תקציר-
משה פרץ הוא זמר טברייני ש"גדל במספרה של אפי" בטבריה ,משה בקהילה הישראלית הוא זמר מלחין פזמונאי ומוזיקאי ישראלי. איך משה הפך לזמר? איך הוא הצליח בתעשייה? רוצים לדעת עוד תקראו את המשך הסיקור!
מידע בסיסי-
שם ושם משפחה:משה פרץ
ז'אנר:ים תיכוני
שנת לידה:10 במאי 1983
הסטוריה-
משה פרץ גדל בטבריה הוא התחיל לשיר בתור פייטן בבית כנסת ,וכבר שהוא היה צעיר התחיל להלחין ולכתוב שירים .
כשהוא התגייס הוא שר את "שיר למעלות" בטקס "יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל" שנערך בבסיס. קצינת החינוך עזרה לו להכנס ללהקה צבאית שהוא כל כך רצה ללכת לשמה. ביולי 2002 הוא עבר בחינות והתקבל ל"להקת פיקוד הצפון" ובמקביל הוא עבד על אלבומו הראשון. ב2005 יצא האלבום לאחר שחרורו מהצבא ,את הסינגל הראשון הוא השמיע ברדיו, האלבום מכר מעל ל10,000 עותקים.
פריצתו המשמעותית הייתה שמשה הוציא את הסינגל "אש" בסוף 2006.ב2008 פברואר הוציא משה את הסינגלים: "אלייך" ו"אולי" שהגיעו למקומות ראשונים במצעדים גדולים של רדיו. משה כיכב בסדרת סלולרי ששמה "פרץ של אהבה" . "שיר למעלות" מאלבום "אלייך" של משה הגיע למעמד פלטינה ומכר למעלה מ40000 עותקים. ב2009 הזמר דודו אהרון ומשה כתבו והלחינו ביחד את השיר "מתוקה" של ליאור נרקיס. במרץ 2010 זכה משה בפרס אקו"ם בקטגוריית הישג השנה במוזיקה.
אלבומים שהוציא-
אלבומים
מביט אל המרומים (יוני 2005) - (מכירות מעל ל-10,000 עותקים)
אש (נובמבר 2007) - מעמד אלבום זהב (על מכירות שמעל ל-20,000 עותקים)
אלייך (נובמבר 2008) - מעמד אלבום פלטינה (על מכירות שמעל ל-40,000 עותקים)
מהשמיים (מרץ 2010) - מעמד אלבום פלטינה כפולה (על מכירות שמעל ל-100,000 עותקים)
זיקוקים (ספטמבר 2011) -
שירים מהאלבום "אש"-
עומד על הרגליים
אני רוצה
אישה
כל בוקר
עוד לילה
אלייך-גרסה שקטה
כמו השקט-גיטרה
ואולי
אלייך
מלח דמעותייך
ורק איתך
קישורים חיצוניים-
האתר הרשמי http://www.moshe-peretz.co.il/
מילים לשירים של משה פרץ באתר שירונט
משה פרץ, הערוץ הרשמי באתר YouTube
אקורדים לשירים של משה פרץ, באתר tab4u
כל הכתבות על משה פרץ בוואלה!
חגי אוזן, רוקד עם עצמו, ישראל היום, 9.4.2010
אבי שושן, הוציא את הנשמה, באתר ynet, 1 ביוני 2010
משה פרץ, באתר MMA
ליהי אלבז, משה פרץ לא מתרגש מהשמועות, באתר Xnet, 6 בספטמבר 2011
שירים\קליפים-
דעה אישית -
לפי דעתי משה הוא זמר באמת טוב אני גר בטבריה ואבא שלי אמר לי שמשה נולד לשיר ,בתור פייטן בבית כנסת זה היה פשוט מרגש לשמוע אותו משה זמר ענק שהתחיל ממספרה לנוקיה.
[עם אתם רואים את הסיקור הזה בפורום אחר זה אני כתבתי.]

MA
ציטוט ההודעה