אני רושם את זה מניסיון אישי ואני חושב שזה יכול לעזור לכל אחד שמרגיש בטחון עצמי נמוך ומרגיש שיש אנשים שהם "מעליו" בערך חברתי בקבוצות דיון מסוימות.
קודם כל דעה אישית שלי היא שכל גבר בעולם לא צריך לשים את עצמו מתחת לאנשים אחרים, יש אנשים שאוטומטית שמים את עצמם מתחת לאחרים. צריך תמיד לשאוף להיות מעל כולם או שווה ולא להפך.
זאת אומרת שנגיד ואתם עכשיו הולכים ומדברים עם הבוס שלכם, אתה צריכים לבוא בתת מודע של "סבבה אתה הבוס שלי, אבל פה זה נגמר. אני לא מרגיש נחות ממך ויום אחד אני אהיה גדול ממך או כמוך."
תתחילו להציב לעצמכם סטנדרטים גבוהים גם מבחינת כסף. תחשבו על עתיד של להיות אנשים עצמאיים עם הרבה כסף, אל תציבו לעצמכם מחסומים ותירוצים.
אם תציבו לכם סטנדרטים גבוהים אתם ותתחילו באמת באמת להאמין בהם אתם תתחילו לאט לאט להרגיש שונה לגמרי ותתחילו להגיע גם ליעדים שלכם.
עכשיו מה שאני מאוד רוצה להתמקד בו זה הדבר הבא:
- אנשים בעלי בטחון עצמי נמוך תמיד ירגישו שבוחנים אותם, בראש שלהם עוברות מחשבות של "מה הוא הסתכל עליי ככה?", "מה רוצה ממני?", "מה הקטע שלו זה גם כן?", "מה עשיתי לא בסדר?"
- אנשים בעלי בטחון עצמי גבוה יהיו תמיד אלה שבוחנים, הם כל כך בטוחים בעצמם ובאמונה שלהם ותמיד יחפשו ליקויים אצל אחרים. הם ילכו ברחוב ופשוט יגידו לעצמם "תראו את הליצן הזה", "תראו את זה מה נראה לו שהוא בלה בלה" וכו' וכו'... הם פשוט יסתכלו על העולם ויגידו "איזה עולם מצחיק", "כמה אנשים טיפשים".
אני חושב שהבנתם את הנקודה.
אתם צריכים פשוט להיות תמיד אלה שבוחנים ולא אלה שנבחנים. זה זהה לגבי גברים ונשים. גם אישה צריכה להרגיש שהיא תמיד הבוחנת. זה מה שמרחיק ממנה את כל הגברים החלשים וגורם להם להרגיש לא בנוח לידה.
עכשיו תכלס, איך זה מתבטא לבחון משהו? זה מתבטא במבטים, בקשר עין ובשפת גוף שלכם - אבל בעיקר במבטים. ("מבט בוחן" מוכר לכם?)
משהו שמשדר קושי בשמירה על קשר עין הוא חלש.
תתחיל לעבוד על הקשר עין שלכם, הקשר עין שלכם צריך להיות רגוע מאוד ולא מבט נועץ.
משהו שאני אישית פיתחתי אצלי ומאוד אוהב זה המון POKERFACE וקשר עין. אני לא מציג את הרגשות שלי אלא אם כן אלה רגשות של דברים חיוביים. זה נותן לי כוח מול כל אחד, גברים ונשים. אחרי הרבה מאוד אימונים זה הופך אותי לדומיננטי בכל סיטואציה. אנשים לא מצליחים לקרוא אותי בזכות הפוקרפייס וזה מציב אותי תמיד ביתרון או בעמדה שווה.
פתאום התחלתי לקבל מאנשים פידבק שאני להם בן אדם אחראי, שאני נראה אחד שיודע מה הוא רוצה וכו'... בלי שאני אגיד על זה כלום.
אתם צריכים להיכנס לראש שאתם פשוט לא מתלוננים על כלום, אתם מסוגלים להתמודד עם כל בעיה בחיים שלכם. אתם כל כך בטוחים בעצמכם ומאמינים במה שאתם עושים, אי אפשר לבלבל אתכם.
תתחילו להימנע ממשפטים של "וואי אין לי כוח", "וואי נמאס לי מזה ומזה", "וואי כמה שלא בא לי לעשות ככה וככה", "נשבר לי"
המטרה שלכם זה להגיע לרמה שאתם בתוך תוככם באמת באמת מאמינים שאתם מסוגלים להתמודד עם כל סיטואציה שתקלעו אליה ושתצליחו להגיע ליעדים שאתם מציבים לעצמכם בחיים. תאמצו את המשפט "מה שלא הורג אותך מחשל אותך"... כל מצב קשה רק יחזק אתכם להמשך הדרך.
תחשבו על סיטואציה שכולם בבאסה ואתם היחידים שמרגישים חזקים ושהדברים לא משפיעים עליכם כמו על אחרים... איזה הרגשה של עוצמה זה נותן לכם?
זה מה שנקרא להפוך להיות מנהיג, להיות בן אדם שלא מוותר לעצמו, להיות בן אדם שכשלכולם קשה הוא נשאר חזק. להיות זה שמרים את כולם מהרצפה.
אתם אוטומטית תהפכו את עצמכם לאישיות הרבה יותר מושכת וחזקה.
שפת גוף דומיננטית:
אל תהיו מכופפים עם הגוף שלכם, תעמדו עם גב ישר תמיד.
אל תהיו מכווצים, תמיד תהיו עם שפת גוף פתוחה.
שמירה על קשר עין, תתנו לאחרים להסיט מכם אתם המבט - אל תהיו מוסטים.
אני למשל הגעתי עם הקטע של הקשר עין כל כך רחוק שאני פשוט לא מוריד את העיניים ממשהו שהסתכל עליי ראשון.
אתן סיטואציה מצחיקה שקרתה לי - עמדתי ברמזור עם האוטו ולידי עמד רכב עם איש מבוגר שהסתכל לכיוון שלי - הוא היה נראה בן אדם כועס כזה אבל זה לא הפריע לי ובכל זאת נשארתי עם קשר עין ו-POKERFACE. זה הגיע למצב שאנחנו חצי דקה בערך מסתכלים אחד על השני כמו מפגרים... ונוצר מעין קרב כזה עם בן אדם שאני לא מכיר בכלל. עד שהרמזור התחלף לירוק.
ברוב המקרים אנשים אחרים היו מסיטים ממני את המבט. הוא כנראה היה אחד "לא פראייר" מה שנקרא.
מה קורה לבן אדם שמסיט ממך מבט? הוא אוטומטית יסתכל עליך שוב פעם. זה פשוט חוק.
* אם אתם אלה שהסתכלתם ראשונים זה קצת לא יפה יהיה להתחיל מלחמה כזאת של מבטים - תסיטו את המבט הצידה או למעלה. אבל גם פה זה תלוי מהי הסיטואציה.
טון דיבור:
תשימו לב לטון דיבור שלכם - אם יש לכם טון דיבור מונוטוני ומשעמם אין פלא שאנשים מתרחקים מכם. שימו לב לזה - טון דיבור זה משהו מדהים וחזק מאוד שחשוב מאוד לעבוד עליו! שילוב של שפת גוף נכונה, טון דיבור נכון וקשר עין יוצר נפלאות. תתחילו לעבוד על הדברים העלה ותראו שיפור עצום בבטחון שלכם. זה ישנה אתכם בכל תחום בחיים! תתחילו לצפות באנשים מצליחים איך הם מדברים ואיך הם משתמשים בשפת גוף שלהם ובטון דיבור... הם כולם למדו את זה ברמה מאוד גבוהה תהיו בטוחים.
דוגמא יפה מאוד שאני יכול לתת זה נאומים של מנהיגים - חפשו ביוטיוב על נאום של בגין על השמדת הכור בעיראק... זה יעשה לכם את ההרגשה שאני מדבר עליה
אני חושב שאם כל אחד יתחיל לשים לב למה שהוא משדר כלפי חוץ בשפת גוף, טון דיבור, קשר עין - ויתחיל להיות זה שבוחן אנשים ולא הנבחן... הוא אוטומטית מציב את עצמו כגבר חזק. הכל זה עניין של אימון - אבל מפה זה מתחיל חברים!
מקווה שאהבתם את הפוסט, הכל נרשם מהניסיון האישי שלי מחיי היום יום ומהאמונה האישית שלי לאיך צריכה להיות התנהגות של גבר דומיננטי. אשמח לשמוע פידבקים![]()

ציטוט ההודעה