שימו ♥ הכתבה הזאת לא נלקחה מאתר ספורט כלשהוא אלה מראיון שהיה לאחד הכתבים של sky האיטלקי
(עימאד דרבאלה)
- עימאד דרבאלה מ-Sky בטור מיוחד ואיכותי על רומא.
- "השקר הגדול שקוראים לו - לואיס אנריקה!".
עימאד דרבאלה המרוקאי, אוהד רומא ידוע ומפורסם, בן 35. בעל תעודת אימון בינלאומית. במשך שנתיים עשה השתלמויות באינטר ומילאן עם מוריניו ואנצ'לוטי וכיום הוא מנתח משחקים עבור רשת Sky האיטלקית בנוגע למשחקי הסרייה A כשהוא מלקט נתונים, עוקב אחרי תנועות שחקנים, עוקב אחרי הקילומטראז' של השחקנים, הטקטיקות של השחקנים ועוד. לקראת רומא - יובנטוס, הוא כתב טור מיוחד על רומא של לואיס אנריקה כשבנוסף לכך הוא מדבר על משחקי רומא מול אודינזה ופיורנטינה, משחקים בהן רומא הפסידה. הנה מרבית דבריו מהטור הארוך והנפלא שלו. תהנו.
יש הבדל גדול בין זה שאתה מקבל הזדמנות ואתה מפספס אותה לבין שמגיעה בכלל לך הזדמנות כדי לנסות להצליח בה. כך אני רואה את כל סיפור לואיס אנריקה ברומא. כולנו יודעים מי הוא לואיס אנריקה, כמובן כשחקן! אבל כמאמן - הוא רק עם רקורקד אחד פשוט: מאמן ברצלונה B. איזה הישג! השם 'ברצלונה' הפך רבים בעולם למכור כל דבר כדי להיות קרוב לשם הזה, להאמין בכל דבר שקרוב לשם הזה, לאהוב כל דבר שקרוב לשם הזה ובכלל - להאמין שמסירה לשוער משחק הגנה של ברצלונה היא הרבה יותר איכותית ויפה מאשר מסירת כדור לשוער משחקן קבוצה נידחת באיזה קבוצה עלובה באפריקה, היא רעה, גרועה וחסרת כל דבר טוב. מה לעשות, זו האמת היום.
אנריקה הגיע לרומא עם ציפיות שיביא משיהו חדש לרומא, הוא קיבל מועדון גדול עם שם גדול אבל בלי רזומה עשיר של תארים, אבל עדיין - מדובר במועדון שהוא אחד מהמועדונים הבסיסיים בקאלצ'יו איטליאנו. אני יכול אף לומר, שלו למשפחת סנסי לא היו בעיות כלכליות והם היו משקיעים 30% יותר ממה שהשקיעו מבחינה כספית עם לוצ'יאנו ספאלטי, אין לי ספק שרומא היתה מאז ימי קאפלו זוכה בעוד סקודיטו אחד לפחות! חבירים, אני לא מגזים... אבל, מי שיש לו טענות למשפחת סנסי, שירים את היד... ספק אם יש.
אחרי ההפסד לפיורנטינה, עיתון אל-רומאניסטה יצא בכותרת 'פורצה אנריקה'. וואוו! על מי אתם באים לעבוד? למה אני רושם זאת? הנה ההסבר לפני שאגיע לאנריקה: אין ספק שהעיתונאי הרומאי הוא האמין מבין כלי התקשורת בכל הנוגע לרומא, בשונה מעיתון אחר שקשור בקבוצה מסויימת ורמת האמינות שלו נמוך מזה כמה שנים, העיתון הרומאי אמין ודי מתנהל רק לטובת הקבוצה וכדי להוריד ממנה לחץ בעת צרה. למה אני מבקר אותו? כי לפני שאנריקה הגיע לרומא, העיתון במאמר המערכת שלו רשם את המשפט הבא: 'החתמת אנריקה למאמן רומא היא גרועה יותר מרולטה רוסית, זה כמו לזרוק אדם לחדר חשוך ולהגיד לו תפוס את האויר שבחדר. או פשוט לתת לבחור צעיר שזה עתה קיבל רשיון נהיגה לנהוג במכונית פרארי שזה עתה יצאה מפס היצור'. הדברים האלו הם דברי העיתון במאמר המערכת שלו לפני הגעת אנריקה לרומא בימים אחדים, בדוק!.
נחזור לאנריקה. אנריקה הגיע לרומא בגישה כזו: אני מבין כדורגל, יש לי ביטחון עצמי, אני יודע מה אני עושה, אתם לא תלמדו אותי כדורגל, אני אלמד אותכם כדורגל ואף אחד לא יתעסק איתי! זו היתה הגישה שלו, כמובן - הכל בגלל היותו מגיע מברצלונה, לא ידעתי שברצלונה המציאה את הכדורגל! אם איני טועה, האנגלים הם אלו שהמציאו את הכדורגל... או אם נעבור ליריבה הקרובה שלנו באולימפקו, יובנטוס - אז נקח את המשפט של האבוקאטו המנוח שאמר 'האנגלים המציאו את הכדורגל כדי שהאיטלקים ישחקו בו'. אבל תלכו לשכנע את אנריקה. נמשיך, אנריקה הגיע ומה עשה על ההתחלה, רב עם פרנצ'סקו טוטי על דברים מגוחכים רק כדי להראות לטוטי מי בעל הבית החדש. לא מראים לשחקן עם מעמד גדול בכל קבוצה בעולם, מי בעל הבית החדש כי מי שמגיע כחדש הוא החדש ולא להיפך. אבל אנריקה בשלו, יחס שווה לכל השחקנים הוא נתן וזה דבר פשוט לא נכון. אתה יכול לומר לתקשורת שכולם שווים אבל בתוך החדרים יש דברים שצריכים להיאמר אחרת לגמרי. אנריקה עוד לא קלט שבלי טוטי הוא לא שווה כלום ברומא. איני מתכוון לכך שטוטי מחזיק בעתיד אנריקה או כמו שתמהוניים אחירים חושבים, שטוטי הוא זה שחרץ את גורל ראניירי וספאלטי. זה לא ככה עובד. העניין פשוט הרבה יותר. טוטי פשוט הוא המטריה של השקט במועדון וכמובן בחדר ההלבשה, טוטי יכול לאחד את השחקנים סביבו ולבעוט בהם אם לא יעשו כדברי המאמן, טוטי יכול להפוך את המאמן למלך אבל מצד שני הוא יכול לא לדאוג להפוך אותו למלך, לא כדי להרוס אותו אלא כי הוא חושב שאם המאמן לא עושה לו כבוד אז למה שטוטי יפעל למען מעמדו במועדון? הרי למישהו יש מחשבה בראש שטוטי פועל שרומא תפסיד עוד ועוד משחקים כדי שאנריקה יפוטר? שחקן בגיל שלו מת להיות בצ'מפיונז ליג או לזכות בסקודיטו או אפילו בליגה האירופית. והוא רוצה לזרוק כל סיכוי לכך כדי רק להרוס את רומא כקבוצה כדי שיפטרו את אנריקה? מי שחושב כך, כנראה שתה איזה כוס מים מבית של אוהד לאציו... לא שהמים עכורים, פשוט שמו לו איזה כדור במים...
