קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. תגובות: 21
    הודעה אחרונה: 25-11-2009, 23:36
  2. בואו תלמדו מה זה גיהנום, ואני צריך עזרה דחופה!
    על ידי JamesBond007 בפורום דיבורים
    תגובות: 20
    הודעה אחרונה: 06-01-2008, 17:20
  3. בואו תלמדו אך לדעת שאין לכם מזל
    על ידי shlomi7570 בפורום דיבורים
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 02-09-2007, 01:20
  4. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 08-11-2006, 19:30
  5. בואו תילמדו איך עושים את זה :)
    על ידי Ch3MiCaL בפורום גרפיקה ועיצוב אתרים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 27-10-2005, 00:40
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

בואו תלמדו מה עושים החברות כשיש אינפלציה ? כתבה מתוך מאקו

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ברירת מחדל בואו תלמדו מה עושים החברות כשיש אינפלציה ? כתבה מתוך מאקו

אי אפשר לעלות מחירים כי כבר הציבור כועס ? אז מה עושים מקטינים אריזות במקום 200 גרם תקבלו 180 גרם חטיף חחח..
    לכתבה לחצו כאן . שיטות כאלה קורות ברוב הפעמיים כשיש אינפלציה.
    בקרוב אני יכתוב מאמר למה האינפלציה בארץ היא הרבה יותר מ 3% ואיך משחקים עם המספרים שיציגו נתונים כאילו אנחנו חיים בשוויץ.
    הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות

2. קישורים ממומנים

יפה אמרת, בדיוק מהסיבה הזאת אמרתי לכל מי שסובב אותי שמחאות/צדק חברתי זה גימיק נחמד אבל זה לא יעבוד לאורך זמן,
    יוצרי השוק (כל החברות הגדולות) לא ממש פריארים ולא באמת איכפת להם שכמה תל אביבים התארגנו ויצאו לרחובות, הם לא ילדים שמשחקים את המשחק שנקרא:
    "להרוויח כמה שיותר" מאתמול, הם מודעים טוב מאוד לכל האופציות הפתוחות להם, ויש להם מספיק כלים לדפוק אותנו כדי להרוויח מזה כמה שיותר

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

האמת שהחברות האלה נמצאות קצת בין הפטיש לסדן כי אין להם יותר מידי דברים לעשות בשוק שבו מחירי הסחורות עולים.
    לעלות מחירי הם לא יכולים כי הציבור יתעצבן עליהם ,ולהוריד מחיר הם גם לא יכולים כי אז הרווחים קטנים ובעלי המניות לא אוהבים רווחים שקטנים.

מוזר לי שאף אחד לא שואל למה למען ה' המחירים עולים (סחורות ,מזון ,גז ,נפט ,נדל"ן) בעשרות אחוזים בשנים האחרונות ומדד המחירים לצרכן עומד על 3% ?
    ועוד מציגים לציבור שבחודשים האחרונים המדד ירד. איך יכול להיות שרק בשלוש שנים האחרונות מחירי הדיור כמעט הכפילו את עצמם והמדד לא זז מטר ? שלא נדבר על מחירי הדלק או על מחירי המזון.
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 05-01-2012 בשעה 01:36.

זה מחולק לשני מדדים : מדד המחירים הרגיל ומדד הליבה. המדדים האלו לוקחים מוצרים שאנשים צורכים אותם באופן קבוע, הרי לא קונים דירה/מכונית ביום יום וגם לא כל חודש, אלא במשך שנים, דברים כאלה לא נכנסים למדד, בשביל זה אפשר לבדוק משהו שנקרא "מדד תשומות הבניה", זה למשל מודד את השינויים החודשיים במחירים של החומרים שמהם בונים בית, למשל מלט, חצץ וכו'.
    דבר נוסף, המדד העיקרי שמתייחסים אליו הוא מדד הליבה, שזה בעצם סל מוצרים שאני ואתה קונים באופן קבוע כל חודש, אבל בלי דלק ואוכל, מהסיבה העיקרית שבדברים האלה יש תזוזות מטורפות במהלך החודש ואז אפשר לקבל שתי תמונות שונות לגבי המדד אפילו בהפרש של יום. ז"א מחירים של חולצה, נייר טואלט, נעליים, אלו דברים שלא משתנים כל הזמן, ואם כן אז לא בהפרשים משמעותיים (למעט סוף עונה/שנה), ז"א אם נמדוד את המחירים שלהם היום ומחר רוב הסיכויים שלא יהיו שינויים מהותיים.

