תקשיבו זה אשכול רציני, מי שלא רוצה להגיב - שלא יגיב, גם בלי ספאם
רק רציתי לשתף אותכם.האשכול הזה נכתב רק כדי להראות עוד את המצב בארץ ואת סוג האנשים שיש..
רק פתיח: קוראים לי גבי, בן 17 מאשדוד, כיתה י"א.
זה התחיל לפני חצי שנה, אני ועוד כמה חברים ( כיתה י"א ) החלטנו להתנדב עוד פעם 60 שעות כדי להשיג את התעודת בגרות חברתית הזאת שמדברים עליה.
את האמת לא כזה הזיזה לי התעודה, כי גם ככה רציתי להתנדב במקום מעניין.
בקיצור החלטנו ללכת כמה חברים להתנדב במכבי אש באשדוד.
ניסיתי להשיג את המספר דרך כמה אנשים ומקומות, אנטרנט ופורמים, עד שהשגתי ועד שענו לי - אמרו לי להתקשר למישהו אחר בימים ב' או ה'.
ככה הייתי מתקשר כמה שבועות עד שענו לי ואמרו לי שהוא לא יודע מה הולך עם ההתנדבות וצריך לבדוק.
החלטנו עם החברים ללכת למקום, כשהגענו לשם ראינו אותם יושבים שם אומרים לנו שהבן אדם שאחראי על ההתנדבות לא שם וצריך להתקשר אליו.
ככה מתקשרים ומתקשרים ואף אחד או לא עונה או לא יודע.
לאחר כמה זמן התאיישנו ואז שמעתי איזה חבר מדבר על התנדבות, שאלתי אותו איפה הוא מתנדב הוא אמר לי מכבי אש, שאלתי אותו מתי הוא התחיל להתנדב, הוא אמר שהקורס התחיל לפני 3 שבועות.
כן כמובן שהתבאסתי שחפרתי להם כל כך הרבה ובסוף הקורס התחיל לפני מלא זמן ואף אחד לא הודיע לי על זה.
לשתי חברים נמאס, החלטתי ללכת עם עוד 2 חברים אחרים להתנדב במשטרה(משמר אזרחי). את האמת רציתי להתנדב יותר במשטרה מאשר במכבי אש אבל ויתרתי לחברים שלי.
בקיצור עוד פעם טרטורים, אנטרנט חברים וגם שאלתי פה בפורום כמה פעמים ועד שהשגתי מספר ועד שענו לי - אמרו לי עוד פעם, מפתיע מאוד - שזה לא המספר התקין.
הפנו אותי לאיזה מישהי אחראית על התנדבות, התקשרנו והכל קבענו להפגש.
דברה איתנו וזה הבאנו לה אישורים הכל, נראה שהכל הולך כמו שצריך - פתאום אומרת שפרוצדורה של קבלת מתנדבים זה 45 ימים. זאת אומרת שצריך לחכות 45 יום עד שאנחנו נקלטים במערכת. אז ככה החלטנו לחכות.
אחרי 50 יום אני מתקשר אליה, לא עונה לא עונה בסוף אני מתקשר אליה היא אומרת שהחליפו תפקידים בתחנה וצריך שמישהו אחר יתקשר אליי בהמשך השבוע.
שבוע עבר ואף אחד לא התקשר, התקשרתי שוב פעם פתאום היא אומרת לי: "אנחנו לא מקבלים נוער ".
בקיצור התאכזבתי ביותר, אחרי זה היה אימון של אחריי באשדוד שאני מתאמן כבר חצי שנה ובא המנכ"ל של אחריי לאימון שלנו מבין כל הקבוצות.
בסוף האימון בקשתי ממנו מספר שיקשר אותי להתנדבות באגודה למען החייל.
התקשרתי כל יום במשך שבועיים בשעות שונות עד שמישהו ענה לי ואמר לי שזה לא המספר הנכון, פעם שלישית - שמתם לב? והפנה אותי אל מישהי אחרת.
הזאתי ענתה לי עצבנית כאילו שאני עושה לה טובה, אמרתי לה תודה ולהתראות.
אחרי כל החפירה הזאת, מקווה שקראתם אבל אני רוצה לשאול את דעתכם, בן אדם בא להתנדב להביא מעצמו ובסוף זה מה שהוא קיבל?