נו, אז בשעה טובה גם אנחנוהתגייסנו אתמול.....לאחר מלחמות ותכתובות וטלפונים לגבי הצטרפותו לקורס חובלים-גוייסבני אתמול לחיל איסוף קרבי.....):קצרה היריעה מלתאר את ההתנהלותשלנו מול הצבא שהיתה פשוט מקוממת לאורך כל הדרך! שורה תחתונה אנחנו מתוסכלים וכועסים,והילד, שחלם כל חייו על שירות בחיל הים בכלל, ובחובלים בפרט, מוכן לשירות של שבע שנים,מוצא את עצמו בחיל שהשירות בו קשה (אך מאתגר שמעתי), וזאת עקב טעות בירוקרטית מטומטמת .הגענו לארץ אחרי תקופה ארוכהבחו"ל, הילד התנדב לגדנ"ע חובלים, נהנה ועבר בהצלחה, וזומן לגיבוש, אותוסיים אך לא עבר. כגדנע"י מגיע לו גיבוש נוסף , אליו זומן ב-11.3 אולם הוא הגיעאל תיבת הדואר שלנו ב-13.11, יומיים לאחר שהיה צריך כבר להתייצב......ולכן נפלט מהמערכתשל חיל הים. מאז הוא ניהל תכתובות וטלפונים מול מדור סיירות שאיבדו פקסים שהוא שלח,כדי לנסות לשנות את רוע הגזרה, ומקביל התייצב לזימונים שונים שקיבל. איזו טעות זו היתה!!!!!!!חיל איסוף קרבי שם עליו את היד ולא משחרר!!!!!!!! פשוט להתפוצץ!!!! הילד אפילו לא ידעלמה הוא מתמיין.....מאחר וחובלים זה התנדבותי, נאמר לו שבאפשרותו למלא בבקו"םטופס התנדבות, והצבא צריך להתייחס לזה-לא עזר כמה הוא ביקש -לא אפשרו לו לעשות זאתבטענה שעליו להתחייל עם הקבוצה איתה הגיע ושהעניין צריך להיות מטופל בבסיס שלו, מולקצינת ת"ש. הזמן קצר, ישנם רק עוד שני גיבושים עד הקורס (שנפתח פעם בשנה) אנירותחת על כך שחוסמים אותו מלהגשים את חלום חייו ולתרום בדרך הכי טובה שהוא רק יכול(והוא כשיר לכך מכל בחינה, עובדה שהוא זומן) בתחום שהוא גם רוצה לעסוק בו באזרחות,ובמקום זה תוקעים אותו בתפקיד שהוא לא רוצה, למרוח את השלוש שנים האלה סתם! מצד אחדאפשר לעשות בעיות סרבנות, הורדת פרופיל, חוסר מוטיבציה וכו', אולם מאידך חבל לפגועבסיכויים שאולי בכל זאת יאפשרו לו למלא את הטופס ולעבור גיבוש חובלים נוסף. אני כלהזמן עם גוש דמעות בגרון (וזה לא אופייני לי בכלל...), עם רמות כעס ותיסכול שלא נרשמובתולדותיי, ולא יודעת מה אני, בתור הורה יכולה לעשות מבלי להזיק לו. חשבתי לפנות אלהמפקד שלו, שלא יעכב אותו ויאפשר לו למלא את הטופס, לא מאמינה בנציב תלונות ציבור,אין בי אמון בצבא כבר. אני ממש מתנצלת שככה שפכתי מילים פה, אבל אני באמת באמת לא יודעתמה לעשות. למישהו עיצה?

ציטוט ההודעה