נכתב במקור על ידי
-Flame-
אנשים רבים מתייחסים לתורה ולהלכה כתור טקסט מתעלמים ללא ספק על המילים שמעבר לטקסט עצמו, בואו ואנסה להאיר את עינייכם.
לפני שנתחיל, אני לא כאן בשביל לשכנע אף-אחד, רק כדי לתת לאתאיסט תשובות, ולמאמין סיבות. ולכן במקום לכתוב מילים שמשייכות אותי לצד מסוים, כי אם אני יכתוב אלוקים, עושה רושם שאני מאמין, ואם אני כותב "אלוהים" עושה רושם שאני אתאיסט, לכן במקום להסתבך אני אכתוב X, ואתם תשלימו איך שבא לכם.
שנתחיל?
אפשר להסביר את כל התורה, ואת כל הסיבה להלכה ולחוקים הדתיים במשפט הבא: "אדם חייב להבדיל בין המטרה האמתית, לבין הדרך שאליה מגיעים למטרה"
קשה להבין מה אני אומר ולכן באתי מוכן עם דוגמה מצוינת. שבת. המטרה בשבת היא ל"ט אבות מלאכה? המטרה בשבת היא שהאדם לא ידליק אש? התשובה היא בצורה ברורה לא! גם האתאיסט הכי גמור מאמין שבנאדם לא יכול לעבוד 24/7, גם אתאיסט יכול להבין שאם האדם כן היה עובד 24/7 הוא היה קורס בסופו, ולכן צריך להבין שהמטרה של שבת היא שיהיה יום מנוחה. מנוחה מן עולם העסקים, מנוחה מן עולם המסכים, ניתוק טוטאלי מין חיי היום-יום, פשוט לנפץ את השגרה! להתרפק על ספה בבית ולקרוא, לצאת לשחק עם חברים כדורגל, לאכול 3 סעודות מטורפות עם המשפחה שלך, לדבר על ספורט, או בקיצור לקחת הפסקה מן העולם המודרני, המלחיץ והגועש. הכל בחוץ צבעוני ורץ, הכל מהיר ונגיש, ואם הוא לא, זה מעצבן! אם ייקח לדף אינטרנט להיטען יותר מ5 שניות, זה מעצבן! למה זה מעצבן? כי אנחנו רגילים שהכול בא חד וחלק, מהיר ונגיש, וזה נוראי. אם מעצבן ילד כיום שלוקח לדף באנטרנט להטען יותר מ5 שניות, איך הוא ישב 45 דקות וילמד? למשך 12 שנה מהחיים שלו? הדור החדש גרוע? חכו לראות מה יצא מהדור שאותו הוא יחנך! צריך לדעת יום אחד לעצור את השעונים, לכבות את המחשבים והפלאפונים, ולנוח. זאת המטרה. לא ההלכה והמצוות! אבל אם X לא היה נותן הלכה ומצוות, איך היום המיוחד הזה היה נראה? כמו כל יום! אז מה הרווחנו?
כשאתה נתקל בהלכה, מצווה, חוק, ולא ברור לך מה X רוצה, ומדוע הוא משתמש ב"נשק" הזה של ענישה ואיומים למוות וכו', אתה צריך לחשוב מה המטרה הסופית של אותה הלכה\מצווה\חוק, ושהדרך היחידה שנציית ונעשה מה שטוב לנו היא דרך איומים ועונשים כי זה פשוט השפה היחידה שהאדם מבין.
אנשים יקרים! תתרכזו בבקשה במטרות של X, ולא בדרכים שלו להגיע לאותם המטרות, כי את הדרכים שהוא סלל לאותם מטרות, אלו כנראה הדרכים היחידות שבהם אנחנו יודעים ללכת...
אם יש לכם שאלות לגבי הלכות שקשה לכם להבין מה מטרתם, צרו קשר או צטטו אותי באשכול הזה, אמהר להגיב.