זה סדרות שלמות וכל סדרה מדברת על נושא אחד,הסרטון שהבאתי זה הפרק הראשון מהסדרה על המוח.
מי שמעוניין בשאר הסדרה,יכול למצוא אותה באינטרנט:
TEDTalks brave neuro world
תהנו!
זה סדרות שלמות וכל סדרה מדברת על נושא אחד,הסרטון שהבאתי זה הפרק הראשון מהסדרה על המוח.
מי שמעוניין בשאר הסדרה,יכול למצוא אותה באינטרנט:
TEDTalks brave neuro world
תהנו!
|
|
תרגום למי שרוצה
http://www.ted.com/talks/jill_bolte_...f_insight.html
ראיתי את כול הסרטון ולמען הסר ספק אני רוצה להבהיר קודם שאינני מתחבר לכול הרעיון הניואיגי החדש הזה.
כול תקופה מסויימת נכנס רעיון חדש לפני 5 שנים זה היה "הסוד" שהבטיחו שאם תשב על הספה בבית ותדמיין את עצמך עשיר תהפוך לעשיר ,אני רוצה להגיד לך שישבתי בבית חצי שנה ודמיינתי את עצמי עשיר ותנחש כמה כסף הופיע בחשבון בנק שלי ? 0 שקלים חדשים.
הבנתי משהו חשוב באותה תקופה אתה רוצה משהו תפעל כדי להשיג אותו על תשב בבית על הספה ותדמיין אותו בתקווה שיום אחד הוא יגיע אליך.
אותו הדבר לגבי הרעיון החדש של "הרגע הזה" לפי דעתי זהו עוד רעיון ניואיגי שיחלוף מהעולם אנשים לא יכולים לחיות כמו בודהיסטים כול חייהם ,מההתרשמות שלי מהסרטון הייתי בטוח שהיא לקחה סמים ובגלל זה היא הרגישה ככה ,לא הצלחתי להתחבר לדברים שהיא אומרת ,כול כמה זמן מגיע "נביא" אחר שמתרעם שהוא מצא את הדרך אל האושר והסיפוק האין סופי והם תמיד מדברים במושגים שאתה לא יכול לתפוס אותם במציאות מן איזה חוויה אמורפית כזאת שאדם חווה.
אינני שולל את דרך החשיבה שלך ההפך קראתי ספר בניסיון להבין לעומק את שורשם של הדברים אך לא הצלחתי להתחבר אליהם
רציתי רק להביע את חוות דעתי על הנושאים האלה. אינני גם סבור שאני צודק או טועה יכול מאוד להיות שאני טועה אך מנקודת מבט של הווה אינני מבין על מה המהומה סביב הנושא "כוחו של הרגע".
נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 07-08-2012 בשעה 19:57.
הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות
aaa-aaa, מאוד התרשמתי מחדות הלשון ובהירות השקפתך.
קבל חיזוק חיובי, אני גם נוטה לגישה שלך בכל הקשור לניו-איג'..
מה שכן חשוב לי לציין בפניך זה שמבחינתי השורה הזאת:
זוהי קריאה לחיות את "כוחו של הרגע", רק מתוך עבודת כפיים ולא מבחינה רוחנית גרידא.הבנתי משהו חשוב באותה תקופה אתה רוצה משהו תפעל כדי להשיג אותו על תשב בבית על הספה ותדמיין אותו בתקווה שיום אחד הוא יגיע אליך.
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 07-08-2012 בשעה 23:27.
מה?
אחי לא נראה לי שהבנת את הרגע הזה ואת הנושא בכלל.
בעוד שסרט הסוד מדבר על דמיון מודרך ועל עולם החשיבה,רעיון הרגע הוא בעולם העשייה,המציאותי.
בודהיסטים לא הגיעו פתאום והתרעמו שהם מצאו את הדרך לאושר,למעשה הם חיים בדרך הזאת כבר כמה אלפי שנים.
זה רק בשנים האחרונות שזה התחיל להתפזר ולהיות יותר מוכר.
אבל בסדר זאת דעתך,אני מקבל אותה,פשוט טעית בכמה דברים.
אין לי בעיה לדמיין כול עוד זה מגובה בפעולה. הם נתנו לאנשים תחושה בסרט שאם הם הידמינו מספיק חזק הם ימשכו לחיים שלהם את הדבר שאותו הם רוצים
אני מניח שראית את הסרט אז אני יתן דוגמה: היה בחור שהציג את הסיפור שלו שבו הוא תלה על לוח תמונה של בית החלומות וכול יום הוא היה מדמיין את הבית החדש שלו ואחרי 5 שנים הם קנה בית דומה ב 5 מליון דולר. אתה יודע איך הוא קנה את הבית ב 5 מליון דולר ? הוא התפרסם בתור אחד מחברי "הסוד" הוציא את הדיסק ועשה מליונים מאותם אנשים שעד היום ממשיכים לדמיין דמיונות שהנה עוד רגע החשבון בנק שלהם הולך להתמלא.
אני לא מתווכח איתך האם "הסוד" עובד או לא הרי זאת החלטה שלך אבל אני מבטיח לך שאם רק תדמיין ותשב בבית בסוף תגיע לגיל 80 ותבין שאת כול החיים שלך העברת בדמיונות.
יכול להיות, אבל מה הבעיה עם זה בדיוק?אני לא מתווכח איתך האם "הסוד" עובד או לא הרי זאת החלטה שלך אבל אני מבטיח לך שאם רק תדמיין ותשב בבית בסוף תגיע לגיל 80 ותבין שאת כול החיים שלך העברת בדמיונות.
נערך לאחרונה על ידי XsonicX; 09-08-2012 בשעה 00:49.
מה הבעיה ? לא יודע לי אין רצון להעביר את החיים בדמיונות.
בדיוק כמו כל דבר בחיים, בדיוק כמו מים.זה לא בריא כשזה עובר את הגבולות,כשאתה עושה את זה כל שעה,דקה ושנייה שעוברת.
למה עובדה זו דורשת התייחסות גם לגבי דמיון?
לגבי זה אני לא סגור, לפי איך שהמרצה תיארה את הסיטואציה חלק יכולים לפרש זאת כבעיה נפשית או כטריפ..ואני מאמין שחלק מהמצאות שהאדם המציא,הגיע ממקום של שלווה,כשהראש שלו היה שקט ולא דיבר יותר.
לא בטוח שאפשר לומר באופן מלא שמדובר כאן ב-"שלוות נפש" או "שחרור רוחני" כלשהו..
לדעתי, כל הקטע הזה של הדמיון חשוב, אני לפני תחרויות מדמיין את הקרב, מדמיין את התוצאה של הקרב, כשאני מדמיין את הסוף שלילי, זה לרוב יוצא שלילי, ולפעמים במזל..פעם ב-אני מנצח אבל כשאני חושב חיובי לרוב התוצאות חיוביות, דמיון לדעתי מאד חיוני לכולם, לא רק בקטע של הספורט, בלימודים,בחיי היום יום,יחסים בין אדם לחברו, תדמיינו הצלחה, אושר, תתמקדו בזה, זה יעזור.
כל הקטע זה לא לדמיין את זה רק, זה לדמיין את זה חיובי, וישר לצאת אל המטרה להתחיל לתכנן את הדרך למה שדמיינת, דמיון זה כוח =]
זאת רק דעתי. מי שרוצה שלא יסכים.
משבוחר לא להאמין לזה, שלא יאמין זה לא יעבוד לו. משכן בוחר לאמין, זה כן ילך לו =]
בקשר לסרטון, סרטון נחמד תודה רבה על הפרסום! =]
נערך לאחרונה על ידי THE-UNKNOWN; 17-08-2012 בשעה 03:55.