פשוט נמאס לי שאנשים דתיים לא רואים את האבסורד בדברים כאלה.
אז החלטתי ללכת שלב שלב ולראות מה בעצם קורה פה. בבקשה תצפו בסרטון ואני אכתוב פה כמה שאלות ובבקשה תענו זה מאוד חשוב לי.
אני אסדר את השאלות לפי נושאים. תשתדלו לענות בכן ולא ואם יש משהו להוסיף אז שיהיה בסוגריים. אז ככה:
בנושא ההסתברות של 100 הדפים:
1. האם מבין את החישוב שעשה נובאמת?
2. האם אתה מסכים שהסיכויים הם הרבה יותר נמוכים ממה שהרב אומר?
3. האם אתה חושב שאחד מאנשי המתמטיקה הגדולים ביותר בהיסטוריה אמר שהסיכוי הוא אחד למליארד כפול מליארד כפול מליארד?
4. האם אתה חושב שהרב שיקר כשסיפר על המתמטיקאי הזה?
5. האם דבריו של הרב "אני לא יודע אם יש מחשב שעומד בתקן הזה, שיכול להסביר את המספרים האלה, מליארד כפול מליארד כפול מליארד" מראים משהו על השכלתו?
6. האם דבריו של הרב "זה סכומים שאני לא יודע איך לחשב אותם" מראים משהו על השכלתו?
בנושא צבע השפתיים:
1. האם אתה מסכים שרגישות השפתיים לא קשורה לכמות כדורי הדם בשפתיים?
2. האם הרב טעה כשאמר שישנם הרבה כדוריות דם אדומות כדי שיהיה קל יותר להרגיש טמפרטורה?
3. האם יש צורך שאדם שמעביר לקהל מידע יבדוק אם דבריו נכונים לפני שהוא אומר אותם בפומבי?
4. אם אדם מעביר מידע לקהל גדול ולא רואה צורך לבדוק אם דבריו נכונים או לא לפני שהוא אומר אותם, האם זה לגיטימי?
בנושא העצים באנטרטיקה:
1. האם יש עצים באנטרטיקה?
2. האם הרב שיקר כשאמר שיש באנטרטיקה יערות ענקיים עם הרבה עצים?
תמצית טענותיו של הרב ואבולוציה: (מי שלא מבין מספיק שידלג בבקשה)
1. האם יש קשר בין ה"מליארד כפול מליארד כפול מליארד" לבין האבולוציה?
2. האם האבולוציה טוענת שהשפתיים אדומות במקרה? האם האבולוציה טוענת שהשפתיים רגישות יותר לטמפרטורה במקרה?
3. האם יש מקום להשוות בין שולחן שמקבל מכה לאדם שמקבל מכה? האם זה שלאדם האזור מאדים ולשולחן לא מוכיח בריאתנות או סותר את האבולוציה?
זהו. בבקשה תשתתפו.
תודה![]()

ציטוט ההודעה