מצרכים ל-50 סופגניות בינוניות:
1 ק"ג קמח
5 ביצים
200 גרם חמאה רכה
200 גרם (כוס) סוכר
½ כפית מלח
50 גרם שמרים טריים
קליפה מגורדת מלימון אחד
4 כפות רום (המשקה ולא התמצית)
360 מ"ל (כוס וחצי) מים
למילוי:
500 גרם ריבת תות, שוקולד למריחה או כל ממרח אחר
בנוסף:
1.5 ליטר שמן לטיגון
אופן הכנה:
- במיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים, קמח, סוכר, ביצים, רום, גרידת לימון ומלח ומערבלים במהירות נמוכה כ-2 דקות.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים להכפלת הנפח.
- לאחר שהבצק תפח, מוציאים את האוויר מהבצק, מכסים שנית ומתפיחים עוד שעה בטמפרטורת החדר.
- מחלקים את הבצק לכ-50 יח' (תלוי בגודל שאתם אוהבים), מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. בסיום הכנת כל הכדורים, מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
- בסיום ההתפחה, מחממים את השמן בסיר בינוני עד שהוא חם אך לא רותח.
- מטגנים את הסופגניות על אש בינונית, כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.
- מוציאים את הסופגניות ומניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
- ממלאים את הסופגניות בעזרת שקית זילוף או מזרק (להשיג בחניות מתמחות) בריבה, או כל מילוי אחר שרוצים.
- מפדרים אבקת סוכר על הסופגניות, מגישים וטורפים!