מי מפחד מהזכיינית הגדולה: איך נשמר הקאסט של "האח הגדול" בסוד?

יום רביעי 11 בינואר 2012 10:56 מאת: מיכל גרוסברג, עכבר העירכיצד מנע מערך יחסי הציבור המשומן של קשת פרסום של ספוילר על ליהוק כלה לקראת העונה החדשה של “האח הגדול”?

היתה סוד בערבון מוגבל. בטי קפרא
(צילום מסך)

פרסומת
כמעט חצי מדינה התגודדה מול המסכים בתחילת השבוע שעבר (או ליתר דיוק, 45.5 אחוז רייטינג ו־50 אחוז בפיק), עם פתיחת העונה הרביעית שלהאח הגדול וליהוקה הספק מבריק ספק קרקסי, ממשיך לשמור על נתוני רייטינג גבוהים גם בשבוע האחרון. אותו ליהוק, בכל עונה, ובעונה זו בפרט, הוא אחד מסודותיה השמורים ביותר של הזכייניתקשת, וזו עושה את מיטב מאמציה על מנת לשמור על כך בסוד. מתברר שרבים מגופי התקשורת בארץ נוטים לשתף פעולה עם הזכיינית, ומוצאים את עצמם חושבים כמה פעמים לפני שהם רוקחים אייטם שעשוי לפגוע בהפקת התוכנית.

הסיפור מתחיל בחודש שעבר, כשבוע וחצי לפני עליית העונה הנוכחית של “האח הגדול”, כאשר אתר חדשות צעיר בשם פרוגי מעלה את הידיעה הבאה: “הגימיק של ‘האח הגדול 4’: חתונה”. אלכס נסטר, כתב צעיר, מפרסם באתר ידיעה שעל פיה עומדת להיכנס לבית האח כלה, מיד לאחר טקס החתונה, ובתמורה הפקת התוכנית מימנה את עלויות החתונה. הפרטים בחלקם היו נכונים ובחלקם לא – נסטר ציין בכתבה כי לכלה קוראים בטי, אך טעה כשציין שהיא צפויה להיפרד מבעלה, דבר שבפועל התברר כלא נכון, והזוג דודו ובטי קפרא נכנסו לבית "האח הגדול" יחדיו.

“בתור עיתונאי צעיר הבנתי שזה סקופ שיכול להרים אותי גבוה ולהוכיח שפרוגי הוא לא עוד אתר של מישהו עם אבא עשיר אלא מישהו שעובד קשה”, מספר אלון אלבכרי בן ה־18, תלמיד כיתה י”ב ומנהל אתר פרוגי, “החלטתי לפרסם את האייטם ובקשת התעצבנו מהעניין וסירבו להגיב לידיעה”. אלבכרי מספר כי כשפנה לקבל את תגובת קשת טרם פרסום הידיעה, ציפה לקבל את התגובה “הרגילה” שאומרת כי קיימת התעניינות רבה סביב העונה החדשה של “האח הגדול”, אבל אחראית יחסי הציבור של קשת הילה פחטר הפתיעה אותו, ודווקא הציעה שיתוף פעולה ביניהם בתמורה לכך שהאייטם לא יתפרסם. “היו לנו את כל ההוכחות שהאייטם הוא נכון”, מבהיר אלבכרי, “כן, התרגשתי לקבל שיחה בנוגע לשיתוף פעולה, אבל זה גם הכעיס אותי. אני יודע שמה שעשיתי הוא נכון, ומדובר בסקופ שקידם את האתר”.

אלבכרי ונסטר הצעירים אולי עוד נאיבים ולא פוחדים מאף אחד, אבל ותיקים מהם בתחום לא כל כך מיהרו לפרסם את הכתבה, וכמו כן כל גורמי התקשורת שעמם שוחחנו ביקשו להישאר בעילום שם. “כולם קיבלו את האייטם הזה, ולאף אחד לא היה את האומץ לפרסם אותו”, מעיד י’, יחצ"ן ותיק שעומד בקשר עם אלבכרי, “האייטם הועבר לכל מערכות התקשורת, אבל לאף אחד לא היו ביצים להתעסק עם קשת. אכן היה מדובר בסוג של ספוילר, אבל אפילו אותי זה הפתיע שזה לא פורסם. כי אם האייטם טוב והוא נכון אני לא מבין מה הבעיה”.
“כלי התקשורת בארץ לא טורחים לפרסם ספוילרים לתוכניות של קשת, ול’האח הגדול’ בפרט”, מסביר ח’, כתב בידור במקצועו, “החוק הבלתי כתוב ידוע: אם אתה רוצה להמשיך לשתף פעולה עם קשת ולקבל מהם אייטמים, מוטב שלא תכתוב אייטמים שעשויים להזיק להם”. גורמים במערכת גיא פינס אישרו כי האייטם היה ידוע להם, ולמרות זאת בחרו שלא לפרסם אותו. אותם גורמים לא ידעו לאשר אם אי פרסום הידיעה נבע ממשא ומתן שנוהל מול קשת בנושא, אך יום לאחר כניסת הדיירים לבית “האח הגדול” הם שידרו ראיונות בלעדיים שקיימו עם המתמודדים קותי סבג ויאנה יוסף יומיים לפני כניסתם לבית.

“הבנתי שהמכונה המשומנת של קשת מאוד לא אוהבת את הפרסום הזה”, מעיד כ’, כתב תקשורת באתר חדשות, “אם זה היה נשאר רק בפרוגי אז אולי זה היה פחות מפריע להם, אבל ברגע שהם הבינו שהולך להיות פולו־אפ הם מאוד לא אהבו את זה”. כ’ סיפר שבחר שלא לעשות פולו־אפ לאייטם מבחירתו האישית, אך אישר שקיבל גם הוא שיחת טלפון מפחטר, שבה הפצירה בו שלא לפרסם את הידיעה.

למרות החשש הניכר של גופי תקשורת, יש גם כאלו שמחליטים לקחת את הביצים שלהם ולשים אותן בשק המשתלם יותר: “עשינו סוג של משא ומתן: הסכמנו שלא נפרסם מידע רב שיש לנו, ובתמורה נקבל אייטמים אחרים”, מעיד עורך באחד מאתרי הבידור המובילים, “המשא ומתן נוהל משתי סיבות – ראשית, האייטמים לא היו מאומתים; ושנית, זה לא מעניין בתכלס. לאף אחד לא אכפת אם מאן דהוא נכנס לבית ‘האח הגדול’, אבל זו היתה הזדמנות טובה להשיג מקשת אייטמים יותר איכותיים”.

מקשת נמסר בתגובה: “אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם המערכות השונות. זאת לאור מוסכמה מקובלת בעולם, מתחייבת והגונה, שלפיה אין טעם בפרסום ספוילרים, שעלול היה להרוס את חוויית התוכנית עבור הצופים”.

חצי ספויילר. הכלה וחתנה, משפחת קפרא