קרדיט לאתר אחר.
המדריך הגדול לMonster Familiars!
תוכן עניינים
1. מה זה בכלל Monster Familiars?
2. איך משתמשים בזה?
3. כיצד כדאי להשתמש בזה בצורה נכונה?
4. רווח כספי.
מה זה בכלל Monster Familiars?
כל מי שקורא את המדריך הזה מתחלק לשלושה סוגים של אנשים:
1) אנשים שיודעים על מה מדבר המדריך.
2) אנשים שנכנסו לכאן כי הכותרת עניינה אותם.
3) ספאמרים.
אם אתם משתייכים לקובוצות 1 או 3 אתם יכולים לדלג על החלק הזה במדריך, וקרוב לוודאי על כל המדריך (במיוחד ספאמרים).
אם אתם משתייכים לקבוצה השנייה אני מציע לכם להמשיך לקרוא.
Monster Familiars אלו קלפים של מפלצות. מה זאת אומרת קלפים? כמו ביוגי-הו, שלכל מפלצת יש התקפה, הגנה, יכולת מיחדת... אז החליטו להביא את זה למייפל!
אז כמובן שהקלפים לא אמיתיים ולא תצטרכו לקנות אותם, הקלפים האלה נופלים ממפלצות. כל מפלצת מפילה קלף, הקלף נראה כך:

(זהו כמובן קלף של המפלצת Bone Fish רמה 98

)
בקלפים האלה אתם יכולים להשתמש כדי שהם יעזרו לכם להרוג מפלצות, הם ילכו לצידכם כל הזמן ויתקפו מפלצות שתעברו לידם, לחלק מהמפלצות יש גם יכולות מיוחדות, כגון: ריפוי החיים והמאנה כל כמה שניות, סיכוי להקפיא מפלצת, סיכוי למשוך מפלצת וכו'...
הם טיפה נדירים, הכל תלוי ברמה של המפלצת וברמה שלכם, אבל אל דאגה - כעבור זמן מה הוא כבר יהיה בידכם.
איך משתמשים בזה?
אז השגתם את הקלף אחרי הריגה אין סופית, מה עכשיו?
פשוט מאוד - הקליקו פעמיים על הקלף, הוא נמצא בכרטיסייה Use בתיק שלכם. אחרי שתלחצו עליו יפתח לכם חלון, תלחצו על OK ואז יפתח עוד חלון והכטיס יעלם:
עליכם לבחור שם למפלצת, השם שיוצג לכם מלכתחילה יהיה השם של המפלצת עצמה ( Yeti / Orange Mushroom / Slime וכו'...). אתם תוכלו לבחור שם אחר או להשאיר את השם אותו דבר, לפי בחירתכם.
כשאתם מסיימים לחצו על OK, ואז שוב על OK.
עכשיו רק נשאר לזמן את המפלצת. תיכנסו ל Crusader Codex שלכם. (זה -

) למתקשים, כנסו לחפצים שאתם לובשים ולחצו פעמיים על הסמל של הספר.
תעברו ללשונית Familiar

(בצד שמאל), אתם תראו דבר כזה:
בצד ימין אתם יכולים לראות את כל הקלפים שיש לכם (לי יש רק 2). תלחצו פעמיים על המפלצת שאתם רוצים לזמן, והיא תזומן לידכם

.
כיצד להשתמש בזה בצורה נכונה?
אז נכון, זה אולי נראה כאילו המדריך היה צריך להיגמר, אבל יש עוד כמה דברים נוספים שכדאי שתדעו לפני שאתם רצים להשיג קלפים ולזמן מפלצות.
דבר ראשון, לכל מפלצת יש סטאטים משלה, התקפה, טווח, ויכולת מיוחדת. כדי לדעת מה הפרטים של כל מפלצת, תעבר עם האצבע על הכרטיס של המפלצת בספר שלכם.

(ככה זה נראה)
ועכשיו הסבר על כל דבר:
ירוק
- הרמה של המפלצת
חום
- השם שנתתם למפלצת
שחור
- הזמן שנותר לכם להשתמש במפלצת (פרטים נוספים בהמשך בהמשך)
כתום
- התמונה של המפלצת, כיצד היא נראית.
ורוד
- יכולות מיוחדות של המפלצת, (במקרה הזה - הרעלה ועוד משהו)
אדום
- התקפה, כמה חזקה המפלצות
כחול
- טווח, כמה המפלצת צריכה להיות קרובה למפלצת שהיא רוצה להתקיף כדי להתקיף.
צהוב
- פנינים, כמה קלפים יש לכם של המפלצת.
כדאי לכם להשתמש בקלף שהמפלצת שלו קרובה לרמה שלכם, עם התקפה טובה ויכולת מיוחדת שימושית.
אבל אמרנו שאפשר לראות את הפרטים האלו רק אחרי שהשגנו את הקלף! אז איך אנחנו יכולים לבחור נכון בלי לדעת מה לחפש?
אז דווקא יש דרך - גם היא בCrusader Codex. אתם הולכים אל הכרטיסים שיש לכם, תלחצו על אחד מהכרטיסים שיש לכם ואתם תעברו לדף שמוקדש למפלצת שבה בחרתם, לכו לצד ימין למטה, איפה שכתוב מה המפלצת מפילה, אתם תראו שם תמונה של הקלף של המפלצת, תעיברו על זה את האצבע - והופ! יש לכם פרטים על מלפצת שעוד לא השגתם את הקלף שלה!
כמובן שבשביל זה תצטרכו את הכרטיס של המפלצת, אך זה כבר הרבה יותר קל להשגה. וחוץ מזה, וכאן אני אכניס טיפ משלי, שלא קשור לנושא המדריך. ככל שאתם משיגים יותר כרטיסים הספר שלכם יעלה לכם סטאטים יותר טבים. נכון יש כרטיסייה לסטים בספר? על כל סט שאתם משיגים אתם מקבלים נקודות, וכל מספר מסוים של נקודות הסטאטים שהספר מביא עולים. לי למשל יש 735 נקודות, ו+5 לכל סטאט.
כמו כן כל סט מביא גם משהו מיוחד משלו, אם אתם גומרים את הסט. כאשר אתם גומרים סט תלחצו עליו פעמיים כדי לקבל את האפקט שלו, מה שנותן עוד סיבה להשיג כרטיסים של כמה שיותר מפלצות!
אז כעת כשהבנתם איך לחפש ומה לחפש, נשאר לכם רק למצוא את המפלצת שתתאים הכי טוב אליכם!
זוכרים את הקטע של הזמן שראינו למעלה בכקלף (צבע שחור), והפנינים המוזרות (צבע צהוב) אז עכשיו אני אפרט על זה יותר.
כמו שאמרתי למעלה, הפנינים מסמלות כמה קלפים יש לך ממפלצת זו, פנינה אחת זה קלף אחד, ושלוש פנינים זה שלושה קלפים. אבל מה עוזר לי להשתמש בקלף נוסף אם כבר יש לי אחד?
כאן נכנס הקטע של הזמן, על כל קלף שתשתמשו בו תקבלו 30 יום להשתמש בו. אם תשתמשו רק בקלף אחד, תוכלו להשתמש במפלצת שלכם רק למשך 30 יום. אך אם תשתמשו בשלושה קלפים - תוכלו להשתמש בה ל90 יום!
אני ממליץ להשיג 2 קלפים מהמפלצת שאותה אתם רוצים. כי מצד אחד 30 יום נגמרים מהר, אך מצד שני 3 קלפים זה הרבה להשיג! לכן תנסו להשיג 2 קלפים - כך שתוכלו להשתמש במפלצת ל60 יום.
כאשר תזמנו מפלצת עם שתי פנינים או יותר, הפנינים יופיעו מעל המפלצת בצורה כזו:

כך תוכלו אתם ושאר האנשים לדעת כמה קלפים יש לכם מהמפלצת.
עוד משהו קטן אבל נורא חשוב - אתם לא יכולים להשתמש בקלף לפני שהגעתם לרמה שלו או יותר גבוהה ממנו. (לדוגמא, כדי להשתמש בקלף של Dark Yeti אני צריך להיות רמה +119, שזו הרמה של הDark Yeti)
רווח כספי
אז כן, גם מהקלפים האלה ניתן להרוויח כסף, לפחות בינתיים. כי הקלפים עד שלא משתמשים בהם הם Tradeable.
הדרך הכי קלה להרוויח כסף מהכקלפים היא עם חנות, כי קשה למכור אותם בצורה הרגילה, אך אם אתם בכל זאת מתעקשים - בהצלחה!
כרגע בגלל שעניין הקלפים הזה הוא די חדש אז המחיר מאוד לא יציב, וצונח במהירות.
אני דבר אחד יכול להגיד לכם בכללי:
1) המחיר הולך וגובהה ככל שהרמה של המפלצת גבוהה יותר.
2) מחיר של מפלצות מיוחדות (כמו מהגולדן טמפל) גדול מהרגיל ביחס לרמה של המפלצת.
3) הבוסים שווים הרבה הרבה יותר מהרמה שלהם (זה גם תלוי איזה בוסים אבל רובם עומדים כרגע על יותר מ80M, וככל שהבוס יותר נדיר ורמתו גבוהה, כך המחיר עולה ויכול לטפס עד ל1B אפילו)
4) המלצה שלי היא לא לקנות קלפים אלא אם כן הם של בוסים, שקשה להשיג - או שאתם ממש עצלנים.
בהצלחה!