בדיחה שרצה ברומא בזמן האחרון מספרת כך: בעל עסק מצליח הולך לראש המאפיה בעיר ואומר לו: 'יש לי עסק של צמיגים, ויש עסק מתחרה כמוני. אני רוצה להרוס אותו, תשרפו לו את העסק בבקשה'. ואז ראש המאפיה אומר לו: 'למה לשרוף? תדאג שאנריקה יחליף אצלו גלגלים' בעל העסק תוהה ושואל אותו "אבל מה הקשר?'. וראש המאפיה עונה לו 'אנריקה יקנה צמיגי טרקטור למכונית שלו כמו שהוא משבץ מגן כחלוץ. הוא יעשה תאונה ועוד יתבע את בעל העסק וכך הוא יהרס'

. לא הבנתם מה הקשר? אז ההסבר פשוט: למאמן שנותן לקשר אחורי לשחק כמגן, לחלוץ חוד לשחק כקיצוני, לבלם לשחק כקשר והדוגמאות עוד רבות. יכול להאשים רק ואך ורק את עצמו על מה שקורה בקבוצה, אבל אנריקה לא טועה! שאנריקה יטעה! חס וחלילה. הוא מבשל את הדייסה אבל לעולם לא אוכל אותה, סבטיני ואחירים הם אלו שאוכלים אותה.
ואם הזכרנו את סבטיני, אז סבטיני מאד כועס, מאד מאוכזב ומאד מרגיש נבגד מאנריקה. למה? כי ממה שידוע, אנריקה לא עשה שום דבר שהוא וסבטיני סיכמו עליו ערב הגעת אנריקה לרומא. הם דיברו על סגנון משחק, על תהליך הבניה של הקבוצה, על פתרונות במגירה אם תהיה בעיה ועל עוד דברים. אבל אנריקה פשוט עושה מה שהוא חושב לעשות ולא עשה מאומה ממה שהוא וסבטיני סיכמו לגביו. זה הכעיס את סבטיני וגרם לו לשתוק ולהרגיש נבוך. לא סתם הוא לא מגן על אנריקה כמו פעם כי אין לו מה להגיד. סבטיני לא ישקר כמו שהוא אף פעם לא ישקר, אבל די - כמה אפשר לומר לתקשורת 'פטציינזה, גראציה' כשהם שואלים אותו 'מה עם תוצאות רומא?'. הרי כמה אפשר לעבוד על כולם?.
בואו נדבר טקטיקה עכשיו:
לפני שאיכנס לניתוחים ולמספרים המפתיעים. אני רק אציין דבר שבהמשך אתם תבינו את ההקשר: ברומא יש את אחד הבלמים המצויינים שיש בעולם והפחות מוערכים שיש, ואני מדבר על ז'ואן. יתרה מכך, ז'ואן קיבל העונה חיזוק איכותי שמשלים אותו בצורה מושלמת והוא קייאר. וכעת תשמרו את המשפט הזה בראש להמשך. נמשיך.
הפסדנו לאודינזה ופיורנטינה, ובואו נדבר על אודינזה: אנריקה הגיע למשחק עם הידיעה שאודינזה תשחק במערך 3:5:1:1, רק טיפש יחשוב שאודינזה או גואדלין פתאום ישחק במערך עם פחות מ-5 קשרים. הרי זכורה ההתבטאות בדרך למחצית השניה מול מילאן בסן-סירו בעונה שעברה, כשהוא אומר לשחקני הקישור שלידו את המשפט 'תנו את הכדור לטוטו והוא ידאג להמשך'. זה לא שקישור אודינזה הוא חסר תכלית, לא, המסר הוא שקישור אודינזה עושה המון דברים ואת הסיומת יש להשאיר לטוטו. נחזור למשחק, אנריקה הגיע עם ה-4:3:3 המקובע שלו למשחק, קישור אודינזה קרע אותנו והוא עוד שיבץ את די-רוסי כקשר אחורי נטו! ואיך די-רוסי נראה? היא כמעט ועשה ארבעה תפקידים במשחק! הוא גם עזר לטאדיי (עוד מעט אשחרר את את הבשר שכבר שלושה שבועות יושב במעיים שלי עליו) המגן, הוא גם עזר לאנחל, עם עזר לז'ואן וקייאר וגם עזר לקישור. די-רוסי נראה אבוד, עצבני, כואב וחסר אונים. ואנריקה? יושב כמו מלך רומא על הספסל עם היד על הסנטר וחושב... וחושב.. וחושב... תשנה מערך בחייך! תגיב! תמציא משיהו! אבל הוא בשלו. ועכשיו טאדיי, עכשיו טאדיי...
