מחר. 19:00. ספורט 5. מחר נפתח הסיכוי לנבחרת שלנו להגיע למונדיאל 2014 בברזיל.
ואולי זה המשחק שישנה את גורל הקמפיין כולו. נבחרת ישראל תחל מחר את דרכה במוקדמות מונדיאל 2014 עם משחק חוץ מול אזרבייג'אן. ניצחון, ואפשר לחזור לארץ חדורי מוטיבציה לקראת המפגש הסופר חשוב מול רוסיה ברמת גן ביום שלישי. הפסד? ובכן, הוא כנראה ישים סוף, לפחות מעשי, לתקוות הכחולות-לבנות לראות טורניר גדול מקרוב, ולא רק לצפות בו בטלוויזיה. רק מחר אחרי 90 הדקות בבאקו (19:00, שידור ישיר בספורט 5) נגלה אם ההכנה הקשה שבחר אלי גוטמן לחניכיו ושהסתיימה עם 3 הפסדים ותוצאת תיקו אחת השיגה את המטרה וישראל לא תתקשה מול יריבה נוחה על הנייר.
גוטמן לקראת המשחק:
"בניון השחקן הטוב בסגל, מחר כולכם תדעו אם הוא יפתח"
"הגענו מוכנים ומלאי בטחון, אנחנו יודעים מה מוטל עלינו. "אנחנו יודעים מול מי אנחנו הולכים לשחק ומצפים שהמשחק יתפתח כמו שאנחנו רוצים. כל האימונים הטמיעו שיטת משחק חדשה, ואני מקווה שהשחקנים הפנימו אותה ויידעו להתמודד עם כל סיטואציה שניקלע אליה. המצב הבטחוני לא משפיע עלינו. אנחנו מרגישים בטוחים ולא מתעסקים בזה".
בהמשך עבר גוטמן לדבר על תחושותיו האישיות לפני המשחק המשמעותי הראשון שלו וגם, איך לא, התייחס לקפטן שלו, יוסי בניון, שלא אמור לפתוח, כך נראה, מחר. "הייתי מאמן לפני משחקים חשובים, משחקים של אליפויות וגמרי גביע. מי שמכיר אותי יודע שיש התרגשות אבל גם המון ריכוז", אמר. "יוסי הוא השחקן הטוב בנבחרת, הוא קיבל את כל המשוב שהוא צריך ממני כקפטן. נכון שאני מתרגל משהו אחד, אבל כולכם תדעו רק מחר את ההרכב. העזרה שלו מחוץ למגרש חשובה לא פחות".
ומה לקפטן היה להגיד סביב סוגיית ספסולו? "ודאי שאני רוצה לשחק כמו שכל אחד רוצה, וכשהמאמן יצטרך אותי אני אתן את המקסימום", אמר בניון, "מבחינתי זה פחות משנה מי יפתח, מה שחשוב זה להשיג 3 נקודות מול אזרבייג'אן. שאני אתנהג כמו שהתנהגתי בכל שנותיי בנבחרת ואתן 100 אחוז".
יאללה יוסי.
לפחות על פי התרגולים, גם גל אלברמן וגם ביברס נאתכו אמורים לפתוח במרכז השדה. אלמוג כהן וגילי ורמוט ימתינו להזדמנות על הספסל, בעוד שחן עזרא, מאור מליקסון ואיתי שכטר אמורים להיות מוצבים סביב תומר חמד, שיפתח כחלוץ בודד. בניון? כנראה שכאמור רק מחר נדע. אחד השחקנים סיפר: "גוטמן עושה הרבה שיחות עם השחקנים, כך שמי שיפתח יודע שהוא פותח. אין כאן הפתעות".
בשישי תערוך הנבחרת אסיפה טקטית ואימון קל, ארוחה ומנוחת צהריים, ומיד לאחר מכן תצא למשחק שייערך באיצטדיון בבאקו. המשלחת צפויה לחזור מהמשחק ישירות למלון, ובמוצאי שבת תעשה את הדרך בחזרה לישראל. אחרי הנחיתה הנבחרת תתכנס שוב במלון בארץ ותחל בהכנות למשחק הבא, נגד רוסיה. אל אל ישראל !
הרכב משוער: דודו אוואט; יובל שפונגין, דן מורי, איתן טיבי, יואב זיו; גל אלברמן, ביבראס נאתכו, חן עזרא, מאור מליקסון, איתי שכטר; תומר חמד.
אז איזה נבחרת מחכה לנו מחר ?
פוגטס,מאמן ארבייג'אן אמר: "ישראל היא נבחרת חזקה, נעשה הכל כדי לנצח" והוסיף גם, "עשינו הכנה טובה, מרוצה מאוד מהגישה של השחקנים"
3 מפגשים היה לנו עם האזרבייג'אנים, ובכולם ניצחנו. על הנייר, מחר בבאקו ישראל מנצחת, אבל על המגרש, הכל יכול להיות.
"אני מרוצה מההכנות שלנו ומהגישה של השחקנים באימונים", אמר מאמן הנבחרת, ברטי פוגטס, שזכה עם גרמניה ביורו 96, "כל התנאים הטובים עומדים לצידנו: מתקני אימונים טובים ואצטדיון חדש. זה קרוב לסטנדרטים של אירופה. אני מקווה שזה יבואו לידי ביטוי במשחק".
לפוגטס יש בעיות בהגנה, הבלם אופוק בודאק פצוע ויחמיץ את המפגש ואילו מאחיר שוקורוב חולה ובספק להתמודדות. ומה יש למאמן להגיד על הנבחרת בכחול לבן? "ישראל היא נבחרת חזקה ויש לה מספר שחקנים באירופה, אך נעשה הכל עבור המדינה". במסיבת העיתונאים נשאל פוגטס על היריבה בשבוע הבא פורטוגל, אך אמר: "מדובר באחת הנבחרות הטובות בעולם, אבל אנחנו מרוכזים בישראל".
הבלם מאחיר שוקורוב אמר: "זה הולך להיות משחק קשה מאוד, אבל אנחנו משחקים לפני הקהל שלנו ולכן אנחנו רוצים לנצח. נעשה הכל כדי שזה יקרה ואם ננצח את ישראל, אז נגיע עם מצב רוח טוב לפורטוגל".
קרוב לגבול האיראני. "המצב פה קצת רגיש. לא נותנים לנו לצאת"
האבטחה הכבדה סביב המלון בו שוהה נבחרת ישראל באזרבייג'אן נמשכת. השחקנים נמצאים בבירה באקו, שמרוחקת כ-200 קילומטרים מהגבול האיראני, ולמרות שלוח הזמנים כולל הום רק אימון אחד ומסיבת עיתונאים, אין אישור לאף אחד לצאת מהמלון. שוטרים שומרים על המלון ובכניסה הוצב גלאי מתכות במטרה לבדוק את כל הבאים והיוצאים.
"יש שמירה כבדה וזה נראה קצת רגיש, אבל אנחנו בסדר", אמר אחד השחקנים לאתר ערוץ הספורט. "שמענו דווקא שהעיר יפה, חבל שלא יוצא לנו לראות". שחקן אחר הוסיף: "אמרו לנו שדואגים לנו לכל הצרכים, וכל מה שאנחנו צריכים זה להיות קשובים להוראות. וזה מה שאנחנו עושים".
בקיצור, שיהיה משחק טוב ושננצח, כי אם לא החלום להגיע למונדיאל יתנפץ כבר בהתחלה.
לי אין הימור אישי, לכן אתם מוזמנים כל אחד ואחד להגיב מה דעתכם על המשחק.
קרדיטים על המידע לקראת המשחק- ספורט-5 , one .











ציטוט ההודעה



