רווחים פיננסיםמהם רווחים פיננסים?
רווחים פיננסים הם כלים שיעזרו לכם להבין את הרווחיות של החברה, לבעלי עסקים הכלים האלה מסוגלים לעזור להתמודד עם השאלות: בכמה כסף למכור את המוצר?, כמה כסף להשקיע בשיווק\פרסום ? כמה כסף לתת לעובדים? וכו'...
הכלים הללו הם כלים חשובים מאוד, וחובת העסק לפרסם אותם בדו"ח המאזן.
רווח גולמי
רווח גולמי פירושו כמה כסף אני מרוויח ברוטו, אין בכך פירוש כמה כסף יישאר לי שיכנס לבנק!
הנתון הזה עוזר לנו מאוד, בעלי עסקים רבים מסוגלים לקחת את הרווח הגולמי ולקנות בו עוד דברים, ללא צורך לשלם מע"מ ומיסים נוספים - בגלל החוק: "הוצאה מוכרת בניכוי מס" (משהו כזה).
איך מחשבים את הנתון הזה? פשוט מאוד - רווח גולמי = הכנסות מהמוצרים - עלות הדברים שנמכרו.
ז"א שאם אני מוכר מוצר ב-400 שקל והוא עלה לי רק 200 שקל, יש לי 200 שקל הכנסות
אחוז הרווח הגולמי
אחוז הרווח הגולמי הוא שיעור הרווח שנוצר מהמכירה, במילים אחרות, אאחוז הרווח הגולמי הוא אומר איזה אחות מהמכירה יישאר אחרי ניכוי העלויות.
חישובו: אחוז הרווח הגולמי = רווח גולמי \ הכנסות מהמוצרים.
ככל שהרווח הגולמי גבוהה יותר - כך טוב.
רווח תפעולי
רווח תפעולי פירושו הרווח האמיתי של החברה לפני הוצאות מיסים ודברים נוספים,
הרווח התפעולי הוא : רווח תפעולי = רווח לפני ריבית ומיסים.
במילים אחרות,
הרווח התפעולי הוא הרווח הגולמי בניכוי כל הוצאות התפעול (לדוגמא, בשביל למכור את המוצרים שלי אני צריך לשלם X ש"ח לעובדים שלי, בנוסף אני צריך לפרסם את עצמי בעיתון בY ש"ח ולקנות ביתן שעולה Z ש"ח).
אחוז הרווח התפעולי
אחוז הרווח התפעולי הוא מציג לנו את הרווחיות הנקייה מתפעול העסק לפני ריבית ומיסים.
אחוז הרווח התפעולי = רווח תפעולי \ הכנסות מהמוצרים.
ככל שהרווח התפעולי גבוהה יותר - כך טוב.
רווח נקי
רווח נקי הוא הרווח שהעסק מרוויח נטו כל חודש, הוא כולל הוצאות מס והוצאות מוכרות אחרות.

ציטוט ההודעה