טאדיי טאדיי. האמת, שלמרות כעסי עליו, הכל באשמת אנריקה. תיירים רבים מגיעים לאיטליה מדי יום, אם כל תייר שנכנס לאיטליה שמגיע לנפוש ישאל בנמל התעופה את השאלה הבאה: 'מי השחקן הכי מהיר באודינזה?' הוא יענה בלי למצמם בשם 'ארמירו'. הוא מטוס סילון. ואנריקה בצורה חובבנית ופשוט מעצבנת, משבץ את טאדיי שצב יותר מהיר ממנו מול ארמירו! כשראיתי את ההרכב פשוט הייתי בהלם. זה מאמן זה? זה מאמן מבית הספר של 'ברצלונה' שיודעת הכל על כדורגל? לשבץ שחקן איטי ביותר מול השחקן הכי מהיר באודינזה? איני יודע אם הוא בכלל עקב אחרי אודינזה...
המצ'אפ הזה היה אחד המצ'אפים הכי צפויים שיש העונה באיטליה, אבל - את אנריקה זה לא מעניין. באותו משחק מול אודינזה, הוא עלה עם קישור של גריקו, די-רוסי וגאגו. אני רוצה להבין, מה יש בגריקו שמקנה לו חולצת הרכב? ואיך זה שאנריקה הכל יכול שיודע הכל, מגיע למצב שהוא משחק עם שלישייה כזו שכל קשר בינה לבין הכדורגל כצוות היא מקרית בהחלט. הוא מציב את די-רוסי מאחורה ואת גאגו וגריקו בצדדים, תמוה מאד עם העובדה שדי-רוסי מעולם לא היה קשר אחורי ב-100%. לא מאמינים? תשאלו את ספאלטי שאמר פעם 'די-רוסי שווה 10 שערים בעונה כי הוא משחק באמצע קרוב להתקפה וקרוב להגנה ולקשר האחורי'. אבל כמובן, מי יתן עיצות לאיש שהגיעה מברצלונה, האמא של הכדורגל העולמי? וקומדיית הטעויות נמשכה בשיבוץ פיאניץ' מתחת לחלוצים כשפיאניץ' הנפלא, שיחק מול לצ'ה ונובארה בקישור והיה מדהים בגלל אחזקת הכדור, ניהול המשחק וכיסוי השטחים בצורה מהירה. אבל פתאום - פיאניץ' נהפך לפליימקר למען גריקו. כל ההרכב של הקישור וההתקפה היה חסר היגיון, הכל נראה רע מאד וגם לו זלאטן ומסי שיחקו בהתקפה לא היינו מבקיעים מול אודינזה. איני מבין גם למה בויאן קרקיץ' משחק, למה הוא נותן לו לשחק?
בויאן, הוא סקורר בהחמצות 
. פשוט מחמיצן ברמה הכי גבוהה שיש, קבוצות הסרייה A שישחקו מול רומא יהנו אם יראו את בויאן עולה למגרש במדי רומא. וגם הוא מגיע מברצלונה, וגם הוא מבין כדורגל יותר מכולנו, כן. מספיק לחשוב על משחק ההגנה הספרדי לעשות השוואה לזה האיטלקי כדי לדעת שבאיטליה שחקני ההגנה תולים חלוצים כמו בויאן מהרגליים...
