מעניין אותי מאוד מאוד...![]()
מעניין אותי מאוד מאוד...![]()
|
|
האם יש תחום מסויים שמעדיפים? או/ודמות מסויים? מדוע? או/וספר מסויים? טוב, הכל קשור לנושא שלנו.
לדעת לפחות קצת פיזיקה, עוזר שנבין טוב יותר מה קורה סביבנו, ואיך מה שקורה סביבנו, משפיע ... אלינו. מתחשמלים, או גוף זר (או חלקיק?) יכול לפגוע בנו, או....או.... וכו" .חוץ מזה, סקרנות זה דבר מאוד מאוד חשוב ו.... בריא.
תודה על ההערה. אשתדל כל יום לשים כאן משהו מעניין בתקווה שיגרום לפיתוח הנושא.
אם האטום היה בגודל של חדר, הגרעין היה בגודל של גרגר אפונה.בתוך הגרעין נמצאת כמעט כל המסה (הרבה יותר מ-99.99%). אז, כמעט כל גוף הוא הרבה יותר "חור" מאשר " תוכן".אז מה זה "neutron star"?אז מה סוג הכוחות (קיימים בו זמנית אבל שנמצאים שיווי משקל) שלא נותנים לחומר להתרסק בתוך עצמו אבל גם לא להתפורר?
תורת היחסות: כל יום יש לנו עסק "נראה לעין" איתה. יש דוגמאות?
נערך לאחרונה על ידי mich52; 22-12-2012 בשעה 13:58.
אני לומד פיזיקה ל-5 יח'.
יש כמה נושאים מעניינים, יש כאלה שפחות.
"לדעת", אפילו "הכול" לא רק "חמש יחידות" זה לא..... הכול. גם הספרים יודעים "הכול". פיזיקאי אחד מפורסם (R.Feynman) נתן דוגמא את המשחק שחמט: יש לו מעט חוקים (פחות אפילו מאשר בכדורגל) והרבה אנשים יודעים החוקים שלו. אבל, משהו חשוב מאוד עדיין חסר. תנסו לברר מה עוד חסר, משהו לא פחות חשוב מלדעת, אפילו יותר...
בקיצור, השאלות שלי הן קודם כול בשביל אלה שיש להם את "זה", בתקווה שיובילו לדיון יותר רצינית עמוק בנושא אחד או אחר, או בכמה נושאים.
ההמשך יבוא. עד אז, עדיין בהמתנה
נערך לאחרונה על ידי mich52; 23-12-2012 בשעה 16:22.
לא אוהב ולא ילמד בחיים תמקצוע הזה![]()
תשובות להודעה 8#
בקיצור (רק לפתיחת התאבון):
-האטום לא מתפורר כי יש הכוחות משיכה אלקטרוסטטי בין הגרעין וה"ענן" של האלקטרונים שמקיף הגרעין, ולא מתרסק בתוך עצמו בגלל "כוח הקוונטי" (חוק) ש"מתנגד". שתי ה"כוחות" האלה קיימים בו זמני ונמצאים בשיווי רק במרחק המסוים וכובע גודל האטום. זה כמו ליפול לתוך בור עגול: לכל צד זזים, יש כחות ש"רוצים" להחזיר אותנו לאמצע של הבור. (אוהבי skates)
-"neutron star" (כוכב נויטרוני) זה תוצאה של התכווצות של "שמש" בגודל בינוני (1.4...3.2 מסה של השמש שלנו) שכמעט "מת" מבחינה אנרגטי. הכוכב כולל רק נויטרונים – הכוכב ניטראלי חשמלי – התכווץ רק בגלל כוח גרביטציה אבל לא יכול להגיע לחור שחור בגלל שהכוח הגרביטציה לא מספיק חזק (כי שאין מספיק מסה) כנגד "כוחות" קוונטים מסוימים כדי "לשבור" ה נויטרונים. סדר גודל של צפיפות החומר של כוכב נויטרוני כמו לכווץ Boeing 747 לתוך גרעין של חול. סדר גודל של קוטר המינימלי הוא 1/60,000 הקוטר של השמש שלנו, זאת אומרת בערך 20 קילומטרים.
-האור יום, החום (ועוד סוגים של קרינה של השמש שלנו) הם דוגמא יום-יומית של E=m*c^2 מתורת היחסות.
רוצים תשובות מעמקות יותר? באיזה עניין?
אני לא יודע אם לפתוח נושא חדש או להמשיך כאן: כי עדיין מדובר ב "פיזיקה או/ויישומיה". אז, אמשיך כאן.
נסיתם לבנות heron's fountain ?
זה פשוט, כל אחד יכול לבנות בצורה אחרת וחומרים שונים, גם לומדים מזה, זה גם מרשים. כי הניסוי מקדם תאוריה! (אבל התאוריה מסבירה את הניסוי, וגם תוצאות כאלה שלא חשבנו עליהם) כן?
נסיתם לבנות homopolar dc motor ?
נסיתם לבד למצוא בעצמכם את ההסבר לפני שחיפשתם באינטרנט?