קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה


אשכולות דומים

  1. [שיעור מס' 10] JavaScript
    על ידי -Smoxer- בפורום בית הספר לתכנות
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 13-01-2016, 14:29
  2. [שיעור מס' 8] JavaScript
    על ידי -Smoxer- בפורום בית הספר לתכנות
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 07-05-2015, 20:24
  3. [שיעור מס' 9] JavaScript
    על ידי -Smoxer- בפורום בית הספר לתכנות
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 26-08-2014, 16:46
  4. מאמר: [שיעור מס' 8] JavaScript
    על ידי -Smoxer- בפורום כתבות / מאמרים
    תגובות: 2
    הודעה אחרונה: 08-09-2013, 20:13
  5. מאמר: [שיעור מס' 9] JavaScript
    על ידי -Smoxer- בפורום כתבות / מאמרים
    תגובות: 3
    הודעה אחרונה: 08-09-2013, 20:13
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

[שיעור מס' 17] JavaScript

  1. #1
    Smoxer in your mind
    משתמש כבוד
    האוואטר של -Smoxer-
    תאריך הצטרפות
    11/2011
    הודעות
    8,881
    לייקים
    1181
    נקודות
    483
    פוסטים בבלוג
    3
    משפט מחץ
    Further gets colder until nothing was all that I saw around
    מין: זכר

    ברירת מחדל [שיעור מס' 17] JavaScript

    שם:  whtyuwymzyor.png
צפיות: 105
גודל:  42.3 קילובייט
    הקדמה
    בשיעור הקודם למדנו מספר דברים:
    • האובייקט navigator.
    • האובייקט location.
    מתחילים
    גישות לאובייקטים
    עד כה, עשינו דברים סטטיים:
    הודעות קופצות, מערכים וכ'ו.

    יש אפשרות טובה מאוד, לרוב משמשים בה בפונקציות או בשליחת טפסים.
    האפשרות הזאת היא אפשרות של ידיעת דברים על כל אובייקט בנפרד (ערך, שם וכ'ו) בעזרת מודל ה-DOM.
    DOM - Document Object Model.

    שאלה: אז איך הולך ה-DOM הזה?
    תשובה: האמת שזה די פשוט. הולכים לאובייקט החלון, אחריו לאובייקט המסמך.. וכן הלאה בהיררכיה זו. בין כל אובייקט יש להפריד בנקודה.

    נשמע מוכר לא?
    מכיוון שאנו משתמשים בזה בכל דבר, למשל בשביל לעשות הודעה קופצת אנו רושמים:
    קוד PHP:
    window.alert(); 
    ש-alert, היא שיטה בתוך האובייקט window.

    אז בוא נעשה תרגיל קטן.
    לאן יתאים התיבת טקסט הזאת. כלומר מה היררכיה
    שאנו צריכים לרשום בכדי להגיע לזה.
    הקוד:
    קוד HTML:
    <!DOCOTYPE html>
    <html>
        <head>
            <title>JavaScript - DOM example</title>
        </head>
        <body>
            <form name="Test" method="post">
                First Name: <input type="text" name="FName" />
                <input type="submit" value="Send!" />
            </form>
        </body>
    </html>
    תשובה:
    ספוילר:
    window.document.Test.FName

    כלומר, אנו גשים לאובייקט הראשי, ואז לאובייקט שמתחתיו עד שנגיע לאובייקט שנרצה.
    התחלנו מאובייקט החלון (window), אח"כ לאובייקט המסמך (document), אז לאובייקט הטופס (Test - לפי השם שאנו קובעים!)
    ולבסוף לאובייקט התיבת טקסט המבוקש (FName - לפי השם שאנו קובעים!).
    כלומר, צריך לגשת לאובייקט החלון (window) והמסמך (document), ומשם להמשיך לפי התגים שאנו מציינים בשם (name) או ב-ID.
    לדוגמה, אם רשמתי שהשם (name) של הטופס הוא "Test", אז ניגש אליו כ-Test.

