6-10 מנות
מצרכים לצ'ורוס:
240 מ"ל (כוס וחצי) חלב
100 גרם חמאה
5 כפות סוכר
300 גרם קמח תופח
4 ביצים
קורט מלח
מעט אגוז מוסקט מגורר
לרוטב קפה שוקולד:
מנה של אספרסו איכותי
חבילת שוקולד מריר
רבע כוס שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
סוכר לפי הטעם
שמן צמחי לטיגון עמוק
שק זילוף עם צנטר משונן
אופן הכנה:
- בסיר בגודל בינוני שמים את החמאה, הסוכר, המלח, החלב, המלח והאגוז מוסקט.
- מערבבים מעל חום בינוני נמוך עד שהחמאה והסוכר נמסו.
- מפילים פנימה את כל הקמח בבת אחת ובוחשים נמרצות בעזרת כף עץ עד שהקמח סופג את כל הנוזלים ואינו נדבק לדפנות הסיר.
- מנמיכים את הלהבה, מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחת. בוחשים היטב בין ביצה לביצה עד שהן משתלבות בבצק. אמור להתקבל בצק דביק וחלק.
- ניתן להחזיר את הסיר מעל לאש, למעט זמן - תוך כדי ערבוב, כדי לעזור לביצים להיספג (אבל לא ליותר מדי זמן אחרת הביצים עלולות להתבשל).
- מעבירים את הבצק בעודו חמים לשק זילוף מוכן עם צנטר משונן.
- לפני שמתחילים לטגן מכינים את הרוטב: שמים את כל המצרכים לרוטב בקערה. מחממים במיקרוגל על עוצמה גבוהה כ40 שניות, לאחר מכן מערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. אם צריך, מכניסים למיקרוגל לעוד כמה שניות, ולאחר מכן מערבבים. טועמים ואם צריך מוסיפים מעט סוכר.
- בסיר רחב מחממים שמן לטיגון. כדי לבדוק שהשמן חם מספיק, מזליפים פנימה מעט מהבצק - אם נוצרות מסביבו בועות אז השמן חם.
- מזליפים מהבצק לתוך השמן החם ויוצרים נחשים ארוכים. חשוב לא למלא את הסיר יותר מדי.
- מטגנים על חום בינוני גבוה כדקה בערך מכל צד, עד לקבלת גוון חום זהוב מכל הצדדים.
- מוציאים לנייר סופג ומפזרים מעל מעט סוכר לבן. מגישים מייד ביחד עם הרוטב.





ספוילר: 
ציטוט ההודעה