מה לא אמרו כבר על עישון? על סיגריות?
אמרו הרבה, כמעט הכל.
אין אחד היום שלא יודע לדקלם שעישון הוא מזיק.
אז למה בכל זאת אנשים מעשנים? זה לא שהמעשנים לא יודעים שזה מזיק.
רוב המעשנים התחילו לעשן בבית ספר, כי הם רצו לנסות משהו חדש, או להיות מקובלים, קולים, מגניבים, מבוגרים לגילם, או מתוך לחץ חברתי, או סתם מתוך שעמום. בסיטואציה הזו, ברגע הגורלי הזה, הלחץ החברתי גובר על כל הגיון בריא וכל האמירות ש "עישון זה מזיק" פשוט כאילו ולא קיימות, ואז הילד ממשיך לעשן שנים ארוכות ולגרום נזק לו ולסביבתו.
אז איפה בעצם "עישון זה מזיק" נכשל?
1. לא מדברים עם ילדים מספיק על עישון. "עישון זה מזיק" זה משהו שהוא שמע איפשהו, שמועה שמבחינתו עדיין לא מבוססת ואין לו מושג אם היא נכונה. זה לא יושב לו בראש בצורה קשיחה, וברגע האמת לא משפיע על ההחלטה לעשן.
2. "עישון זה מזיק" זה לא מספיק לדעת! צריך לפרט! הילד צריך לדעת שעישון הוא ממכר ומי שמתחיל קשה מאוד להפסיק, הילד צריך לדעת אילו חומרים מזיקים יש בסיגריה ובעשן, הילד צריך לדעת אילו מחלות נגרמות ע"י עישון או שאיפת העשן (עישון כפוי או פאסיבי). אם הילד יבין את הסיכונים - יש סיכוי הרבה יותר גדול שלא יעשן את הסיגריה הראשונה שלו אף פעם!
3. חשיבה של "לי זה לא יקרה", "גיל 30? זה רחוק...". כל המעשנים עושים את הטעות הזו בסיגריה הראשונה. רוב נזקי העישון יבואו לידי ביטוי רק בגיל מבוגר יותר, כשהנזק יהיה כבר בלתי הפיך, כשאותו ילד יהיה כבר מכור לחלוטין ויתקשה להפסיק. תאמינו לי שאף אחד לא רוצה לעצור את החיים שלו בגלל סרטן/לב/ריאות/מוח, לא עכשיו, לא בגילאי 30-40, ולא אף פעם.
4. חברות הטבק עסוקות בשיווק הסיגריות לילדים באמצעות מניפולציות. היום אסור לפרסם מוצרי טבק ברוב המדיות, לכן הן עושות את זה בצורה סמויה: מכניסים סיגריות לשחקנים בסרטים, לתוכניות טלויזיה ("האח הגדול", "הדור הבא 24/7") ומשלמים לשדרנים ופרשנים כדי להגיד דברים טובים על סיגריות בתוכניות הטלויזיה השונות - הן עושות הכל כדי להראות כאילו לעשן סיגריות זה משהו נורמטיבי, ולרכך כמה שניתן את האמירה "עישון זה מזיק".
בנוסף לכל זה המעשנים גורמים לאחרים לעשן בכפיה, מה שנקרא עישון כפוי, לנשום את העשן בלי לעשן סיגריה.
עישון זו רעה חולה של המדינה כולה. כל שנה נהרגים בישראל 10,000 איש מעישון, מהם 1,500 מעישון כפוי!
וכל זה בגלל מה? בגלל ילדים שהתחילו לעשן בבית ספר - תופעת העישון מתחילה עוד בבית הספר.
אני נתתי לעצמי מטרה להוקיע תופעה זו מהשורש!
אבל אני בטוח לא אוכל לעשות את זה לבד.
אני זקוק לחבר'ה שיעזרו לי בהתנדבות.
- חבר'ה שיפיצו טקסטים ופרסומים נגד עישון בפייסבוק, בפורומים, בבתי הספר, ובכל רחבי האינטרנט.
- חבר'ה שידברו על עישון עם חברים שלהם ועם תלמידים מהבית ספר שלהם.
- חבר'ה שיעלו רעיונות יצירתיים איך ניתן להילחם בתופעת העישון.
- חבר'ה שיכולים לעצב כרזות, תמונות, סטיקרים נגד עישון.
- חבר'ה שיכולים לערוך סרטונים נגד עישון.
- חבר'ה מובילים חברתיים שיוכלו לשכנע קבוצה גדולה של ילדים.
- הסעיפים הללו הן המלצות. לא נדרשים כישורים מיוחדים על מנת להצטרף למאבק.
המעורבות שלכם מאוד חשובה.
ביחד נוכל להפוך את העישון לפעולה מגונה חברתית, וכך נגדל דורות שלמים של לא-מעשנים!
אז מי איתי? הצטרפו לדף נוער נגד עישון בפייסבוק!
www.facebook.com/NoSmokingTeen
נ.ב. מי שלא ראה פרסמתי סרטון קשור בפורום סרטונים: תחקיר: מה באמת מכילה סיגריה?

ציטוט ההודעה

ספוילר: