קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [שיעור מס' 1] HTML
    על ידי -Smoxer- בפורום בית הספר לתכנות
    תגובות: 22
    הודעה אחרונה: 26-12-2017, 14:52
  2. [HTML] הורדת ספר לימוד - OReilly Head First HTML with CSS
    על ידי isrhammer בפורום שפות צד לקוח
    תגובות: 14
    הודעה אחרונה: 14-09-2015, 17:14
  3. [שיעור מס' 3] HTML ו-CSS
    על ידי -Smoxer- בפורום בית הספר לתכנות
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 25-05-2014, 16:10
  4. [שיעור מס' 3] HTML ו-CSS
    על ידי -Smoxer- בפורום בית ספר לתכנות - VIP
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 08-10-2012, 17:18
  5. [שיעור מס' 1] HTML
    על ידי -Smoxer- בפורום בית ספר לתכנות - VIP
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 07-10-2012, 14:12
+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>
מציג תוצאות 1 עד 15 מתוך 18

[שיעור מס' 5] HTML ו-CSS

  1. #1
    Smoxer in your mind
    משתמש כבוד
    האוואטר של -Smoxer-
    תאריך הצטרפות
    11/2011
    הודעות
    8,881
    לייקים
    1181
    נקודות
    483
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Further gets colder until nothing was all that I saw around
    מין: זכר

    ברירת מחדל [שיעור מס' 5] HTML ו-CSS

    שם:  whtyuwymzyor.png
צפיות: 212
גודל:  42.3 קילובייט
    הקדמה
    בשיעור הקודם למדנו מספר דברים:
    • איך להוסיף תמונה.
    • איך לעשות קישור.
    • איך לעשות קישור כתמונה.
    • איך לעשות קישור למייל, ולסקייפ.
    הערות משיעור קודם:
    בשיעור הקודם הסברתי איך להוסיף תמונות לדף אינטרנט בעזרת HTML, אם אתם משתמשים באינטרנט אקספלורר(IE)
    כנראה ראיתם שיש מסגרת מסביב לתמונה.
    איך מתקנים את זה אתם שואלים? פשוט מאוד!
    זוכרים שלמדנו איך לעצב טקסט בעזרת המאפיין "style"?
    אז זה לא רק תקף לתג span, אפשר להשתמש במאפיין הזה לכל תג!
    אז בשביל לבטל את המסגרת נרשום:
    קוד HTML:
    <img src="bla.png" alt="My Image" style="border: inherit;" />
    פשוט הוספנו את המאפיין style, ובקוד CSS, רשמנו "border" שזה אומר מה לעשות למסגרת. ורשמנו "inherit" שזה אומר להעלים אותה.

    השיטה לא עובדת על IE 7 וגרסאות מוקדמות יותר (אינטרנט אקספלורר..)
    על כל השאר זה יעלים את המסגרת.

    בואו נתחיל
    אז איך יוצרים טבלה?
    זה פשוט, נרשום את התג <table> (יש תג סוגר).
    זה יירשם כך:
    קוד HTML:
    <table>
    </table>
    בינתיים, אם נכתוב את הקוד, לא יצא כלום כי לא הוספנו נתונים וכ'ו.

    הערה:
    אם אתם רוצים שלטבלה תיהיה מסתגרת תרשמו כך:
    קוד HTML:
    <table border="number">
    </table>
    במקום "number" תשימו מספר, ככל שהמספר יותר גדול כך העובי גדל.
    אם לא נוסיף את המאפיין border, אז המסגרת לא תיהיה.

    הוספת נתונים לטבלה
    בינתיים יש לנו טבלה ריקה, בשביל זה נוסיף נתונים.

    קודם כל נצטרך להוסיף שורה לטבלה בעזרת התג <tr>כ(TR = Table Row).
    נשתמש בזה כך:
    קוד HTML:
    <table>
    <tr>
    </tr>
    </table>
    עדיין לא יקרה כלום כי לא הוספנו נתונים.

    כעת נחלק את השורה לטורים בעזרת התג <td>כ(TD = Table Data).
    כל שילוב <td></td> מייצג טור אחד בטבלה.
    דוגמה:
    קוד HTML:
    <table>
    <tr>
    <td>
    one
    </td>
    </tr>
    </table>
    כפי ששמתם לב, יש לשים את תגיות ה-tr בתוך תגיות ה-table ותגיות ה-td בתוך תגיות ה-tr.
    מה ייצא:
    one


    אפשר להוסיף תגי עיצוב רק בתוך תגי ה-td, דוגמה:

    טוב:
    קוד HTML:
    <table>
    <tr>
    <td>
    <b>Bold In Table</b>
    </td>
    </tr>
    </table>
    לא טוב:
    קוד HTML:
    <b>
    <table>
    <tr>
    <td>
    Bold In Table
    </td>
    </tr>
    </table>
    </b>
    או כל אפשרות אחרת.

    דוגמה להוספת כמה נתונים:
    קוד HTML:
    <table border="1">
    <tr>
    <td>
    Language Name
    </td>
    <td>
    Language Full Name
    </td>
    </tr>
    <tr>
    <td>
    HTML
    </td>
    <td>
    Hyper Text Markup Language
    </td>
    </tr>
    <tr>
    <td>
    CSS
    </td>
    <td>
    Cascading Style Sheets
    </td>
    </tr>
    </table>
    ייצא:
    Language Name Language Full Name
    HTML Hyper Text Markup Language
    CSS Cascading Style Sheets

    ברור לא?
    אם הטבלה שלכם מכילה נתונים חשובים שצריך להדגישם אפשר במקום לכתוב <b> בכל תג td, יש אפשרות לעשות מ-td ל-th.
    כלומר במקום לרשום:
    קוד HTML:
    <table>
    <tr>
    <td>
    <b>One</b>
    </td>
    </tr>
    </table>
    אפשר לרשום:
    קוד HTML:
    <table>
    <tr>
    <th>
    One
    </th>
    </tr>
    </table>
    והפלט זהה.

    הוספת חיים לדף האינטרנט - קבצי שמע ווידאו
    קבצי שמע
    הקדמה
    בשיטה שנלמד עכשיו היא הכי חדשה, היא לא תעבוד בגרסאות ישנות(אינטרנט אקספלורר 8 ומטה).
    היא תכנס לתקנים כנראה בעוד כמה שנים, ומומלץ להתחיל לעבוד עם זה.
    עד כה עבדו עם פלאש, דבר הלא מומלץ נכון לעכשיו.

    נתחיל
    קודם כל נצטרך קובץ שמע(קבצים עם סיומת mp3, wav וכאלה נחוצים לעבודה). הם נמצאים בתיקיית שירים שלכם רוב הסיכויים

    אוקיי, נגיד שיש לנו קובץ עם סיומת mp3 ועם סיומת ogg.
    למה אנחנו צריכים את זה? כי עכשיו זה מה שכל דפדפן תומך ומה לא:
    דפדפן MP3 Wav Ogg
    Internet Explorer 9 V X X
    Firefox 4.0 X V V
    Google Chrome 6 V V V
    Apple Safari 5 V V X
    Opera 10.6 X V V
    נבחר שני סוגים שמתאימים לשניהם(כמובן אפשר גם את כל האפשרויות) שהם mp3 ו-ogg.
    נרשום כך:
    קוד HTML:
    <audio controls="controls">
      <source src="Song.ogg" type="audio/ogg" />
      <source src="Song.mp3" type="audio/mpeg" />
    Your browser does not support the audio element.
    </audio>
    מה עשינו? פשוט מאוד!
    <audio controls="controls">
    אומר שהתחלנו את הקטע אודיו.
    הקטע controls, אומר שזה יראה את הבקרות(להפעיל / לעצור וכ'ו).
    אפשר להוריד את זה אם לא נרשום זאת.
    אם נרשום loop="loop" בתג audio, זה יעשה את הקטע אינספור פעמים.
    אפשר לרשום מספר במקום וזה יעשה את מספר החזרות.
    אם נרשום autoplay="autoplay" זה יתחיל איך שהמשתמש נכנס לדף.

    שרשמנו:
    <source src="Song.ogg" type="audio/ogg" />
    זה אומר שפה יהיה האודיו מסוג ogg, (נשנה את המקור למה שיש לנו עם סיומת ogg).
    <source src="Song.mp3" type="audio/mpeg" />
    זה אומר שפה יהיה האודיו מסוג mp3, (נשנה את המקור למה שיש לנו עם סיומת mp3).
    Your browser does not support the audio element.
    הודעה שתוצג אם הדפדפן לא יכול לנגן את זה(ישן מיד וכ'ו). אז זה יציג:
    "Your browser does not support the audio element."
    </audio>
    סוגר את התג.

    וידאו
    התג <video> יעבוד רק בדפדפנים הבאים:
    דפדפן MP4 WebM Ogg
    Internet Explorer 9 V X X
    Firefox 4.0 X V V
    Google Chrome 6 V V V
    Apple Safari 5 V X X
    Opera 10.6 X V V
    השימוש בו די דומה לשימוש בתג <audio>. יש אותם פרמטרים רק ש-במקום mp3, יש mp4 ובמקום wav יש WebM.

    בתג source השימוש דומה גם הוא:
    קוד HTML:
    <source src="movie.mp4" type="video/mp4">
    שימוש מלא:
    קוד HTML:
    <video controls="controls">
      <source src="movie.mp4" type="video/mp4">
      <source src="movie.ogg" type="video/ogg">
    Your browser does not support the video tag.
    </video>
    אין צורך להסביר כי זה כמו תג <audio>.

    וזהו!
    שיעורי בית
    תתנו לי טבלה שמרכזת את כל הדרגות הניהוליות באטרף, כלומר תעשו את זה כך:
    שם הדרגה צבע
    בעלים כתום
    יו"ר קהילה ירוק
    ותמשיכו לבד את הדרגות.
    רשימה מלאה תמצאו פה:
    http://www.iatraf.co.il/showgroups.php
    שיעורי בית מהנים!

    לשיעור הקודם - שיעור מס' 4 לחצו כאן.
    שאלות על HTML ו-CSS בפורום שפות צד לקוח.
    נערך לאחרונה על ידי -Smoxer-; 10-10-2012 בשעה 18:04.

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש מכור
    שם פרטי
    אלי
    תאריך הצטרפות
    11/2011
    גיל
    18
    הודעות
    1,991
    לייקים
    111
    נקודות
    36
    משפט מחץ
    תרשום תרשום :"אל תעצבנו אותי אני במחזור" -ג'סטין ביבר
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    שיעור מעוולה !
    שתתחבר אגיש לך שיעורי בית

  4. #3
    משתמשת כבוד

    שם פרטי
    זוהר ツ
    תאריך הצטרפות
    04/2010
    הודעות
    7,440
    לייקים
    860
    נקודות
    25,119
    מין: נקבה

    ברירת מחדל

    אחלה שיעור, אני צריכה לעשות שיעורים דחוף בהסטוריה למחר (!!!) וכשאני אסיים אני אעשה את השיעורים האלו!


  5. #4
    Smoxer in your mind
    משתמש כבוד
    האוואטר של -Smoxer-
    תאריך הצטרפות
    11/2011
    הודעות
    8,881
    לייקים
    1181
    נקודות
    483
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Further gets colder until nothing was all that I saw around
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ציטוט נכתב במקור על ידי LikeANoob צפיה בהודעה
    שיעור מעוולה !
    שתתחבר אגיש לך שיעורי בית
    אתה מוזמן לשלוח.
    ציטוט נכתב במקור על ידי זוהר צפיה בהודעה
    אחלה שיעור, אני צריכה לעשות שיעורים דחוף בהסטוריה למחר (!!!) וכשאני אסיים אני אעשה את השיעורים האלו!
    תשלחי כשיהיה לה נוח, אין לי בעיה מתי.

  6. #5
    משתמש כבוד
    הכאב הוא רגעי, הגאווה היא נצחית
    האוואטר של ExcluSive
    שם פרטי
    גבי
    תאריך הצטרפות
    05/2007
    גיל
    24
    הודעות
    24,083
    לייקים
    1801
    נקודות
    2,325
    משפט מחץ
    Where there's a will, there's a way
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    שיעור טוב עמרי, השיעורים בדרך
    ".It always seems Impossible until it's done"

  7. #6
    משתמש מכור
    תאריך הצטרפות
    02/2011
    הודעות
    1,312
    לייקים
    28
    נקודות
    1,129
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    לא הבנתי את הקטע של האודיו אני מנסה אבל לא מצליח להפעיל שיר נגיד האתר והתקיה של השיר נמצאת פה
    C:\Users\Yonatan\blabla שם האתר נמצא ויש עוד תקיה שקוראים לה audio ובתוך יש את השיר amir.mp3 איך אני עושה עכשיו שהשיר יפעל ?
    (:

  8. #7
    Smoxer in your mind
    משתמש כבוד
    האוואטר של -Smoxer-
    תאריך הצטרפות
    11/2011
    הודעות
    8,881
    לייקים
    1181
    נקודות
    483
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Further gets colder until nothing was all that I saw around
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ציטוט נכתב במקור על ידי toorbo צפיה בהודעה
    לא הבנתי את הקטע של האודיו אני מנסה אבל לא מצליח להפעיל שיר נגיד האתר והתקיה של השיר נמצאת פה
    C:\Users\Yonatan\blabla שם האתר נמצא ויש עוד תקיה שקוראים לה audio ובתוך יש את השיר amir.mp3 איך אני עושה עכשיו שהשיר יפעל ?
    עדיף שתשים את הקובץ אודיו איפה שהקובץ HTML, כנראה לא רשמת טוב את המיקום.

