(לא מצאתי קידומת מתאימה, אז כתבתי משהו משל עצמי. מקווה שהתמיכה פה היא גם למערכות הפעלה אחרות).
היי,
רכשתי לא מזמן מחשב נייד מדגם Lenovo IdeaPad g580 2189-EBR. על המחשב התקנתי גם Win7 וגם Ubuntu 12.04.1.
ב- Win7 התקנתי את הדרייברים שהגיעו עם הנייד והצלחתי להתחבר לאינטרנט.
הבעיה היא עם Ubuntu: הדיסק שקיבלתי עם המחשב לא מכיל דרייברים ללינוקס וגם באתר של לנובו אין דרייברים מתאימים. כרגע, כשאני עושה בוט לאובונטו, אין לי שום דרך להתחבר לאינטרנט (לא דרך wifi ולא דרך wired).
פתרונות שראיתי באינטרנט מצריכים שאחד החיבורים יעבוד, ושם יש הסבר איך להוריד את הדרייברים / רכיבים החסרים, כשכל הפקודות נעשות דרך שורת ה- prompt (מה שמקשה עלי "לשחזר" את הפעולות כשאני בווינדווס לצורך הורדת הדרייברים בלבד, ואז התקנתם באופן ידני באובונטו).
ניסיתי להעלות שאלה ב- askubuntu אבל לא קיבלתי תשובה בנתיים.
הערה 1: זו הערכה שלי כי המדובר בחוסר דרייברים בלבד. אני מסיק זאת בעיקר לאור העובדה שהחיבור לאינטרנט מצליח ללא כל בעיה כשאני מאתחל לווינדווס.
הערה 2: ניסיתי להגדיל ראש ולחפש דרייברים מתאימים מתאימים באתר של Broadcom (שהיא יצרנית כרטיס הרשת בנייד שלי), אך ראיתי שם שהדרייברים מקוטלגים לפי Chipset וסוגי כרטיס (אין לי מושג מה המשמעות של Chipset בהקשר של כרטיס רשת. אני יודע שזה קשור ללוח אם). בכל מקרה, אין לי מושג מה ה- Chipset של כרטיס הרשת שלי, וכל הנסיונות שלי לברר מהו, לא העלו הצלחה כ"כ. לגבי סוג כרטיס הרשת - פה קצת הסתבכתי, כי אין לי ממש הבנה בכל התחום הזה (ניסיתי להשתמש ב- Aida64 שפורסמה כאן בנעוצים, אבל לא ממש מצאתי את הכרטיס רשת שלי בין הרשימות שם, או שלא קראתי במקום הנכון מהו סוג כרטיס הרשת שלי...).
מישהו מכיר את הבעיה? מישהו מכיר דרך איך לפתור אותה?
תודה מראש.