מדריך פונקציות ב PHP
מה זה פונקציות ?
פונקציות זו בעצם דרך נוחה יותר לארוז את הקוד שלנו ולקרוא לו בכל פעם שצריך, פונקציות הוא חלק מאוד עיקרי בכל שפת תוכנה, במיוחד PHP.
אז שנתחיל ?
ב PHP מכינית פונקציה על ידי כתיבת השם FUNCTION, אחרי זה את השם של הפונקציה, אחרי זה שני סוגריים, וסוגריים מסולסלים :
קוד:
<?php
function XXX() {
}
-XXX זה שם בפונקצייה (רצוי שם משמעותי)
הנה דוגמא לפונקציה שמדפיסה HELLO :
קוד:
<?php
function hello() {
echo 'hello';
}
עכשיו בוא נריץ ונראה מה יצא, כשנריץ את זה, נגלה שלא רואים כלום !
אבל איך זה הגיוני, אתה אמרת לנו שככה מכינים פונקצייה (שזה נכון ד"א), אבל בשביל להפעיל את הפונקצייה, עלינו לקרוא לה.
כאשר קוראים לפונקצייה היא מתבצעת.
אז איך קוראים לפונקצייה ?
בשפת PHP, קוראים לפונקצייה בעזרת כתיבת השם שלה ושני סוגרים כך :-XXX מסמל את שם הפונקצייה,
עכשיו שהבנו איך לקרוא לפונקצייה,אנחנו נרצה לקרוא לפונקצייה שמדפיסה HELLO על המסך ונעשה זאת כך :
עכשיו כשנריץ אנו נגלה שמודפס על המסך HELLO !!!
*שימו לב - כאשר אנו מגדירים משתנה בתוך פונקצייה, רק בתוך הפונקציה נוכל להשתמש בו, וכל משתנה שנכין מחוץ לפונקציה לא נוכל להשתמש בו בתוך הפונקציה !*
טוב גיל, זה נשמע נחמד והכל, אבל איך אני יכול להעביר לפונקצייה משתנים ? כי הרגע אמרת לי שכל המשתנים שמבחוץ הם לא יפעלו בתוך הפונקצייה וכל המשתנים בתוך הפונקצייה לא יפעלו בחוץ..
בשביל זה אפשר להעביר פרמטרים לתוך הפונקציה !
אז איך עושים את זה ?
בשביל להעביר פרמטרים, בתוך הסוגרים שאחרי השם של הפונקציה, אנחנו נכתוב את שם המשתנה שאנו נרצה לעביר לדוגמא :
*בשביל להעביר כמה פרמטרים אנחנו נפריד אותם עם פסיק (,)*
קוד:
<?php
function hello($num) {
}
ובשביל להכניס ערך למשתנה הזה, אנחנו נקרא לפונקצייה עם הערך בתוך הסוגריים, לדוגמא אם נרצה להכניס לתוך המשתנה NUM בפונקצייה את הערך 5 אנו נקרא לו ככה :
יפה !
אם אנחנו נרצה להחזיר ערך בפונקציה (ז"א שהערך של הפונקצייה תהיה שווה לערך המוחזר) אנו נשתמש ב RETURN.
לדוגמא אם אנחנו רוצים להחזיר את הערך של המספר שהזנו לפונקציה נעשה את זה ככה :
קוד:
<?php
function hello($num) {
return $num;
}
ואחרי זה אם נרצה לדפיס את המשתנה נעשה את זה ככה :טוב אז כדי שניהיה בטוחים שהבנתם את זה, אנחנו נכין תוכנית קטנה שמסכמת כל מה שלמדנו מהתחלת המדריך !
בתוכנית אנחנו נכין מחשבון קטן, שאנחנו נכניס עליו שני מספרים, הוא יחבר אותם ויחזיר לנו את הסכום שלהם.
בוא נתחיל !
בהתחלה קודם כל אנחנו נכין את הפונקציה בשם sum, היא לוקחת שני פרמטרים בשם num1 ו num2 :
קוד:
<?php
function sum($num1,$num2) {
}
עכשיו אנחנו נעשה שהיא מכניסה את הסכום של שני המשתנים למשתנה חדש בשם sum, ואחרי זה מחזירה את הערך של sum :
קוד:
$sum = $num1 + $num2;
return $sum;
ועכשיו כל הפונקציה ביחד :
קוד:
<?php
$sum = $num1 + $num2;
return $sum;
}
כל מה שהפונקציה הזאת עושה בס"ה היא לוקחת 2 פרמטרים בשם NUM1 ו NUM2,
מחברת אותם לתוך המשתנה SUM, ואז מחזירה את הערך שלו.
עכשיו כל מה שנשאר לנו לעשות זה לקרוא לפונקצייה ולהדפיס אותה על המסך כך (אני מעביר את הערכים 1 ו 2) :
נוכל אפילו לעשות עם התוכנית הזאת את הממוצע של המספרים, בכך שאנחנו נחלק ל 2 את הערך המוחזר ונשים אותו בתוך משתנה, ואז נדפיס אותו כך :
קוד:
$average = sum(1,2) / 2;
echo $average;
כל הקוד ביחד :
קוד:
<?php
$sum = $num1 + $num2;
return $sum;
}
$average = sum(1,2) / 2;
echo $average;
כאן נגמר המדריך ! אני מקווה שהבנתם הכל, אם יש שאלות אשמח אם תשאלו ואני יענה.
כמובן שיש עוד להסביר, אבל זה התחלה די טובה לפונקציות בשפת PHP.
כל הזכויות שמורות לי - אין להעתיק ללא ראשות