האנשים שמנהלים את הסנוקר הישראלי מנסים כבר שנים להשתחרר מ"סטיגמת החגיגה בסנוקר" כפי שהם מכנים אותה, ודי ברור למה הם מתכוונים. אבל מי שעקב אחרי סנוקר מאז שהספורט הנפלא הזה שודר בימיו הראשונים של ערוץ הספורט בשנות התשעים, מודע לעובדה שהענף רחוק מלהיות עממי. מי שמכיר את הסיפור של שחר רוברג בן ה-17, יודע בעצם עד כמה הספורט הזה יקר. אחרי הכל, ללא תמיכה כלכלית מסיבית של אבא שלו, לא היה לו סיכוי להפוך לשחקן סנוקר אמיתי. אחרי הופעות מרשימות באליפויות העולם ואירופה עד גיל 21 אפשר לכנות אותו ככה, ויש האומרים שזה רק עניין של זמן, עד שהתואר שלו יהפוך למכובד יותר. לא רק אמיתי - מקצוען.

בדירה במרכז תל אביב המוקדשת רק לאימוני סנוקר, העביר שחר רוברג את אחד השבועות האחרונים במחנה אימונים עם פי.ג'יי נולאן, מאמן סנוקר אירי בכיר שמנהל אקדמיה בה עוברים מיטב שחקני הנוער של אירלנד. נולאן מגיע לישראל מספר פעמים בשנה בתור מאמן העל של רוברג, ובמקרים נוספים פוגש אותו הנער התל אביבי באירלנד, בבריטיניה או בטורנירים ברחבי העולם. נולאן הוא שם דבר בסנוקר האירי, ופרט להיותו מאמן העל של הנבחרות הצעירות, עברו אצלו באקדמיה שמות גדולים כמו השחקן האירי הבכיר כיום, פרגל אובריאן. במקרים אחרים הוא שיתף פעולה עם השחקן האירי הטוב של השנים האחרונות, סגן אלוף העולם לשעבר קן דוהרטי. במסגרת שבוע האימונים האחרון ראה נולאן את רוברג "מנקה" את שולחן הסנוקר פעמיים ברצף עם ברייק מקסימלי של 147 נקודות, ומיהר להעלות את הקטעים הנדירים ליוטיוב. "זה ממש לא עניין של מה בכך, לעשות דבר כזה באימונים, גם ברמות הבינלאומיות של שחקנים בגיל כזה. העליתי את הקטע הזה לאתר שלי ולרשת כי אני מאמין ששחר יכול לגרום למוטיבציה בקרב השחקנים האירים שלי", סיפר השבוע נולאן.

נולאן עובד עם רוברג כבר מספר שנים, כשעד לאחרונה האימונים נראו בדרך כלל טוב יותר מהמשחקים. הילד השתתף בלא מעט טורנירים ברחבי העולם. במצבים מסוייימים הוא היה משיג ברייקים של יותר מ-100 נקודות מבלי להניד עפעף, בעוד שבמצבים אחרים הוא היה מפסיד ליריבים שנראו בבירור חלשים ממנו, ונכשל בקטע המנטלי. זה מה שקרה לו באליפות אירופה לנוער שהתקיימה לפני שנתיים, אותה סיקרנו בוואלה! ספורט. כעת הוא בן 17, ומדובר בתקופה קריטית מאוד בהתפתחותו של שחקן סנוקר כפי שמסביר המאמן נולאן. "השנתיים הקרובות יהיו הכי קריטיות, כי בתקופה הזאת הוא יהיה חייב להשתתף בטורנירים בינלאומיים לבוגרים, ואנחנו בונים על סבב ה-PTC (סבב השחקנים המשודר ביורוספורט - ד"ב). חשוב מאוד שהוא יגיע להתאמן למשך תקופות באי הבריטי, כי הוא חייב לשחק מול מגוון של שחקנים ברמה גבוהה וזה משהו שאין בישראל".

להמשך - http://sports.walla.co.il/?w=/3732/1887505