מול אודינזה, היה קיר בין קישור רומא לשלישייה ההתקפית שלה. קיר בדמות הקישור של אודינזה. כי הקישור של אודינזה פשוט מעך את זה שלנו וכל המעמסה הופנתה ללאמלה ואוסבלדו. כי פיאניץ' הרי דעך ונעלם לגמרי בקישור של אודינזה. ועם מאמן כמו שלנו, אי אפשר לצפות לתגובה. אין לאנריקה איזה דיעה ברורה לגבי שחקני רומא, אין לי איזה סטטוס ברור לגבי שחקנים שונים. הלואי ולו ידעתי שהוא יודע שפיאניץ' למשל יכול לשחק כקשר אגף או קשר אמצע מאוזן. אבל הוא לא, מבחינתו פיאניץ' יכול להיות גם שופט במשחק! ככה הוא אנריקה. התגובות שלו אחרי שרומא סופגת הן תגובות של של מאמן חסר כל הבנה במשחק שמשוחק מול עיניו. כל דבר שהוא עושה לא הגיוני. מול אודינזה היה תסרטי התקפי קבוע של אודינזה: כשהיא תוקפת למשל מצד ימין, אז לצד שמאל עובר גריקו לעזור להתקפה, ומצד שמאלי שחקן של אודינזה מתקדם קדימה ומושך אליו את גאגו כמובן, מי נותרו באמצע? די-רוסי שצריך לעזור להגנה מול שלושה קשרים! תעכלו זאת שוב - מול שלושה קשרים לבדו כי שני הבלמים מתעסקים עם שני חלוצי אודינזה. עכשיו, נותר לנו אחד פנוי ברומא והוא פיאניץ', פיאניץ' היה חוזר אחורה כמובן אבל החזרה שלו כמובן שלא באשמתו היא חזרה מאוחר ולכן הוא נמצא בקוו אחד עם די-רוסי, ואני מדבר בקוו לאורך כשבניהם חוצצים שלושה קשרי אודינזה כשאחד מהם צמוד לפיאניץ', וכך נוצר מצב שלב חצי המגרש של רומא פנוי לגמרי ונשלט כולו על-ידי שחקני אודינזה. לו למשל אנריקה היה עובר לשחק או בכלל מתחיל לשחק במערך 4:4:2, אז הכל היה נראה אחרת, בתנאי שגריקו לא ישחק.
הגעתי לפיורנטינה: אחרי לא יודע כמה זמן, אנריקה מעלה את סיסיניו לשחק ומול מי? מול וארגס! אתה מעלה את סיסיניו שלא משחק מול וארגס? האמת, אותן מגרעות של אודינזה הן אותן מגרעות של המשחק מול פיורנטינה. אולם, מול פיורנטינה ראינו סוג של הרמת דגל לבן מלכתחילה, זה נראה כאילו השחקנים הגיעו בלי הכנה למשחק, בלי הכנה נפשית למשחק, בלי גישה ובלי דרך. והכל נראה כמובן מפוזר ביותר. אין ברומא כיום חשיבה קדימה אלא חשיבה ממשחק למשחק, מה שבויאן עשה הוא הוכחה לכך שלאף אחד לא איכפת. הרי אם הוא היה חושב על יובנטוס הוא לעולם לא היה עושה את מה שעשה בצורה טיפשית שכזו, הרי אם השער היה נכנס, מי יכעס? הרי ההפסד מובן מאליו.
וכעת, הגעתי לז'ואן וקייאר. קייאר הוא בלם שיודע להחזיק כדור, להתנהל איתו, לשלוח מסירות ארוכות טובות, להיות כלב השמירה הטוב ביותר אם ז'ואן יעלה למעלה. וז'ואן, עם הניסיון שלו הוא בלם שקט, מעולה, יודע מתי לעלות ומתי לא, יודע להנהיג את קוו ההגנה ויודע כמובן להנהיג את הקוו האחורי. אבל - כשאין לך מאמן שיכוון אותך מהספסל אתה לא יכול להצליח. יש מי שחושבים ששחקנים מעולים לא זקוקים להדרכת מאמן, טועים. שחקן לא רואה את המשחק כפי שהמאמן רואה אותו כי יש הבדל בין ראות המאמן לבין ראות השחקן. במשחקים רבים העונה בהן ז'ואן שיחק, הוא התנהל בצורה שלא תואמת את הבלם שמשחק לצדו בין אם זה קייאר או בורדיסו. את בורדיסו אני אישית דרך אגב, לא מעריך ולא חושב שהוא מתקרב לרמה של ז'ואן או קייאר. הוא יותר בלם של כח ופיזיות ולא של טקטיקה והובלת קוו הגנה. ונחזור לז'ואן: הברזלאי איטי, אבל זה לא מונע ממנו לעלות למעלה תוך כדי הובלת כדור, וזה דבר שאסור לתת לז'ואן כי הוא לא בלם שיודע להחזיק כדור, לחלק מסירות ולעלות למעלה מהר ולחזור מהר להגנה. את הדבר הזה צריך לתת לקייאר שעושה זאת בצורה מצויינת. אבל, כשאין לך מאמן טוב שיודע את תכונות שחקניו, בלתי אפשרי לצפות שתראה ברומא הזו משיהו נורמאלי, ככה זה עם אנריקה.
אנריקה, מתהדר אחרי משחקים בהן אנו מנצחים או מפסידים, שאחזקת הכדור שלנו משתפרת וטובה ושזו הדרך להפיכת רומא לקבוצה מעולה. אוקי, הגישה טובה. אבל - בואו ותקראו את המספרים של רומא בנוגע לחלוקת אחזקת הכדור שלה בממוצע במשחקים לגבי איזורי המגרש. החלוקה היא היא כמובן שליש, שליש ועוד שלישי. הנה אחוזי אחזקת הכדור:
- שליש ראשון: 31%.
- שליש שני: 46%.
- שליש שלישי: 23%.
זהו? לא, בואו נראה מהנתונים שלנו איפה רומא מחלקת את המסירות שלה, הפעם החלוקה היא ברבעים, הנה המספרים של אנריקה:
- רבע ראשון: 15%.
- רבע שני: 28%.
- רבע שלישי: 31%.
- רבע רביעי: 26%.
ממשיכים: בואו נראה איך מחולקת אחזקת הכדור + המסירות לפי אורך המגרש, ושוב - זה מחולק לרבע לפי אורך המגרש, הנה המספרים של רומא:
- רבע ראשון מימין: 23%.
- רבע שני מימין באמצע: 18%.
- רבע שלישי משמאל באמצע: 21%.
- רבע רביעי משמאל: 38%.
עוד לא סיימנו, בואו נראה מיקום קשרי רומא במגרש מתחילת העונה, וכאן החלוקה היא בשליש. הנה המספרים של 'רומא-אנריקה-ברצלונה'. בבקשה:
- שליש ראשון: 29%.
- שליש שני: 47%.
- שליש שלישי: 24%.
ועכשיו לקוו האחורי. הנה מיקום הרביעייה שלנו בחצי המגרש שלנו, והחלוקה היא בשליש, לגבי כל ארבעת שחקני הקוו האחורי, בבקשה הנה נתוני הגנת הברזל שלנו:
- שליש ראשון: 31%.
- שליש שני: 49%.
- שליש שלישי: 20%.
ונתון שמלמד על ההפקרות והבעיה הרצינית בהגנה שתלויה כולה במגינים שלנו שמשחקים. זה נתון על מיקום הימצאות המגינים שלנו במשחקי רומא, הנתון הוא לגבי צד ימין ושמאל של המגרש. הנתונים גם כאן מחולקים לשליש:
- שליש ראשון, צד שמאל: 28%.
- שליש ראשון, צד ימין: 33%.
- שליש שני, צד שמאל: 47%.
- שליש שני, צד ימין: 41%.
- שליש שלישי, צד שמאל: 25%.
- שליש שלישי, צד ימין: 26%.
זהו, כל הנתונים הללו רק ממחישים כמה הכל הוא בלוף! שקר אחד גדול. רומא לא משחקת יפה ומתמסרת בהתקפה, רומא לא יודעת לשחק הגנה, קישור רומא תקוע באמצע ונטחן על-ידי כל קישור כזה או אחר. כמובן שחשוב לי להבהיר שהנתונים הללו הם
ממוצע של כל משחקי רומא מתחילת העונה. האמת, שלו הייתי אנריקה הייתי מתפטר מיד אחרי ההפסד מול פיורנטינה, אבל מה לעשות, הבחור חושב שהוא גאון הדור בכדורגל. וכעת יש לו את יובנטוס על הראש, ולפני שאדבר על המשחק בקצרה, הנה נתוני חלוקת המסירות של יובנטוס תחת קונטה, בסוגריים יהיו המספרים של רומא, תראו את ההבדל:
- רבע ראשון: 9% (15%).
- רבע שני: 22% (28%).
- רבע שלישי: 37% (31%).
- רבע רביעי: 32% (26%).
עוד נתון, הנה ממוצע אחזקת הכדור של יובנטוס במגרש, כמובן שהמספרים שבסוגריים הם אלו של אנריקה ורומא, הנה המספרים:
- שליש ראשון: 14% (31%).
- שליש שני: 42% (46%).
- שליש שלישי: 44% (23%).
וכמו שאומרים, הטבלה לא משקרת!
לסיום, איני יודע איך נראה מול יובנטוס, איזה שחקנים ישחקו בהרכב הטלאים של אנריקה ואיך בכלל אנו יכולים לנצח. איני יודע, איני מבין איך הגענו לשקר הזה! אני יודע דבר אחד, הקפיטאנו חייב לשחק, אוי ואבוי לנו אם אנריקה לא יתן לו לשחק. או ואבוי לנו אם שוב הוא יושיב אותו על הספסל, לא כי רע לנו שהוא לא משחק אלא כי אין כעת ברומא שחקן אחד שאפשר לסמוך עליו להעיר את השחקנים, לעודד אותם ולשנות משיהו בגישה שלהם. לאמלה ואוסבלדו רבו? אנריקה קנס והעניש אבל אני יודע שהוא
אפילו לא לקח לשיחה את אוסבלדו! ואתם רוצים עוד משיהו,
אני שמח שאוסבלדו הכה את לאמלה, לא שאני אוהב מכות אלא שזה מראה לי שיש לנו לפחות שחקן שאיכפת לו מרומא, שיוצא עצבני ממחצית או משחק. מי שפתר את הבעיה היה טוטי שלקח את אוסבלדו לשיחה ואחר כך את לאמלה. מי אם לא טוטי היה עושה דבר כזה.
יתרה מכך, זה יהיה טיפשי, חובבני ואדיוטי אם לאמלה ישחק כחלוץ שני, לעזאזל - לאמלה אינו חלוץ שני אלא או כשחקן מאחורי החלוצים או כקיצוני בשלישייה התקפית. אבל חד-משמעית אינו חלוץ שני. טוטי הוא זה שחייב לשחק כחלוץ שני, הוא זה שחייב לשחק קדימה כי משם יכולת האיום שלו תהיה יותר גדולה, הרבה יותר גדולה. אני אסיים את דברי בהרכב הכי הכי אופטימלי שאפשר לשחק בו מול יובנטוס, זה ההרכב שלי במערך 4:3:1:2.
קודם אני יודע שהכתבה קצת ארוכה אבל היא מאוד מעניינת ומוכיחה המון דברים.
דעה אישית:
טוב ככל הנראה יהיה לי הרבה מה לכתוב על זה, בתור אוהד רומא ושרואה כ-ל משחק שלה אני יכול להגיד שהוא צודק בהחלט בכל מילה ומילה שהוא אומר.
