זו למעשה כבר אינה תאוריה אלא זה פשוט המציאות שאנחנו חיים בה.
המלצה אישית : אני ממליץ לכם מאוד לראות את הסרט "מטריקס" הראשון, שיצא בשנת 1999.
הרבה מאוד מהנקודות שמובאות במאמר הזה הן תרגום ישיר של המשל שמובא בסרט הגאוני הזה.
"המטריקס החברתי" :
תצאו החוצה מהבית שלכם, תלכו לקניון הסמוך, תעמדו בצומת הסואן ביותר במקום מגוריכם, תלכו להופעה או למועדון, או לפארק ולבריכה ... האם אתם לא שמים לב למשהו מוזר ?
האם אתם לא שמים לב לזה שכולם מתנהגים אותו הדבר ?
המכוניות שנוסעות בצומת , נוסעות בדיוק כמו רובוטים מתוכנתים, בני האדם בקניון - איש איש נמצא בבועה שלו, משתדלים שלא להסתכל אחד על השני. התור בכניסה למועדון - עומדים כולם ומחכים בסבלנות שיכניסו אותם ואז הם הולכים לקופה ומשלמים את המחיר כניסה..
אתם לא שמים עדיין לב לזה ??????
בטח אתם שואלים "למה אנחנו צריכים לשים לב ??" , שאם אכן כן הוא הדבר, צר לי מאוד על מה שאני הולך לומר כאן. זה אולי לא הדבר הכי הגיוני בעולם אבל זו הדרך שבה אני רואה כעת את המציאות שלנו.
אנחנו חיים במציאות *מתוכנתת* שתוכנתה על ידי החברה האנושית.
רוב בני האדם הם כמו רובוטים שנשלטים על ידי תוכנה מאוד מאוד מורכבת שהושתלה להם בתוך הראש על ידי החברה האנושית - היא קובעת להם מתי ללכת, מתי להסתכל, מתי לדבר, איך לדבר ומה להגיד .. מתי להרגיש טוב ומתי להרגיש רע .. מתי להרגיש בעלי בטחון , ומתי להרגיש אפסים מוחלטים .. מתי מותר , ומתי אסור ... מה קיים ומה לא ... איך שלא תסתכלו על זה - בני האדם הם *עבדים* של החברה האנושית.
העולם כולו הוא מטריקס שהונדס על ידי החברה האנושית.
המציאות, כפי שאנו רואים אותה, אינה קיימת בכלל - היא סובייקטיבית לאיך שאנחנו רואים אותה.
הדרך שבה בנאדם אחד רואה מישהו שונה לגמרי מהדרך שבנאדם אחר רואה אותו מישהו.
אפילו הדרך שבה המישהו הזה רואה את עצמו במראה שונה מהדרך ששני האנשים האחרים רואים אותו. שום דבר אינו מוחלט , הכל יחסי.
אבל הקטע שהכי חזק בכל התיאוריה הזאת היא התחושות שלנו והרגשות שלנו.
החברה קובעת לנו מתי מותר לנו להרגיש בעלי בטחון , ומתי לא.
היא קבעה, למשל, שמישהו שיש לו הרבה כסף ועסק גדול ומכובד , או שהוא בנאדם מפורסם בעל השפעה בעולם החברתי .. *מותר* לו להיות בעל בטחון , הוא מקבל את הtrue flag של
החברה האנושית להיות בעל בטחון.
עובדה נוספת שהיא קבעה לנו, זה שאסור לנו להתגאות באינסטינקטים הקיומיים שלנו בפומבי.
מישהו שמתגאה בצורה פומבית שהוא אוהב סקס, החברה מגדירה אותו כ"מטורף" / "פסיכי".
החברה האנושית היא ישות שולטת כל כך חזקה, עד כדי כך שאפילו אם בנאדם מסוים מצליח לשבור את הקוד החברתי שטמון בתוך ראשו , תמיד יש לחברה האנושית "שליחים" , בדמותם של אנשים אחרים, שיבואו ויחזירו אותו חזרה לשליטתו של הקוד החברתי.
ה"שליחים" האלו הם מקבילים לאותם "סוכנים" מהסרט "מטריקס" עצמו.
בסרט הם ניסו כל הזמן לעצור אחרי מורפאוס, ניאו וחבריו .. שהם כביכול ה"מורדים" בקוד של המטריקס, בדיוק כשם שאנשים אחרים במציאות היומיומית ינסו לעצור בעדכםמלעשות דברים שהם בניגוד לתוכנה ששולטת במטריקס - הקוד החברתי !
הדרך היחידה להתגבר על המכשול הזה הוא פשוט לדעת שכל המציאות שסובבת אותנו, אינה קיימת - היא כולה פרי המצאתה של התוכנה , הקוד החברתי, שטמון בתוך ראשנו.
דוגמא מעולה לכך : תוכנת מחשב.
אם תתנו למחשב תמונת JPG של נוף, צמחים, מכוניות ובני אדם - הוא לא ידע לעשות איתה כלום ! הוא לא ידע לזהות את הצמחים, ואת המכוניות, ואת בני האדם - פשוט מהעובדה שהוא צריך שתהיה לו תוכנה מתאימה שתעשה את זה.
בדיוק אותו דבר אצל בני האדם - אם לא היו מלמדים בן אדם מסוים מה זה צמח, הוא היה יוצא לטבע ולנוף , ולא היה מסוגל לראות צמחים !
מה שמביא אותנו שוב פעם לנקודה שהמציאות אינה קיימת למעשה - היא לא יותר מאשר תמונה שמעובדת על ידי המוח שלנו, על ידי התוכנה החברתית שמריצה אותנו.
התוכנה החברתית אמנם מלמדת אותנו מה מותר ומה אסור, מה קיים ומה לא .. אבל היא שכחה את העובדה הפשוטה שאנחנו בני אדם, בשר ודם .. ויש לנו שכל וגם קצת אינטיליגנציה.
היא גם שכחה את העובדה הפשוטה שלנו, בתור בני אדם, יש אפשרות לשלוט בתוכנה שרצה בראשנו, או במילים אחרות : לשלוט במחשבותינו !
אנחנו יכולים לחשוב, להניח, להאמין ולדעת כל מה שמתחשק לנו.
כל מה שאנחנו צריכים לעשות, על מנת להגיע לכך, הוא לפרוץ את המחסום של התוכנה החברתית ששולטת עלינו, ולשלוט עליה במקום - בדיוק כמו שניאו הצליח להשתלט על המטריקס בסרט - ולכן הוא היה "האחד".
בכל אחד מאיתנו קיים "האחד" כזה , צריך פשוט לשחרר אותו ולתת לו לצאת החוצה !
לא להיות יותר שבויים בכלא של התודעה המתוכנתת חברתית שלנו !
- יש לציין שזה לא מאמר שלי, אז כל הזכויות שמורות לleedrag0n מפורום אחר..
לדעתי המאמר הזה מעולה, והוא מדגיש את כל העניין של לפרוץ גבולות ולהאמין בעצמך ובמה שאתה עושה!!
מקווה שקראתם והפנמתם משהו, כי לי המאמר הזה עזר מאד..

ציטוט ההודעה