב, אתה מציג פה מצב מאוד ייחודי, אני לא רואה סיבה שתצא לטירונות של חודש ותהיה רחוק מהבית (ת"ש לא תופס בטירונות), במיוחד במצב שאתה נמצא בו כעת, הצבא אינו אטום למצבים כאלו, ברגע שתעביר את כל האישורים הנדרשים ללשכת הגיוס תקבל טיפול וביקור בית, ממליץ שתוודא שמישהו בדרג בכיר יעבור על כל פרטי הבקשה כי זה ממש לא פשוט לא להתגייס לצה"ל עקב אי התאמה (ניתן אך ורק במצבי בעיות ת"ש חמורות כפי שאתה מציג כאן).
אני מאחל למשפחתך ולך רפואה שלמה וכל טוב, תהיו חזקים!
תודה יאח.....
הבעיה היא שאני שואל כאן שאלה ואיני יודע אם למישהוא יש תשובה נכונה בנדון....
שאלתי אם אני משתחרר מהצבא כמובן על פי חוק(מצב המשפחה והבית), האם זה עלול לפגוע בי בעתיד?