    בואו נבחן זאת.
    נוסיף לטופס אירוע שליחה (onsubmit).
    ונרשום את הקוד הבא בתוך האירוע:
    קוד PHP:
    window.alert(window.document.Test.FName
    (נוסיף את זה בנוסף לשורת קוד של פתיחת תג הטופס form, אמור לצאת משהו כזה:
    קוד HTML:
    <form name="Test" method="post" onsubmit="window.alert(window.document.Test.FName)">
    כך אמור להיות לכם, אם אין אז תוסיפו.)

    נלחץ על הכפתור ויש לנו הודעה קופצת. אבל די מוזרה:
    שם:  1znkH.png
צפיות: 129
גודל:  6.3 קילובייט
    ההודעה אומרת שזהו אובייקט מסוג Input, כפתור טקסט.


    עכשיו, לאחר שיש לנו את האובייקט. אפשר להתחיל לדעת עליו דברים.
    לדוגמה, בואו נבדוק מה המשתמש רשם בתיבת טקסט.
    בשביל זה, נוסיף לאחר האובייקט את האפשרות "value"(נקודה לאחר שם האובייקט.
    למשל באירוע השליחה של הטופס, נרשום כך:
    קוד PHP:
    window.alert(window.document.Test.FName.value
    נשמור ונרענן. נרשום בתוך התיבת טקסט משהו, נלחץ על "Send!" וזה ירשום בתוך ההודעה הקופצת את מה שרשמנו בתוך התיבת טקסט.

    יש עוד כמה אפשרויות שאפשר לרשום במקום value:
    id - זה יראה את ה-id של האובייקט.
    name יראה את שם האובייקט.
    type - יראה את סוג האובייקט (רק בכפתורים).

    אני מבין שזה די ברור, כל מאפיין שיש אפשר לראות דרך השיטה הזאת.

    אם שמתם לב (או שלא), אם אנחנו רוצים לדעת מאפיין שעשינו ב-CSS, אי אפשר לרשום את המאפיין CSS.
    בשביל זה, צריך להגדיר קודם את אובייקט style, ולאח"כ את שם המאפיין.
    לדוגמה, אם יש לנו כפתור בצבע כחול.
    אני לא ארשום כך:
    קוד PHP:
    window.document.Test.FName.color 
    אלא כך:
    קוד PHP:
    window.document.Test.FName.style.color 

    בנוסף, אי אפשר רק לדעת פרטים על אובייקטים. אפשר גם לשנותם.
    לדוגמה, יש לי תמונה בשם "Image". אני רוצה שברגע שילחצו עליה זה ישנה קישור לתמונה אחרת.
    נעשה את זה באפשרות המאפיין src:
    קוד PHP:
    window.document.Image.src "NewLocation"
    שבמקום "NewLocation" נרשום את המיקום החדש של התמונה.

    כנ"ל לצבעים או כל מאפיין אחר של CSS:
    קוד PHP:
    window.document.Image.style.width 100px

  2. קישורים ממומנים

  3. #2
    דמיון זאת הנשמה של העיצוב האוואטר של VisualMode
    שם פרטי
    גיל
    תאריך הצטרפות
    07/2011
    הודעות
    2,654
    לייקים
    242
    נקודות
    762
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    אחלה מדריך, כל הכבוד !

    מעצב גרפי,מקודד,מתכנת,מפתח רשמי של APPLE.
    מקדם ומפתח אתרים, מאבטח מידע בסיסי.


    בברכה,
    מנהל פורום צד שרת.

  4. #3
    משתמש מתחיל
    תאריך הצטרפות
    12/2017
    גיל
    32
    הודעות
    21
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    מין: זכר

    ברירת מחדל

    תודה



תגיות בנושא זה

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך


כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 11:37.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
נושאים: 1,756,278 | הודעות: 7,453,675 | משתמשים: 315,626 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect