לפסטרמה (כמות שתספיק ל-5 סנדוויצ'ים לפחות):
חצי חזה הודו
מים, סוכר ומלח
חצי כוס שמן זית
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
5 שיני שום כתושות
כף דבש
לסנדוויץ':
שתי פרוסות לחם שאתם אוהבים
2 כפיות חרדל גרגרים
3 כפיות מיונז קל
4 פרוסות עגבנייה
עלה חסה
אופן ההכנה:
1. שמים את נתח ההודו בקערה, ומכסים במים (זה יוצא 4-5 כוסות). על כל כוס מוסיפים כפית מלח וכפית סוכר. מניחים במקרר למשך הלילה לפחות.
2. מערבבים את שאר החומרים ליצירת מרינדה, ומורחים על ההודו מכל הכיוונים.
3. מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את חזה ההודו בתבנית חסינת אש ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים 30-40 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, מגבירים את החום ל-250 מעלות ואופים עוד כ-20 דקות.
4. מצננים את הפסטרמה ופורסים בעזרת סכין חדה (לא משוננת).
5. הרכבת המנה: מורחים על פרוסה אחת חרדל גרגרים ועל הפרוסה השנייה מיונז קל. מסדרים את החסה והעגבניות, ולבסוף את הפסטרמה (בערך שתי פרוסות - תלוי בעובי).




ציטוט ההודעה

