קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [שיעור מס' 10] JavaScript
    על ידי -Smoxer- בפורום בית הספר לתכנות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 13-01-2016, 14:29
  2. [שיעור מס' 8] JavaScript
    על ידי -Smoxer- בפורום בית הספר לתכנות
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 07-05-2015, 20:24
  3. [שיעור מס' 9] JavaScript
    על ידי -Smoxer- בפורום בית הספר לתכנות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 26-08-2014, 16:46
  4. מאמר: [שיעור מס' 8] JavaScript
    על ידי -Smoxer- בפורום כתבות / מאמרים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 08-09-2013, 20:13
  5. מאמר: [שיעור מס' 9] JavaScript
    על ידי -Smoxer- בפורום כתבות / מאמרים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 08-09-2013, 20:13
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

[שיעור מס' 11] JavaScript

  1. #1
    Smoxer in your mind
    משתמש כבוד
    האוואטר של -Smoxer-
    תאריך הצטרפות
    11/2011
    הודעות
    8,881
    לייקים
    1181
    נקודות
    483
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Further gets colder until nothing was all that I saw around
    מין: זכר

    ברירת מחדל [שיעור מס' 11] JavaScript

    שם:  whtyuwymzyor.png
צפיות: 85
גודל:  42.3 קילובייט
    הקדמה
    בשיעור הקודם למדנו על לולאות.

    מתחילים
    הפקודה continue
    הפקודה "continue" נמצאת בתוך לולאה, מטרתה היא מחזירה את רצף הפעולות לתחילת הלולאה.
    לדוגמא:
    קוד PHP:
    for(var 0<= 10x++){
    if(
    == 5){
    continue;
    }
    else{
    window.document.write("<br />");
    }

    הפלט יהיה:
    1
    2
    3
    4
    6
    7
    8
    9
    10
    מובן למה?
    בגלל שבדקנו בלולאה אם x שווה ל-5 אז זה יחזור לתחילת הלולאה בעזרת הפקודה continue ולא ידפיס את המשתנה.

    בדיקת ערך בולאני
    תנאי לולאות(while, if וכ'ו) מחזירים ערכים. כלומר שהם בודקים את התנאי.
    אם התנאי הוא נכון, כמו לדוגמא:
    קוד PHP:
     if(== 1
    יחזיר ערך "true".
    ו-true, כמו משמעותו אומר אמת.
    ואם נכתוב דבר שקרי אז זה יחזיר ערך false:
    קוד PHP:
    if(== 2
    למי שלא יודע מה זה ערכים בולאניים:
    ערך בולאני אפשר להציב במשתנה. כלומר:
    קוד PHP:
    var true
    וזה ישים לנו ב-x את הערך true.
    כנ"ל ל-false:
    קוד PHP:
    var false
    שימו לב, לערכים בוליאניים יש רק שני ערכים. true או false!

    אפשרות אחת לבדוק ערך בוליאני היא כזאת:
    קוד PHP:
    if(== true){
    //Somthing to do

    וזה יתאפשר רק אם x הוא true.

    יש עוד שיטה, עדיפה ממנה:
    קוד PHP:
    if(x){
    //Somthing to do

    לא רשמתי את שאר הקטע, בגלל שזה בודק בברירת מחדל אם זה ערך אמת ואם כן זה מתקדם.
    לתנאי false:
    קוד PHP:
    if(!x){
    //Somthing to do

    שימו לב שרשמתי בתחילת פתיחת הסוגריים סימן קריאה (!).
    הסימן קריאה אומר שזה יבדוק בדיוק הפוך.
    כלומר שזה יבדוק אם זה שקר(false) אז זה יתקדם בלולאה.

    משפטי switch
    במקום לרשום הרבה else if, יש אפשרות אחרת. נוחה בהרבה. והיא נקראת switch.
    התחביר שלה די פשוט וגם השימוש:
    קוד PHP:
    switch(somevar) {
    case 
    "Somthing":
    //Somthing to do
    break;
    case 
    "Somthing":
    //Somthing to do
    break;
    case 
    "Somthing":
    //Somthing to do
    break;
    default:
    //Somthing to do

    הסבר:
    switch(somevar)
    מה נבדוק, נשים בתוך הסוגריים את המשתנה שנרצה לבדוק(או ערך, תלוי במה אתם בוחרים).
    case "Somthing":
    אם התנאי יתקיים. מקביל למשפט if. כלומר אם המשתנה שאנחנו רוצים לבדוק שווה למה שיש בגרשיים (אם זה מספר שאנו רוצים לבדוק אז בלי גרשיים). שימו לב שבסוף יש נקודותיים, משם מתחיל הרצף פעולות שאם התנאי יתקיים.
    //Somthing to do
    מה נעשה אם התנאי יתקיים.
    break;
    חובה לשים את זה כאשר מסיימים את הקטע של הפעולות. זה מה שאומר שהגענו לסיום הלולאה.

    אפשר לשים כמה משפטי case בלולאת switch אחת!

    default:
    מה קורה אם אף אחד מהתנאים לא מתקיים. מקביל למשפט else. גם לזה יש נקודותיים לאחר המילה.

    ל-default, לא צריך לשים break בסוף!

    דוגמא:
    קוד PHP:
    for(var 0<= 100x++){
    switch(
    x){
    case 
    25:
    window.document.write("<br />");
    break;
    case 
    50:
    window.document.write("<br />");
    break;
    case 
    75:
    window.document.write("<br />");
    break;
    }

    יצא:
    25
    50
    75
    די קל לא?
    הרצנו לולאה מ-0 עד 100, ובדקנו אם x שווה ל-25, 50 או 75 ואם הוא שווה לאחד מאלה אז זה ירשום את המספר.

    שיעורי בית

    תנו לי לולאה שמריצה מספרים מ-1 עד 100 ובודקת אם זה מספר שהוא בכפולה של 10 (כולל).

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    משתמש מתחיל
    תאריך הצטרפות
    12/2017
    גיל
    32
    הודעות
    21
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה

+ תגובה לנושא


תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 10:29.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 1,753,561 | הודעות: 7,450,945 | משתמשים: 315,626 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect