קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [בקרוב] הענק הירוק - The Incredible Hulk
    על ידי -iDo- בפורום סרטים וקולנוע
    תגובות: 5
    הודעה אחרונה: 26-04-2008, 12:03
  2. [ידיעה] Sega: חושפת את הענק הירוק.
    על ידי SlaydeR בפורום משחקים כללי
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 19-03-2008, 12:44
  3. משחק| הענק הירוק
    על ידי .Tal בפורום משחקי פלאש ודפדפן
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 28-12-2007, 16:43
  4. חדשה| הענק הירוק, אני בשווינג של גיבורי על :)
    על ידי SeperatioN בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 03-12-2007, 20:42
  5. הענק הירוק לאימוץ
    על ידי Bill Goldberg בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 30-04-2007, 13:57
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

האבולוציה של הגיבורים: הענק הירוק

  1. #1
    משתמש ותיק האוואטר של -Random-
    תאריך הצטרפות
    11/2010
    הודעות
    5,279
    לייקים
    353
    נקודות
    877
    פוסטים בבלוג
    2
    מין: זכר

    ברירת מחדל האבולוציה של הגיבורים: הענק הירוק

    הנה הם באים, "הנוקמים", בסרט גיבורי העל המדובר מבית מארוול - האולסטאר של הסופר-הירוז. הפרויקט רב השנים מביא אל המסך הגדול את הצוות שאמור להציל את כדור הארץ, אליו גויסו קפטן אמריקה, ת'ור, איירון מן, האלמנה השחורה, הוקאיי והענק הירוק - מעין אסכולה אלטרנטיבית לחבורת האקס-מן.






    לקראת יציאת הסרט שביים ג'וס ווידון, אנחנו מביאים לכם את מסדר גיבורי העל הבאים אלינו לטובה בקיץ הקרוב - מחברי "הנוקמים", דרך באטמן ועד ספיידרמן ועוד. אז מיהו הסופר-הירו החביב עליכם? לפני שתחליטו, כדאי להכיר אותם קצת יותר לעומק. הנה מתחילים - עם הענק הירוק.

    היסטוריה על הנייר

    במאי 1962 הופיע בדוכני העיתונים חוברת הקומיקס "Incredible Hulk #1", שיצרו ג'ק קירבי ווולברין.

    המסך הירוק

    הצלחת חוברות הקומיקס הצביעה עליו כענק ירוק מדולרים, ובאופן טבעי דמותו עברה המרה לטלוויזיה כחלק מסדרת האנימצה "גיבורי העל של מארוול" ב-1966. כעשור לאחר מכן, CBS לקחה על עצמה את האתגר הלא פשוט להחיות את דמותו בלייב-אקשן. לצורך כך, גויסו לפרויקט השחקן ביל ביקסבי ומר עולם בדימוס לוּ פריגנו, כדי לגלם את באנר והאלטר-אגו שלו בסדרה המצליחה שרצה לאורך ארבע שנים (1978-82). הצלחה זו הביאה גם להשקת סדרות אנימציה נוספות בדמותו.

    מתוך "גיבורי העל של מארוול" מ-1966

    מאז הפך פריגנו למזוהה ביותר עם הענק הירוק. הוא גילם את היצור גם בשלושת סרטי הטלוויזיה שביים ביקסבי בשנים 1988-90. גם כשפניו הלא מלבבות במיוחד של פריגנו נשכחו ומוסכו באמצעות CGI, הוא נשאר מחובר בקולו. הן בסדרת האנימציה מ-1996, והן בסרט "הענק הירוק" מ-2008 (חמש שנים לפני כן הגיח לרגע בהופעת אורח כמאבטח ב"הענק"). פריגנו זומן גם ב"הנוקמים", וידבב את הענק, כשהוא פושט את דמותו האנושית כמארק רופאלו.

    לו פריגנו וביל ביקסבי בסדרת הטלוויזיה של CBS

    למרות הצלחת סרטי הטלוויזיה בכיכובו של פריגנו, האתגר של הצגת הענק הירוק על המסך הגדול התגלה כסבוך ומורכב, וגם די יקר. תחילת היוזמה בעבודתם של המפיק הישראלי אבי ארד ושותפתו האמריקנית גייל אן הורד ב-1990, שביקשו למנף את ההצלחה הטלוויזיונית בקולנוע. הם קיבלו את ברכת מארוול ובעלה של הורד, ג'ונתן הנסלי, לוהק כבמאי, אולם הפרויקט הוקפא בעקבות מגבלות תקציב ותסריט בעייתי. גם שכתוב התסריט על ידי מייקל פראנס לא הפיח בו חיים.

    הענק חוזר לטלוויזיה ב-1990

    מי שהציל את הפרויקט היה הבמאי אנג לי והתסריטאי ג'יימס שיימוס, וכך יצא לדרך הסרט "הענק" ("Hulk") עם תקציב נאה של 137 מיליון דולר. הסרט מתמקד ביחסים הטעונים והשבריריים בין ברוס (אותו גילם אריק באנה) לאביו דיוויד (ניק נולטי), מדען שאפתן שמוכן להקריב את הכול לטובת תגליותיו. הוא מחבל ברומן המתפתח בין ברוס לבטי (ג'ניפר קונלי) ורודף אותה. ניסוי הגאמה הכושל שעורר את הגנים המשודרגים של באנר, מאפשר לו להחזיר מלחמה.