  9. #8
    משתמש מכור
    תאריך הצטרפות
    02/2011
    הודעות
    1,312
    לייקים
    28
    נקודות
    1,129
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ציטוט נכתב במקור על ידי -Smoxer- צפיה בהודעה
    עדיף שתשים את הקובץ אודיו איפה שהקובץ HTML, כנראה לא רשמת טוב את המיקום.
    הקובץ HTML בתקיה BLABLA ובתקיה BLALA פשוט פתחתי עוד תקיה של AUDIO ושם שמתי את השיר עשיתי איך שאמרת

    audio/amir.mp3 לא מצליח לי , משהו פה לא נכון ?
    (:

  10. #9
    Smoxer in your mind
    משתמש כבוד
    האוואטר של -Smoxer-
    תאריך הצטרפות
    11/2011
    הודעות
    8,881
    לייקים
    1181
    נקודות
    483
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Further gets colder until nothing was all that I saw around
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ציטוט נכתב במקור על ידי toorbo צפיה בהודעה
    הקובץ HTML בתקיה BLABLA ובתקיה BLALA פשוט פתחתי עוד תקיה של AUDIO ושם שמתי את השיר עשיתי איך שאמרת

    audio/amir.mp3 לא מצליח לי , משהו פה לא נכון ?
    הפורמט(mp3), יש מצב שזה פורמט אחר?
    ובאיזה דפדפן זה קורה לך?

  11. #10
    משתמש מכור
    תאריך הצטרפות
    02/2011
    הודעות
    1,312
    לייקים
    28
    נקודות
    1,129
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ציטוט נכתב במקור על ידי -Smoxer- צפיה בהודעה
    הפורמט(mp3), יש מצב שזה פורמט אחר?
    ובאיזה דפדפן זה קורה לך?
    זה MP3 בטוח וזה בכרום זה כאילו מראה את ההפעלה של הסרטון אבל אי אפשר ללחוץ פליי , להגביר את הקול וכל אלו ..

    נראה לי לא עשיתי משהו נכון לא שמתי את השם של התקיה והקובץ במקום נכון אולי ?
    (:

  12. #11
    Smoxer in your mind
    משתמש כבוד
    האוואטר של -Smoxer-
    תאריך הצטרפות
    11/2011
    הודעות
    8,881
    לייקים
    1181
    נקודות
    483
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Further gets colder until nothing was all that I saw around
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    רשמת ככה?
    קוד HTML:
    <audio controls="controls">
      <source src="songs/Song.mp3" type="audio/mpeg" />
    Your browser does not support the audio element.
    </audio>
    תשנה רק את הפרטים ^

  13. #12
    משתמש מכור
    תאריך הצטרפות
    02/2011
    הודעות
    1,312
    לייקים
    28
    נקודות
    1,129
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ציטוט נכתב במקור על ידי -Smoxer- צפיה בהודעה
    רשמת ככה?
    קוד HTML:
    <audio controls="controls">
      <source src="songs/Song.mp3" type="audio/mpeg" />
    Your browser does not support the audio element.
    </audio>
    תשנה רק את הפרטים ^
    אז מה לכתוב ב TYPE ו מה ב SRC לא ממש הבנתי איפה לכתוב את התקיה ואת השם של הקובץ וזה ..
    (:

  14. #13
    Smoxer in your mind
    משתמש כבוד
    האוואטר של -Smoxer-
    תאריך הצטרפות
    11/2011
    הודעות
    8,881
    לייקים
    1181
    נקודות
    483
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Further gets colder until nothing was all that I saw around
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ציטוט נכתב במקור על ידי toorbo צפיה בהודעה
    אז מה לכתוב ב TYPE ו מה ב SRC לא ממש הבנתי איפה לכתוב את התקיה ואת השם של הקובץ וזה ..
    ב-type תשאיר ככה, ב-src תרשום את המיקום.

    יצא שיעור חדש!

  15. #14
    משתמש מכור
    תאריך הצטרפות
    02/2011
    הודעות
    1,312
    לייקים
    28
    נקודות
    1,129
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    ציטוט נכתב במקור על ידי -Smoxer- צפיה בהודעה
    ב-type תשאיר ככה, ב-src תרשום את המיקום.

    יצא שיעור חדש!
    הצלחתי , תודה רבה !

    פשוט יש לי קצת עומס מהבצפר אני מקווה לסיים את השיעור הזה ואת השיעורי בית ולהתחיל מחר תשיעור החדש ..
    (:

  16. #15
    משתמש מתחיל
    תאריך הצטרפות
    05/2013
    גיל
    24
    הודעות
    21
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה

+ תגובה לנושא
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרון >>


תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 10:29.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 1,753,561 | הודעות: 7,450,945 | משתמשים: 315,626 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect