http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4290879,00.html
מוכר לי מאיפשהו ^^האנשים האלה מעוררים בי בחילה כמעט כמו הדוסים שמאחלים לי שאחזור בתשובה. כך למשל, כשהעזתי להגיב לסטטוס פוגעני של אחד מהם (משהו שהשווה בין חרדים לעכברים), הוא הודיע לי בתגובה שאני "דתייה בהכחשה" ושהגיע הזמן ש"אשתחרר מפוביית האלוהים שלי".
זה קרה לי פה עם 2 אנשים שפשוט קבעו לי שאני דתי בהכחשה ושאני מאמין ועיוור ופה ושם בלי להכיר אותי לדעת מי אני ואם בכלל אני יודע מה זה אלוהים אם אני יהודי מוסלמי נוצרי או בודהיסט או בכלל אטאיסט... ככה אתם שמחתי לקרוא את זה
התכונה שכנראה הכי מעצבנת באנשים הללו היא שיש להם אמות מוסר סלקטיביות במיוחד. הם מצוידים במנה גדושה של אמפתיה כלפי כל יצור מוחלש מהלך על שתיים או על ארבע - יהיו אלה עובדים זרים, ערבים, אתיופים או חתולים שעברו התעללות - אבל דתיים הם מטרה לגיטימית לכל רמיסה. הרטוריקה הלעגנית שלהם - שסולדת מכל דבר שנודף ממנו ריח של יהדות - שטחית, רדודה ומעוררת בעתה כמעט כמו הסרטונים מבית מדרשו של אמנון יצחק. היא מגייסת סוגיות גמרא תלושות מהקשרן ומעוותת אותן לצרכי תעמולה אנטי דתית, מפיצה ברשת סיפורי פלצות מאזור הדמדומים החרדי על עוד אברך נרדף שנאנס על-ידי החברותא שלו בישיבה - כאילו בכך הצליחו להפריך את קיומו של האל.יש משהו מאוד מרגיז בפרקטיקת השכנוע שלהם. הם אולי שנונים מאוד, בוודאי אינטליגנטים, אבל מי שמתייחס לשאלות קיומיות כאילו מדובר במוצר שניתן למכור על-ידי הנפצת "ממים" בבאסטות וירטואליות הוא לא פחות גרוע מהדוסים המיסיונרים שעומדים בדוכני הנחת התפילין. אין שום תכלית ושוםעומק בדיון התיאולוגי שהם מייצרים, בטח לא כשנקודת המוצא שלו היא "אני יודע שאין אלוהים, ועכשיו רק נשאר לי לשכנע גם אתכם".

ציטוט ההודעה