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

למדתי משהו חדש על מדד הליבה לא ידעתי תודה.
    כמה דברים שאני כן רוצה להתייחס עליהם
    המדדים האלו לוקחים מוצרים שאנשים צורכים אותם באופן קבוע, הרי לא קונים דירה/מכונית ביום יום וגם לא כל חודש
    אינני מסכים אנחנו כן צורכים דיור ותחבורה במהלך החודש ,משכנתא ושכירות הם חלק מן המוצרים שאנחנו צורכים בשוק ולכן הם כן נמצאים במדד. כול מוצר במדד יש חלק יחסי למשל לדיור יש משקל במדד של 21.6 מהמדד ולבריאות 5.1 (מתוך ויקיפדיה)

המדד העיקרי שמתייחסים אליו הוא מדד הליבה, שזה בעצם סל מוצרים שאני ואתה קונים באופן קבוע כל חודש, אבל בלי דלק ואוכל, מהסיבה העיקרית שבדברים האלה יש תזוזות מטורפות במהלך החודש ואז אפשר לקבל שתי תמונות שונות
    על ממד הליבה אין לי הרבה ידע אבל לא נראה לי הגיוני שבגלל תזוזת מחירים זהו המדד שיש להתייחס עליו.
    הרי אנחנו כן צורכים אוכל ודלק על בסיס יומי שבועי וחודשי וזה בדיוק מה שמדד המחירים לצרכן בא לבדוק מה הכסף שלי יכל לקנות במהלך החודש.

להוציא אותם מהמדד בטענה ששם למחירי הסחורות יש תזוזות גבוהות נשמע לי כמו השטות הכי גדולה ששמעתי עם לא רמאות. מחר יכולים לבוא ולהגיד שמחירי החשמל זזים בתזוזות מחירים גבוהות (רק היום עלה ב 9%) ולהוציא אותו מן המדד למרות שכול בית בישראל צורך חשמל והוא אחד מן ההוצאות במשק הביתי.

ככה זה שאתה יכול לשחק עם המספרים ולקבל את התוצאה לפי רצונך.
    נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 08-01-2012 בשעה 13:07.

אג"ח צמוד מדד מגן על ההשקעה גם מפני אינפלציה אפשרית בשוק, החיסרון הוא שהתשואה עליו תיהיה קטנה יותר אפילו מאג"ח ממשלתי.....

משתמש מתקדם האוואטר של גורילה
    לייקים
    263
    נקודות
    100
    משפט מחץ
    <script>alert("lol");</script>

ראיתי תכתבה .
    מדינה של גנבים

אתגר חג הפורים בפורום הומור וצחוקים ייצא לדרך פרסים שווים לזוכים.
    http://www.iatraf.co.il/showthread.php?t=835040

משתמש מכור
    לייקים
    128
    נקודות
    1,280

ציטוט נכתב במקור על ידי clior צפיה בהודעה
    אם קונים אגח צמוד למדד זה מגן בצורה כלשהית על הכסף לא?
    בעידן שבוא אין ערבות לא מצד מדינות ולא מצד טיקונים לכסף שלך לא הייתי ממליץ לך לתת את הכסף שלך בידיים שלהם.
    אג"ח היום לפי דעתי הוא הרבה יותר מסוכן ממניות.

משתמש מתחיל
    לייקים
    2
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    נשים רבות מחכות לאביר על סוס לבן… ועולות על כל חמור שעובר בדרך…

מעניין לדעת.

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 06:43.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,472,958 | הודעות: 8,173,545 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect