אני בן 14 ואני רוצה את עצתכם בבקשה, מה עדיף? משקולות של 4.5 20 הרמות 3 סטים...או שכיבות שמיכה 3 סטים בכל סט 20....מה עדיף? תודה לכל העוזרים! צריך לדעת כמה שיותר מהר.
אני בן 14 ואני רוצה את עצתכם בבקשה, מה עדיף? משקולות של 4.5 20 הרמות 3 סטים...או שכיבות שמיכה 3 סטים בכל סט 20....מה עדיף? תודה לכל העוזרים! צריך לדעת כמה שיותר מהר.
|
|
לא הבנתי כ"כ מה השאלה כאן...
תלוי מאוד על מה אתה רוצה לעבוד, שכיבות סמיכה אתה עובד על שריר אחד ומשקולות(תלוי איזה תרגיל תבחר) עובדים על שריר אחר...
ומה ז"א אומרת "הרמות"? תהיה יותר ספציפי בתיאור של התרגיל.
נערך לאחרונה על ידי oz1987; 02-02-2012 בשעה 02:24.
מה עובד משקולות?ומה שכיבות שמיכה?
עם משקולות אני יכול להביא לך עשרות תרגילים, שוב תלוי על מה אתה רוצה לעבוד?
בייספס(שריר יד קדמי)? טרייספס(שריר יד אחורי)? על החזה? גב? כתפיים? בטן?
שכיבות שמיכה בעיקר עובדות על טרייספס(שריר יד אחורי) וחזה, תלוי באיזה מרחק אתה שם את הידיים אחת מן השנייה או באיזו פוזיציה אתה מציב את הידיים על הרצפה ביחס לשאר הגוף....
שדכיבות שמיכה הידיים קצת קצת יותר רחבות מהכתפיים ועם המשקולות אני רוצה לעבוד על כל שריריי הידיים..
התנגדות באמצעות משקל תפתח מסת שריר,
שכיבות סמיכה יפתחו רק סיבולת.
אין קשר בין השניים.
One Shot - One Kill
יש מצב אתם מביאים לי תרגילי משקולות שמפתחים יד אחורית/קדמית? ושכיבות שמיכה יד/חזה
עם כמה שאני רוצה לעזור לך בעניין המשקולות כי אני בעצמי דוגל בזה אני לא יכול לתת לך להתאמן עם משקולות.
אתה סך הכל בן 14, ילד צעיר שעוד לא התפתח. לילד בגילך אין טעם להתאמן עם משקולות לפחות עד עוד שנה כשתהיה בן 15.
אגב רוב הסיכויים שעם משקולות במשקלים שציינת שיש לך(4.5 ק"ג) אתה לא תראה שינוי משמעותי במיוחד.
אז כמה קילו משקולות אתה חושב שאני צריך להרים? אני מפותח לאט..אני קצת מתחת לממוצע הגובה והמשקל לגילי אחי..אני 1.55 גובה ומשקל 45 ככה... כמה תחושב להרים משקולות? ואתה רוצה להגיד לי להתחיל עוד שנה רק? לא הבנתי.. כי בנתיים הבטן והידיים והחזה שלי מתפתחים יפה
שמע אחי ..
אני לא בטוח שהמשקל הקטן הזה ידפוק לך את הגדילה
אבל מה שכן? הוא גם לא הכי יתרום לך
אם תחכה עם זה קצת בסבלנות תוכל לעבוד עם משקלים אמיתיים שבאמת יתרמו לך
ובאמת יעזרו לך לפתח את הגוף .. בינתיים מה שאתה עושה זה חימום קל ..
אם כבר אתה עושה ספורט בגילך אז רק משקל גוף : מתח,מקבילים,כפיפות בטן, שכיבות סמיכה , ריצה
עזוב אותך ממשקולות בינתיים
זה מיתוס מפגר כשזה נוגע לתרגילים מסוימים,
אני בכלל לא מבין איך פיתוח יד קדמית יכול לפגוע בגדילה זה ממש מטומטם ורק מפגרים יאמינו לזה.
אבל במידה ואתה לא עושה TBAR או סקוואט או דד-ליפט בצורה נכונה, אולי זה לא יפגע במשקלים נמוכים אבל ככל שתתקדם זה באמת יפגע בגב.
וכתוצאה מפגיעה בגב יכולה להיות גם פגיעה בהתפתחות [בגובה] אם מדובר בילד עד גיל 18.
אני לא מדבר בקטע של פגיעה בגדילה כי זה שטויות.
אני מדבר יותר על התנהלות עם משקולת כבדה, במיוחד לילד בן 14 ובמיוחד לילד שבחיים לא היה דקה בחדר כושר ולא קיבל שום הדרכה בנושא.
אגב בנושא הזה יש אפשרות שבנאדם יפגע לעצמו בגב ע"י תרגיל של יד קדמית. כשאתה עושה תרגיל במיוחד בעמידה לא משנה אם זה עם משקולות חופשיים או מוטאני בכלל לא מבין איך פיתוח יד קדמית יכול לפגוע בגדילה זה ממש מטומטם ורק מפגרים יאמינו לזה.
ובמיוחד עם משקל כבד לא הרבה שמים לב אבל בגלל עייפות נטו כשהם מגיעים לסט ה-3 אחרי שהם סחטו את עצמם עם משקל כבד הם משתמשים בגב כדי להניף ולהרים את המשקולות
נערך לאחרונה על ידי oz1987; 07-02-2012 בשעה 14:53.
אז מה אתם רוצים להגיד לי פה? לא לעשות משקולות בכלל? רק בטן מתח שכיבות שמיכה וריצה?