קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. ארוחת חג – טיפים והמלצות מה לאכול וממה להימנע!
    על ידי motibr1 בפורום אוכל ומתכונים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 10-03-2010, 12:36
  2. תוצאה חמודה שלי...סתם להתחמם על הבוקר
    על ידי -sUIx בפורום Counter Strike
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 17-07-2007, 14:40
  3. עצות|טיפים|הגנב שלי כנסו ליראות :P...
    על ידי noob-style בפורום Maple Story
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 17-05-2007, 08:16
  4. חדשה שלי = תנו טיפים!
    על ידי LuTaTi בפורום חתימות וסמלים
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 18-03-2006, 17:31
  5. תגובות: 38
    הודעה אחרונה: 17-12-2005, 00:27
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

חשיבותה של ארוחת הבוקר (טיפים שלי)

משתמש באטרף האוואטר של Pumba
    לייקים
    1066
    נקודות
    2,014

ברירת מחדל חשיבותה של ארוחת הבוקר (טיפים שלי)

חשיבותה של ארוחת הבוקר

צום הלילה מעלה באופן משמעותי את רמת פירוק העצם בגלל הירידה שחלה אז באספקת רכיבי תזונה – חלבונים, ויטמינים ומינרלים – שדרושים לשמירת 'שיווי המשקל' של בניית העצם. העלייה מחדש של רמת ההורמון תלויה במשך צום הלילה, בארוחת הבוקר ובאספקת החומרים שדרושים לבניית העצם. הממצאים האלה מספקים משנה תוקף לא רק לחשיבות של ארוחת הבוקר, אלא גם להרכב ולעיתוי שלה.

המומחים חוזרים ומספרים לנו שארוחת הבוקר חשובה לבריאות הגוף והמוח שלנו: היא מחזקת את גופנו, מסייעת לבניית השרירים, תורמת למניעת השמנה, משפרת את יכולת הריכוז והחשיבה, מגבירה ערנות ואפילו משפרת את מצב הרוח.

"בבוקר תאכל כמו מלך, בצהריים כמו בן של מלך ובערב תאכל כאביון" כך הרמב"ם לפני המון שנים, וכנראה שהוא גם צדק. כעניין שבשגרת יומינו, בין הדברים הראשונים שאנו מבצעים כשאנו מתעוררים בבוקר, זה להכין כוס קפה, לאכול ארוחה קטנה ולצאת לדרך- לתחילתו של יום חדש. האם אי פעם שאלתם את עצמכם "למה בכלל צריך ארוחת בוקר?", "למה אומרים תמיד שזה כל כך חשוב?" ובכן, זה הזמן לעשות קצת סדר בדברים. ארוחת בוקר- כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול!

על מנת להבין את חשיבותה והשפעתה של ארוחת הבוקר, עלינו להבין בקצרה את המתרחש בגופינו במהלך השינה. במהלך שינת הלילה הגוף במנוחה, קצב חילוף החומרים בגוף (המטבוליזם, שכולל תהליכים שונים ומגוונים שמתרחשים בגוף) יורד, הגוף מנצל בצורה יעילה ואיטית את מאגרי האנרגיה אשר צבר בארוחת הערב וכתוצאה מזה, מאגרי האנרגיה הזמינים בגוף מתמעטים.
    כאשר אנו קמים בבוקר ומתחילים להניע את הגוף ולבצע את הפעילויות היום יומיות, יש צורך באנרגיה זמינה בהתאם, שתסייע לגוף לחזור למצב תקין של פעילות שגרתית ושתעלה את קצב חילוף החומרים לרמה הנדרשת. מערכת חילוף החומרים בגופינו מתוחכמת מאוד ונקבעת בעת התעוררות משינה בבוקר. כאן למעשה, טמונה חשיבותה של ארוחת הבוקר!

קבלו 5 עובדות על ארוחת הבוקר
    1. ארוחת הבוקר עשויה לשפר את חילוף החומרים

2. די לתירוצים – 1 מתוך 4 אנשים לא אוכל ארוחת בוקר, מסיבות של: חוסר זמן, הרגל רע, "דיאטה", "חיסכון בקלוריות" וכו'. כפי שכבר שמתם לב, לא ממש ישתלם לכם לדלג על הארוחה. תקדישו לה כמה דקות.

3. תתרכזו ותחייכו- ממחקרים רבים שנעשו, נמצא כי המדלגים על ארוחת הבוקר מרוכזים פחות, מרגישים חסרי אנרגיה ולעיתים אף מדוכאים.

4. קשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים- אם בכל זאת אתם מתקשים להתמיד באכילה של ארוחת בוקר, אל דאגה! כל שעליכם לעשות זה להתמיד לפחות במשך שלושה שבועות ולאחר מכן, גופכם יבצע הסתגלות למצב החדש, כלומר: אכילת ארוחת בוקר תהפוך להרגל.

5. ואם כבר קיבלתם את המודעות והתיאבון, תדאגו שארוחת הבוקר תכלול גם חלבונים וגם פחמימות. לגבי הפחמימות, רצוי כי אלה יהיו פחמימות מורכבות ולא פשוטות. פחמימות מורכבות מתפרקות לאט יותר ובכך מסייעות בשמירה על רמת סוכר תקינה בדם ותחושת שובע לאורך זמן.

ספוילר:

לקטגוריית פנאי ותחביבים לחץ על התמונה

2. קישורים ממומנים

משתמש מתקדם האוואטר של rmoses123
    שם פרטי
    רוי
    לייקים
    95
    נקודות
    433
    משפט מחץ
    כשאתה נכשל להתכונן אתה מתכונן להיכשל

ואלה יפה אחי לא ידעתי חצי מזה בערך...
    למרות שממילא אני תמיד אוכל משהו שאני קם בבוקר...

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 19:19.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,473,161 | הודעות: 8,173,748 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect