קרדיט לאתר אחר.
שם המשחק: "HaxBall" / "האקסבול".
סוג המשחק: משחק דפדפן ברשת.
תאריך יציאה: אוגוסט 2010.
ז'אנר המשחק: כדורגל
קישור למשחק: http://haxball.com/
-----------
מריו קרבז'אל, בחור אינדי-ארגנטינאי היה זה שהמציא את האקסבול. הוא בכלל לא התכוון שזה יהיה פופולארי כמו היום, אלא רק רצה לעשות פרוייקט לבדיקת היכולות של Adobe Flash Player. לאט לאט יותר ויותר אנשים החלו לשחק במשחק, בעיקר חובבי הכדורגל. המשחק משך אליו אלפים של מעריצים, וזה המשיך לגדול. באתרים מסויימים בעולם נפתח פורום מיוחד למשחק, ואפילו בפייסבוק נפתח דף מעריצים למשחק האהוב והממכר. למשחק אפילו לא צריך להירשם, אלא רק להקיש את שם המשתמש שברצונך לשחק איתו, להיכנס לחדרים ולהתחיל לשחק. בנוסף, לכל חדר יש אדמין אשר קובע מי ישחק, באיזה מגרש, מתי וכו'. במידת הצורך, הוא יכול גם להעיף משתמשים מחדרו ע"י נתינת קיק או באן, ואף לתת למשתמש מסויים אדמין, כדי שיעזור לו בניהול החדר. יש לציין שכל אחד יכול לפתוח חדר ע"י לחיצה על Create Room שנמצא בצד ימין של המשחק.
במשחק מה שאתה צריך לעשות הוא פשוט - להכניס גולים לקבוצה היריבה ולנצח. המקשים איתם צריך לשחק הם כל מקשי התנועה (למעלה, למטה, ימינה, שמאלה) וכדי לבעוט או למסור צריך ללחוץ על המקש "X". בנוסף, במשחק יש מספר מגרשים שונים, אשר כל אחד מהם מותאם למספר השחקנים בכל משחק. למשחק של 1 על 1, רצוי להשתמש ב-Classic, במשחק של 2 על 2 רצוי להשתמש גם ב-Classic, ולמשחק של 3 על 3 משתמשים במגרש Big. לעיתים רחוקות מתקיימים במספר חדרים גם משחקים גדולים של 4 על 4, לשם כך הומצא המגרש Big Easy או Huge, פה כאמור יש לך כבר אפשרות בחירה.
משחק של 2 על 2 במגרש Classic.
במשחק אתה אפילו יכול לצלם את המשחקים שלך ע"י לחיצה על כפתור ה-"Rec" שבחדר. כאשר אתה לוחץ עליו הוא מתחיל להקליט את המשחק, וכשאתה לוחץ עליו בפעם השנייה הוא מפסיק להקליט. כאשר הוא מפסיק להקליט, אמור לקפוץ חלון בו אתה צריך לבחור היכן לשמור את הקובץ, ולאחר ששמרת אתה צריך לגשת לאתר HaxballTube, שהוא אתר מיוחד מטעם יוטיוב להעלאת קבצי המשחק האקסבול, ופשוט להעלות אותו ולראות את המשחק המצולם שלך. יש לציין שלא חובה לפתוח משתמש ב-HaxballTube, אלא אפשרי גם להעלות סירטונים לשם דרך "משתמש אורח", כלומר שלא נרשם עדיין לאתר. הקלטה של משחקים חיונית במקרים של פתיחת קלאנים, פרסומי דמות בפורום, ליגות/טורנירים או שסתם אתה רוצה להראות משחק טוב שלך או גול יפה שכבשת בזמן מסויים.
מראה האתר HaxballTube.
קודם לכן דיברתי על קלאנים, אז אני מאמין שהנכם רוצים לדעת מה זה בעצם. קלאן הוא מין קבוצה של משתמשים אשר משחקים ביחד ומנסים לנצח ולהיות טובים. השלבים להקמת קלאן הם קודם כל בחירת השם לקלאן, רצוי שם של 2 אותיות בלבד. לאחר מכן, פתחו אשכול בפורום מסויים בו אתם מפרסמים את שחקני הקלאן, משחקי הקלאן ועוד. לאחר מכן פתחו חדר לטסטים במשחק, בו תבחנו שחקנים אשר רוצים להצטרף לקלאן ואם תחשבו שהם מתאימים, אמרו להם שכעת הם בקלאן, ורצוי כמובן לקחת פרטים ליצירת קשר על מנת לקבוע דברים ולדון על דברים בקשר לקלאן. למשחקים בין קלאנים, שזה בעצם הדבר העיקרי והמרכזי בהקמת הקלאן, קוראים Clan War או בקיצור CW, שפירושו בעברית הוא "מלחמת קלאנים". על שני הקלאנים לשחק אחת נגד השנייה, כאשר המשחק מוקלט. בסופו של המשחק, שתי הקלאנים אמורים להעלות את המשחק לאשכול הקלאן שלהם, כלומר לעדכן את האשכול במשחקי היום שלהם ביחד.
לוגו לקלאן ישראלי שנקרא "NoN".
למשחק יצאה גרסה חדשה לאחרונה לכבוד שנה שלמה להאקסבול, הכוללת מגרשים חדשים שלא נראו עוד לפני כן, אפשרות לבניית מפות חדשות על ידייך, תיקון באגים בלוח התוצאות, במגבלת הזמן, באיצטדיונים עצמם ועוד. בנוסף, מפתחי המשחק הודיעו שבהמשך הם יוציאו עידכון נוסף למשחק, שיכלול פרמטרים פיזים ויכולות מיוחדות לשחקנך, כגון: חוזק בעיטה, חיכוך, מהירות, מסה ועוד. יתאפשר לך גם להשיג וליצור דברים במשחק שישפרו אותך כשחקן, כגון: מאיצי מהירות, הגברת החיכוך לקרקע ועוד.
מה שעוד לא הזכרתי, ואזכיר כעת, הוא הצ'אט במשחק. כמעט כמו לכל משחק, גם למשחק זה קיים צ'אט ייחודי. בו תוכלו לדבר אחד עם השני במהלך המשחקים ולהעביר חוויות או להיפך - להספים ולהפריע למהלך החדר, דבר הקורה פעמים רבות לצערינו. בצ'אט נאמרים לרוב דברי סלנג מיוחד להאקסבול, סלנג ההומצא בזמן האחרון ש"מדביק" את כל השחקנים. הסלנג כולל מילים כמו "נגר" לשחקנים אשר לא כל כך טובים עדיין במשחק, מילות שבח לתותחים במשחק, והסלנג הגדול מכולם, הכולל אות אחת ויחידה - ח'. לא יודעים אם זה בא מעצלנות, מציניות, או ממשהו אחר, אבל כאשר מישהו מספר משהו או שקורה לו משהו מצחיק במשחק, תוכלו לראות את המילה ח' בלבד מופיעה פעמים רבות ברצף על מסך המחשב שלכם.
הצ'אט של המשחק.
בהצלחה!












ציטוט ההודעה
