אני רץ עכשיו 2000 ב11:10 דקות וזה תוצאה ממש חלשה לפי דעתי,ואני רוצה לשפר.
אשמח לדרכים לשיפור\עצות מכאלה ששיפרו.
בן 17 גובה 1.85 שוקל בערך 75-78
אני רץ עכשיו 2000 ב11:10 דקות וזה תוצאה ממש חלשה לפי דעתי,ואני רוצה לשפר.
אשמח לדרכים לשיפור\עצות מכאלה ששיפרו.
בן 17 גובה 1.85 שוקל בערך 75-78
נערך לאחרונה על ידי AssKicker; 28-11-2012 בשעה 18:26.
|
|
אני יכול להעיד על עצמי שהייתה בעבר ממש גרוע בריצות ,הייתי כול כך גרוע ש 2000 הייתי מסיים בתוצאה של 12:00 ובדרך הייתי מקיא.לקראת התיכון התחלתי לקחת את עצמי ברצינות ואני גאה להגיד שבמבחן כושר בתיכון בבגרות הוצאתי 6:40. זאת אומרת שאפשר להשתפר אם עבודה קשה ,אני יכול להגיד לך שהיום אני אוהב לרוץ אחרי תקופה של שנה שבה אתה רץ ומתמיד מספר פעמיים בשבוע המוח והגוף מתחילים לאהוב את הריצה.
אין נוסחת קסם אם אתה רוצה להשתפר זה ריצות של 45 דקות 3 פעמיים בשבוע בקצב בינוני (דופק ממוצע) זאת אומרת קצב שאתה יכול לדבר. אני ממליץ לך גם לשלב את הסגנון אימון של "הקטר הצכי" (ככה ההינו מכנים את האימון בתקופתי) זה ריצה שמשלבת בין דקה ל 2 דקות ריצה בקצב איטי 3 דקות ריצה בקצב בינוני ודקה אחת ריצה בקצב מהיר וחוזר על עצמו עד לסוף האימון!
נערך לאחרונה על ידי aaa-aaa; 28-11-2012 בשעה 23:01.
הרחקת יונים ייעוץ ופתרונות
התחלתי ביותר מ-11 דק' לריצת 2000 והיום הגעתי קרוב ל-7 דק'.
עבדתי המון על ריצת הפוגות באופן הבא: 300 מ' X 7 חזרות כאשר בין כל חזרה ממתינים שהדופק יגיע ל-120 ואז יוצאים למקצה הבא.
אופציה נוספת היא: 400 מ' X 6 חזרות.
במקביל, עבדתי על ריצות ארוכות בקצב בינוני באופן הבא: שעה באותו הקצב ללא הפסקות.
עם הזמן הגעתי לרמה שהצלחתי לרוץ 20 ק"מ ברצף בקצב בינוני וגם זה שיפר לי את הסיבולת לריצת 2000.
בקיצור, כמו שאמר מנהל הפורום (שיודע הרבה יותר טוב ממני), הכול עניין של התמדה ומשמעת עצמית עד שהגוף מתרגל והתוצאות נראות בשטח. בהצלחה!
אתה חייב להתאמן והרבה,4 פעמים בשבוע ריצות של חצי שעה~שעה הכי הרבה שאתה יכול ואתה תראה שאם תקפיד ותתאמן אתה בסוף תוציא תוצאה מעולה
תנסה להתאמן במקומות גבוהים, כמה שיותר יותר טוב
באימון תרוץ את אותו המרחק עם משקל
תנשום מהפה ולא מהאף
תתאמן יחף (במידה ואין לך בעיה כלשהי ברגליים) וכשאתה מודד תוצאה תרוץ בנעלי ריצה
הכי חשוב זה למצוא מנוחה לגוף, גם אם אתה יכול להתאמן לפעמים פשוט אל תתאמן !
לטווח הארוך לעשות תקופות
למשל חודש אימונים מסתיים בשבוע שלם של מנוחה
בקשר לתדירות
בוא נגיד שרצת בוקר ורצת צהריים
תנוח לפחות 24 שעות
נערך לאחרונה על ידי PunKilla; 30-11-2012 בשעה 19:18.