כמו שאתם יודעים הדור הזה של הכדורגל כיום לצערנו (לפחות לצערי) הוא שונה בהרבה מהכדורגל של פעם.
פעם כדורגל היה בשביל הנשמה, שחקנים היו משחקים כי הם אהבו את זה ובעיקר את הקבוצה שלהם כמובן שלכאלה שגדלו בקבוצות שלהם עוד מהנעור כמו: טוטי,דל פיירו,ראול וכו'...
אבל היום! היום שחקנים משחקים בשביל הכסף ואפילו התהילה דוגמא: רונאלדו,צ'אבי אלונסו,באלוטלי או כל מיני שחקנים שעברו לריאל/בארסה/פ.ס.ז'/מנ' סיטי.
עכשיו נעבור לשחקנים הנאמנים, קחו לדוגמא את דל פיירו, נמצא בקבוצה מאז שנת 93 שזה אומר 19 שנה כמעט.
הביא את הקבוצה למקומות גבוהיים,זכה איתה ב7 אליפויות,ליגת אלופות אחד כמו כן הוא כיכב בנבחרת איטליה אבל זה לא רלוונטי לנושא פה.
עכשיו כשדל פיירו כבר בן 36, בקושי משחק ויובנטוס עם שחקנים חדשים וכסף רב החליטה שהיא לא רוצה אותו יותר.
תקראו לזה איך שבא לכם, "חסר תועלת", "קשיש מדי", "לא מתאים למשחק של יובה" אני עדיין אקרא לזה יריקה בפרצוף.
הנסיך של טורינו, יזרק בקיץ?
עכשיו הבא שאני רוצה לדבר עליו זה הקפטן של רומא, פרנצ'סקו טוטי.
מי שכמובן לא יודע טוטי נמצא ברומא 23 שנה (20 בבוגרים ו3 בנוער).
וגם הוא עומד להיות קורבן ליריקה בפרצוף (ככה אני קורא לזה) על אף שהוא אמר ש"אם הוא הנטל של הקבוצה הוא יעזוב" וזאת לא פעם ראשונה שזה קרה ובסוף הוא לא עזב וזה היה רק בשביל להעיף את המאמן (רנייארי) ועכשיו עם אנריקה.
אני בכל זאת חושב שזה לא נכון, הוא עושה את זה כי רואים בעיקר מה המאמן עושה על אף שהוא יודע שטוטי הוא המנהיג והסמל של הקבוצה (למי שראה את המשחק של יובה הבין על אף עצירת הפנדל שהיה זה לא שהוא בעט לא נכון הוא בעט מצויין בופון ידע לעמוד טוב)
אני חשבתי,עדין חושב ותמיד אחשוב שטוטי הוא ממש לא נטל לרומא ההפך בלעדיו רומא אבודה לגמריי ו"להרגיל אותם להסתדר בלעדיו" זה ממש לא הפיתרון פה בטח שלא להביא לו יריקה בפרצוף אחרי מה שהוא עשה בשבילה (אליפות אחת למי שלא יודע הוא כבש את אחד משערי הניצחון שגרמו לרומא לזכות בסקודיטו, 2 גביעים, 2 קופה איטליה שבהן שותף ואף הכניס גולים ב4 הגמרים)
וגם אותו לא מעט קבוצות רצו אותו בעבר והוא החליט להישאר.
גם הוא הולך להיות קורבן של יריקה בפרצוף?
עכשיו כמובן לא באתי לדבר רק עליו, קחו לדוגמא את ראול.
ראול, בדומה לדל פיירו גם הוא היה בקבוצתו ריאל מדריד 18 שנים וגם אותו ריאל מדריד זרקה בשל "חסר תועלת" או "זקן מדי" אבל יותר הייתי הולך לכיוון של "יש כסף למה להשאיר שחקן כזה אם אפשר לשפוך עשרות מיליונים על שחקן חדש".
וגם לזה כמובן אני קורא יריקה בפרצוף, כי גם ראול אני בטוח היה מאוד נאמן לריאל וכל השנים ששיחק בה (האומנם ראה ניצוצות) אבל כסף אני בטוח שהציעו לו יותר.
ראול זכה עם ריאל ב6 אליפויות,3 סופר קאפ ספרדי,3 ליגת האלופות,סופר קאפ אירופאי,גביע בין יבשתיים ובנוסף לכך היה פעמיים מלך השערים של ספרד ועוד הרבה תארים מרשימים מאוד!.
ראול, קיבל כבר את היריקה בפרצוף טוטי ודל פיירו הבאים?
דעה אישית:
לדעתי זה הדבר הכי הכי מגעיל שאפשר לעשות שחקן נותן לך את הנשמה שלו לקבוצה, כל משחק מזיע, אפילו הקפטן שלך שאיתך ברגעים הכי קשים וגם ברגעים הכי טובים פתאום שרואים שיש "כסף" אז צריך להביא לו יריקה בפרצוף? ממש לא, צריך לתת לו לעשות את השנה~שנתיים שלו וכבר משם אני בטוח שהם יפרשו (דוגמא לטוטי ודל פיירו ששניהם בני 36 כבר) (ראול בן 33 היה לו עוד כמה שנים טובות להביא ולבינתיים בשאלקה הוא נותן עונה מעולה!).
אני מאוד מקווה שעל אף ה"יריקה בפרצוף" של הקבוצות האלה הם עדיין ישארו אצל הקבוצה שלהם סמל (ברומא וביובה אני כמעט בטוח שהם ישארו סמלים לא בטוח לגבי ריאל [ סליחה על הפגיעה]).

ציטוט ההודעה

ספוילר: