מה זה לאנצ'ר ?
לאנצ'ר (Launcher) בתרגום חופשי משגר זוהי אפליקציה ה"קובעת" את ממשק האנדרואיד שלך.
כל מכשיר אנדרואיד בא מהמפעל עם לאנצ'ר אחר, לפי היצרנית. לדוגמה בסמסונג TouchWiz לאנצ'ר בHTC הלאנצ'ר Sense וכד'.
בניגוד לאייפון באנדרואיד אתה יכול להנות המכשיר בחיים לא ישעמם אותכם, כל פעם שאתם משתעממים מהממשק אתם יכולים להחליף אותו לאחד שונה כשבאייפון אפשר לעשות דבר דומה רק עם פריצה.
אז בעצם זו סוג של ערכת נושא
לא. לאנצ'ר הוא לא ערכת נושא אבל ברוב הלאנצ'רים בשוק אפשר לשים ערכות נושא אשר ישנו את האייקונים שלכם.
זה דורש הרשאות רוט ? או החלפת רום ?
לא. החלפה של לאנצ'ר מתבצעת לרוב כמו התקנת אפליקציה רגילה מהמרקט.
במקרים מיוחדים הלאנצ'ר מוטבע ברום כמו Miui launcher סנס וכד'.
מה הלאנצ'ר הכי מומלץ ?
אין לאנצ'ר שאני ממליץ עליו יותר מכולם, זו עניין של העדפה אישית לדוגמה אני אישית מעדיף את ADW launcher אך אחרים מעדיפים לאנצ'רים אחרים.
לאנצ'רים
Go launcher
גו לאנצ'ר הוא בין הלאנצ'רים המובילים כיום למרות צעירותו היחסית במרקט.לאנצ'ר זה הוא בעיקר לאנשים שמחפשים יופי אך מוכנים להתפשר במעט על מהירות.
לאנצ'ר זה מכיל עשרות ערכות נושא, וידג'טים יפים המתאימים רק ללאנצ'ר זה ומסכי נעילה בשילוב אפליקציה נפרדת.
היתרון הגדול בGo launcher הוא שהגרסה המלאה שלו היא בחינם.
ADW launcher EX
ADW לאנצ'ר הוא לאנצ'ר אשר בא מובנה ברום הסיני Cyanogen mod.
אפשר למצוא ללאנצ'ר זה ערכות נושא רבות ובשילוב עם האפקטים והמהירות שלו הוא הפך ללאנצ'ר המועדף על ידי רבים.
בכדי להוציא מלאנצ'ר זה את המיטב צריך להתאים אותו לכם, בלי זה הוא די מכוער.
אני ממליץ לכם להוריד את הגרסה בתשלום כי הגרסה החינמית פשוטה מידי, איטית וללא אפשרויות התאמה רבות.
Pro launcher plus
לאנצ'ר זה הוא בין הלאנצ'רים האהובים בקהילת האנדרואיד בעולם.
לאנצ'ר זה נותן לכם אפשרות להתאים כמעט כל היבט בטלפון שלכם.
עם לאנצ'ר זה מגיעים מספר ווידג'טים של סנס, לדוגמה אנשי קשר, פייסבוק, לוח שנה ועוד.
לאנצ'ר זה מתאים במיוחד לטלפונים חלשים או לאנשים שרוצים כמה שיותר זיכרון (RAM) פנוי בטלפון שלהם כי לאנצ'ר זה פועל באופן חלק גם במפרט טלפון חלש במיוחד.
QQ launcher
לאנצ'ר צעיר מאוד בשוק אשר הצליח לזעזע אפילו את הלאנצ'רים הגדולים ולסחוף קהל גדול.
לאנצ'ר זה הוא יפה במיוחד לדעתי ולמרות המספר המצומצם יחסית של ערכות הנושא שלו (אשר ממשיכות להתעדכן) הוא מציג ממשק נוח בעל כפתורים גדולים שיתאים לכל אחד.
לאנצ'ר זה מביא איתו שלל אפקטים ומסכי נעילה שונים ומזכיר את הלאנצ'ר (המדהים) של miui בלי כל השטויות שבאות מסביבו.
TSF launcher
הלאנצ'ר הצעיר ביותר מבין הלאנצ'רים ברשימה.
לאנצ'ר זה משדר מסר של יופי, יופי ועוד יופי שהמטרה העיקרית של יוצריו הם שהוא יהיה יפה אך הוא לא שווה לא את הכסף ולא את המאמץ שבסידורו.
למרות שהוא הכי יפה (על זה אי אפשר להתווכח) הוא לדעתי לא מתאים לשימוש יום יומי כאשר אין לו מגירת אפליקציות או דוק אלא מעין דוק צדדי ועמודים שביניהם קיימת מגירת האפליקציות.
הלאנצ'ר הזה הוא מציג ממשק 3D שלא זולל יותר מידי סוללה אך הוא לא נוח בכלל, הפעלתו מסובכת וכן הוא דורש רוט אלא אם תקנו אותו מהמרקט במחיר חיסכון של 60 שקלים.
תודה שקראתם
ותהנו
*אם פספסתי איזה לאנצ'ר שלחו לי הודעה ואסקר אותו פה

ציטוט ההודעה

ספוילר: