מהם שורטים ואיך ניתן להרוויח מהם?
האם פעם נתקלתם במושג "שורט" בין אם כן ובין אם לא ,המאמר הזה יכול לגרום לכם להבין את המושג בצורה ברורה יותר.שורט הינו מכירה בחסר שהיא שיטה שבה עשיית הרווחים מתבצעת כשערכו של הנכס הנסחר בבורסה נמצא בירידה.שורט הוא אחד הכלים החשובים בבורסות ברחבי העולם ,לצערנו הוא אינו הגיע לישראל עדיין.
כדי להסביר את מושג השורט ביתר קלות אשתמש בדוגמא שנתן לי האנליסט מאיר ברק בכנס שהייתי בו:
כאשר אנו קונים מקרר ,אנחנו משלמים כסף עבור מקרר שיגיע אלינו בעוד שבוע, כלומר אנחנו משלמים כסף על מקרר שלא קיים עוד אך יהיה קיים בעוד שבוע. בשורטים, זה להפך אך על אותו עיקרון, אנו מוכרים נייר ערך ולאחר מכן קונים אותו.
לדוגמא: מניית X עולה 35$, אני מוכר את המנייה למישהו ומתחייב לקנות עוד Y זמן, שהמנייה ירדה ל25$, קניתי אותה (כי אני חייב), וכך הרווח שלי הוא 10$.
*יתרון השורט על הלונג (עיסקאות רגילות) הוא שבאופן יחסי יותר קל למצא ניירות ערך שירדו מאשר כאלו שיעלו. כך בארצות הברית לדוגמא גם בימי מסחר קשים ניתן להרוויח כסף רב אפילו יותר מאשר בימים של עליות.
בישראל האפשריות למכירה בחסר עומדות על אופציות ותעודות סל בלבד, אפשריות מצומצות אלו שלא מניבות מספיק תוצאות גורמות למשקיעים רבים להפסיד בארץ בימים בהם השוק נמצא במגמת ירידות.
*אז לכן גם עיסקאות שורט יכולות להיות רלוונטיות ואפקטיביות למשקיעים בשווקים בחו"ל.

ציטוט ההודעה