    אריק באנה הוא "הענק" מ-2003

    אל הקלחת נכנסים גם נציגי הממשל, גנרל רוס (סם אליוט) ומייג'ור טלבוט (ג'וש לוקאס), שמביעים עניין במכונת המלחמה שמגיעה בירוק טבעי, כמעט חאקי. הסרט הניב 245 מיליון דולר בקופות. סיפתח שאיפשר לאנשי מארוול לפנטז על סרט נוסף. אבל אלו ביקשו לערוך בו שכתוב נוסף ולהפוך אותו נאמן יותר לסיפור המקורי של לי וקירבי, ודומה יותר לסדרת הטלוויזיה. כך התחילה הפקת "הענק הירוק" ("The Incredible Hulk") שהוגדר כ-requell - משהו בין ריבוט לסיקוול.

    את "הענק הירוק" מ-2008 הוביל הבמאי לואי לטרייה הצרפתי. על מנת להתנער מהגרסה הראשונה, הוא ויתר על שירותי צוות השחקנים של לי וגם התעלם מהעלילה שלו. לתפקיד הראשי לוהק הפעם אדוארד נורטון (שגם היה שותף לכתיבת התסריט) . הוא לא ממש דומה לבאנה, אבל מה זה עוד גלגול אחד קטן ברצף המוטציות שעבר ההולק. כאמור, גם סיפור הרקע שונה, ואת העימות עם האב מחליפה התנגשות חזיתית עם אנשי הצבא שבמעבדותיהם נוצרה המפלצת שבו.

    אדוארד נורטון הוא ההולק ב"הענק הירוק" מ-2008

    בסרט השני באנר נודד עד לברזיל הרחוקה, מתרגל חום ואהבה לצורך שליטה עצמית, ומחפש מזור ל"מחלתו" באמצעות החלפת אימיילים עם מדען עלום שם. הבעיה היא שגנרל רוס (וויליאם הארט) ממשיך בחיפושים אחריו ורודף אותו עד לקופה-קבאנה. הוא מגייס לצדו גם רוצח במדים בשם אמיל בלונסקי (טים רות') שנחוש לצוד את החיה.

    הענק מצליח להימלט וחוזר לארצות הברית, הוא פוגש בבטי (לב טיילר), ואף עובר הליך למיגור הגאמה הספוגה בגופו. אולם כשבלונסקי צמא הדם והכוח הופך לבלון ירוק ומאיים בעצמו, ברוס נאלץ לזמן את העק שבתוכו כדי להאבק בו. העיבוד הזה שמר על יציבות בכל הנוגע לתוצאות הקופתיות וגרף כ-263 מיליון דולר בצפון אמריקה.


    הענק ירוק. מזהים את אדוארד נורטון? (פוסטר הסרט)

    כך או כך, כבר אז ידעו במארוול שהענק הירוק ישתלב כחלק מתוכנית האב שלהם. בסופו של הסרט צץ לו פתאום רוברט דאוני ג'וניור בדמותו של טוני סטארק (הלא הוא איירון-מן) ומזמין אותו להצטרף לצוות שמוקם - להלן "הנוקמים", בו יופיע הענק הירוק - הפעם בדמותו של רופאלו.

    דבר המומחה: ד"ר קורד סקוט

    הענק הירוק ייחודי בכך שהוא מצליח לשמור על חוש של מה טוב ומה רע, למרות שהדמות שלו מבוססת על תגובות רגשיות ונתפסת כדמות הרסנית לסביבתה. לעתים הוא מצליח לשלוט על זעמו ועל יצר ההרס שלו כדי לעשות שינוי. השנאה שלו לממשלה הרודפת אותו נמצאת בסתירה עם השורשים שלו, כך שזה מפתיע שהוא מתעלה מעל לכך כדי לעבוד עם 'הנוקמים'.


    מארק רופאלו כענק הירוק. רוחש אמון לנוקמים

    יש לו אמון בהם ובמיוחד בקפטן אמריקה, שכן שניהם תוצאה של ניסויים צבאיים. אולי תוצאת הניסוי בענק הירוק אינה מכוונת, אבל שניהם יצאו ממנו כבעלי כוחות על. הענק הירוק הוא רגש טהור.הוא פועל בדרך אמוציונלית. בהקשר זה, הוא מזכיר את הדרך בה מתיישבים אמריקנים התייחסו לאינדיאנים ותרבויות "פראיות" אחרות בראיית ההיסטוריה המערבית: הם לא פועלים מתוך חשיבה רציונלית שמאזנת בין טוב לרע. הם פשוט מגיבים מתוך רגשות - דומים לחיות.

    הענק הירוק נראה תמיד כמו מישהו שבוגד בשורשים שלו. באנר הוא מדען, והרעיונות שלו פשוטים ומבוססים על תצפיות, בלי השפעה רגשית (באופן תאורטי). הענק הירוק לעומת זאת מתעורר כתגובה אמוציונלית, ובדרך כלל פועל נגד האיומים המיידיים שצצים סביבו. אפשר להגיד שהענק הירוק הוא כמו שאיפות כמוסות בתוכנו. כמה פעמים רצינו פשוט לפעול ולהגיב נגד דברים שליליים סביבנו? אנחנו לא עושים זאת, כי אנו מחונכים לפעול מתוך ריסון ומחשבה תחילה.

    'YNET'

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש כבוד האוואטר של -HAIM-
    שם פרטי
    חיימוביץ
    תאריך הצטרפות
    09/2009
    הודעות
    30,964
    לייקים
    1234
    נקודות
    83
    פוסטים בבלוג
    77
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    כתבה טובה, תודה רבה עומר על הפרסום.


+ תגובה לנושא


הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 20:56.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,449,538 | הודעות: 8,150,120 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect