אני אשמח לקבל קצת הסברים על סיפור מגדל בבל, אני חושב שלא הבנתי אותו כמו שצריך. אני אשמח לדעת במיוחד מה הייתה הגישה של אלוקים שגרם לכל הבלגאן.
אני אשמח לקבל קצת הסברים על סיפור מגדל בבל, אני חושב שלא הבנתי אותו כמו שצריך. אני אשמח לדעת במיוחד מה הייתה הגישה של אלוקים שגרם לכל הבלגאן.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
|
|
הצלחת בדרך מתוחכמת, לא לענות על השאלה שלי.
אני יפשט את הנושא לשכמותך:
למה יהוה הגיב כמו שהגיב בסיפור מגדל בבל?
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
מהפסוקים עצמם קשה להבין מה בדיוק קרה שם, לכן כל פרשן פרש משהו אחר, ככה שלשאלה שלך יש הרבה תשובות.
כאן מוסבר פחות או יותר איך הפרשנים השונים הבינו את הסיפור:
http://www.daat.ac.il/lesson2/21/texts/bavel.html
קרדיט לי
"אם חפץ אתה בשלוות נפש ובאושר - האמן, אם נוהה אתה אחרי האמת - חקור..."
פרידריך ניטשה.
סתם מידע מועיל ורלוונטי מגדל בבל היה בסך הכל 11 מטר גובה.
ככה שגורדי השחקים של היום הם טיפה יותר גבוהים למה אדון המלך לא מבולל את כולם שוב?
כלים שימושיים: AIDA64 | CPU-Z | Java | Flash Player | Windows Loader | Microsoft Antivirus | חלוקת הדיסק הקשיח | Windows Update
אם אני לא טועה, המטרה של האנשים בבניית המגדל נתפסה כרצון להגיע למקום משכנם של האלים ולהיות "שווים" להם. אני חושב שאתה מבין מאיפה באה ההתנגדות של אלוהים לרעיון הזה.
אני לא יודע אם הגובה של המגדל היה רק 11 מטרים, אולי הוא היה גבוה יותר ואולי לא סיימו אותו עדיין. כך או כך זה לא משנה מבחינה עקרונית את המניע של אלוהים להרוס להם את התוכניות
יש לזה 2 תשובות:
1.הסיבה בבל הייתה להילחם בה'
2.לפני מעמד הר סיני ה' היה פועל בהשגחת "שור"(אל תשאל אותי הרבה על זה כי אני אומר לך מה ששמעתי מאיזה רב) שזה אומר השגחה גלויה עם פעולות גלויות בעולם ולאחר מעמד הר סיני בהשגחת "צבי" שזה אומר השגחה לא גלויה בלי פעולות ישירות וארך אפים זה אומר נותן אפשרות לעשות תשובה ולא מעניש