אני מהמשחק השני או השלישי של רומא בליגה כשראיתי את ההרכב וההצבה של טדאי (קשר) כמגן זה באמת הראה לי שאנריקה אולי לא מתאים ואפילו חסר נסיון מדי.
אח"כ בא ההצבה של פיאניץ' כקשר התקפי שהוא יודע שפיאניץ בכלל הוא קשר אמצע ושיש לך מספיק שחקנים כדי להשים אותם כקשר התקפי (דוגמא: לאמלה)
עזבו את זה עכשיו כמו שנאמר בכתבה, הקשר ארמירו שהוא אחד הקשרים המהירים בסריה א' ואולי הכי מהיר באודינזה ואני אישית אוהב את השחקן הזה מחליט להציב את טדאי האיטי והקשיש (אבל עדיין שחקן ענק ללא ספק הגיל אבל עושה את שלו) כמגן שאמור לשמור עליו...
אני פשוט חושב שאנריקה לא מנצל מספיק את הפוטנציאל של השחקנים ושל הקבוצה עצמה וזה בא על ידי ביטוי במשחק נגד פיורה שבוא היה נראה כאילו רומא עלתה למשחק בלי רצון או יכולת בכלל ובכך ספגה כמובן שלישיה+3 אדומים לשחקנים שחשובים לנו מאוד בעיקר בתקופה הזאת עקב הפצועים הרבים שנפלו על רומא (כמו בכל שנה)
מה לעזאזל הוא מתכוון לעשות? כל השינוים של העמדות האלה רק מוכיחים שרומא בשבילו היא "עכברי ניסיון" והוא כמובן יושב לו רגל על רגל וצופה בנו (האוהדים),ההנהלה והקבוצה עמה תולשים לעצמם את השערות ולו? כמובן שלא אכפת, הוא לא נפגע מזה מי שנפגע מזה כמובן זה האהודים,ההנהלה וגם השחקנים שלא אשמים במה שקורה להם.
עכשיו יום שני, אני מאוד מאוד מקווה שאנריקה ירסן את עצמו וילמד מהטעויות שלו ויתחיל סוף סוף לעשות משהו ולא לשבת בספסל עם יד על הפה כמו מטומטם ולחשוב מה לעשות ולא לבצע כלום...
עכשיו שטוטי חזר (כמעט ב100%) אני מצפה לראות אותו בהרכב אבל! כמו שאני מכיר את אנריקה הוא יציב את טוטי כקשר התקפי~חלוץ (מאחורי החלוצים 9.5) וישים את לאמלה כחלוץ ביחד עם אוסבאלדו עכשיו הוא יודע שלאמלה זאת לא העמדה שלו אז למה לשים אותו שם? טוטי עם כל הזקנה שלו יכול גם לשחק כחלוץ ולאמלה הוא שחקן מהיר,דריבליסט שיודע לספק אחלה של כדורים יכול להיות כחלוץ אחורי זה יהיה יותר טוב לקבוצה וגם יביא משחק יותר זורם גם בגלל שטוטי כבר זקן ורואים עליו את זה ברוב המשחקים שהוא "מעקב" את רוב ההתקפות כי הוא איטי (אי אפשר להאשים אותו בן 36 עם ברזלים ברגל אחרי שנפצע לפני 4 שנים לחצי שנה)
אבל כמובן שאנריקה לא רואה את זה וזה חבל לי מאוד, חבל לי על הקבוצה, על השחקנים ובעיקר על האוהדים שנותנים את הנשמה שלהם ואת הגרון שלהם (קחו דוגמא: אני ובן דוד שלי) ומה אנחנו מקבלים בתמורה? הפסד,מחלות (כן,כן במשך השבוע הזה הייתי חולה בגלל זה).
במשחק מול יובה אני לא מצפה שננצח את המשחק הזה או ניצא תיקו אני מצפה שרומא תבוא למשחק מוכנה,כמובן שרעבה ולא מפוחדת שכל כדור שני הולך לשוער.